Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2006. október havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2006. október 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Mérleg havában vagyunk. Rövidülnek a nappalok, de azért még lehet szép, napsütéses kirándulóidő. Mostanában ünneplik születésnapjukat a harmóniára, békére, igazságra törekvő emberek, akik barátságosak, kedvesek, jó modorúak, tapintatosak, gyengédek, előzékenyek, figyelmesek, kifinomult ízlésűek. De nehezen döntenek, mivel az éremnek mindkét oldalát nézik. Az arany középúton járnak. A hónap elején nemcsak a Nap, hanem a Merkúr, a Vénusz és a Mars is a Mérlegben tartózkodik. Ez hangsúlyozottabbá teszi az egyensúlyra törekvő gondolkodást.

 

A Jupiter a Skorpióban található, a hónap elején derékszögben a Vízöntő Neptunusszal. A Skorpióban a Jupiter nagy titkok kutatására ösztönöz, most főleg azt keressük, miként növelhetjük az értékeket. Ajánlatos azonban óvatosnak lenni, mivel realitásérzékünk nem áll a helyzet magaslatán, és a haszontalan illúziók félrevezethetnek.

 

A Szaturnusz az Oroszlánban korlátozza a kreatív önkifejezést. Bár a Nyilas Plútóval való harmonikus kapcsolata jelzi energiáink koncentráltságát, ami a kemény és hatékony munkavégzés alapfeltétele. Az Uránusz a Halakban a hónap elején támadja a Napot. Ajánlatos a fokozott figyelmesség, hogy elkerüljük a baleseteket.

 

Október 2-án, nyári idő szerint 6 óra 38 perckor lép be a Merkúr a Skorpióba. Gondolkodásunk komolyabb, elmélyültebb lesz. Hajlamosabbá válunk titkok kutatására. Beszédünkkel befolyásolni akarunk másokat. Október 14-én, háromnegyed ötkor a Vénusz harmonikus fényszögbe kerül a Neptunusszal. Néhány napig kreatívabbak és ihletettebbek leszünk, de lehet, hogy álmodozással töltjük a napot. Két nappal később, 16-án 1 órakor kerül a Merkúr derékszögbe a Neptunusszal. Legyünk óvatosak az ekkor esedékes tárgyalások során. Fennáll a megtévesztés veszélye. Október 22-én, délután fél ötkor a Merkúr eléri a Jupitert. Képessé válhatunk az átfogó szemléletmódra. Hatalmas történelmi távlatokban gondolkodunk időben és térben. Visszatekintünk a múltba, és nagyobb előrelátással tervezünk. Ne engedjük, hogy fontos részletek észrevétlenül maradjanak.

 

 

A Mérleg jele

 

Október 23-án, nyári idő szerint 9 óra 8 perckor éri el a Nap a Marsot, még a Mérleg jegyében. Ezen a napon bizonyára nagyon energikusak leszünk, és úgy érezzük, valamit tennünk kell az igazság érdekében, különben felrobbanunk. Ajánlatos kissé fegyelmezni és helyes mederbe terelni a felfokozott energiát, mert ennek a napnak a további részét is az "erős" konstellációk sora jellemzi. 11 óra 11 perckor kerül a Merkúr derékszögbe a Szaturnusszal, ami kommunikációs zavarokat okozhat, gyakori lesz a meggondolatlan beszéd, félreértés, negatív gondolkodás és közlés. A marsikus hatások közelsége miatt ez veszélyes. Nagy tervek készítésére nem alkalmas ez az időszak. Mindenféle szellemi tevékenység komoly odafigyelést igényel.

 

Ugyancsak ezen a napon, nyári idő szerint 15 óra 27 perckor lép be a Nap a Skorpió jegyébe. A szilárd "vizes" Skorpió hava kezdődik, ami az érzelmek, indulatok, elképzelések, vágyak mozdíthatatlanságát, makacsságát, szívósságát jelenti. Akkor is így van ez, ha a dolgok többsége nem fejeződik ki a felszínen, hanem inkább a láthatatlan, titkos területeken működik. És ezzel még mindig nem ért véget a nap, hiszen 18 óra 28 perckor a Mars is belép a Skorpióba. Ez hangsúlyozza a fentieket, és erőteljesen tevékennyé, sőt erőszakossá teszi a ekkor kezdődő időszakot, mivel a Mars a Skorpió egyik ura.

 

Október 24-én, nyári idő szerint 11 óra 47 perckor a Vénusz is belép a Skorpióba, és másnap reggel eléri a Marsot. Ez még jobban hangsúlyozza a fentieket, és nem nagyon kedvez az emberi kapcsolatok harmóniájának.

 

Október 25-én, este negyed nyolc előtt egy perccel lesz pontos a Jupiter derékszöge a Szaturnusszal. Ez a bolygóhelyzet ekkor már legalább két hete érezteti hatását és még legalább ennyi ideig számolnunk kell működésével. Ez röviden azt jelenti, hogy a perspektivikus látásmód és a józan realitás nincs összhangban egymással. Amit ebben az időszakban csinálunk, sokkal messze hatóbb következményekkel jár jövőnkre nézve, mint általában, ezért nem ajánlatos elsietni a megfelelő irány kiválasztását. Ez szinte mindenre vonatkozik. Fontos, hogy kellő óvatosságot tanúsítsunk, bármennyire is türelmetlenné tesznek a felmerülő akadályok. Az elhamarkodott lépések nem vezetnek jóra.

 

A Mérleg havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható egyensúlyozó gyakorlat.

Szendrey Jutka
XII. évfolyam 10. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.