Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2006. szeptember havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2006. szeptember 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Szűz havában vagyunk. Akik mostanában ünneplik születésnapjukat, azok mindennek az okát, értelmét és hasznosságát keresik. Elemző, rendszerező, bíráló emberek. Józan ésszel és logikával akarnak megérteni mindent. Csak azt hiszik el, amit kézzelfoghatóan megtapasztaltak. Minden hibát észrevesznek, és nehezen tudják visszatartani magukat, hogy azt szóvá ne tegyék. Szorgalmasak, szeretik magukat hasznossá tenni. Legszívesebben önállóan dolgoznak. A legapróbb részfeladatot is hibátlanul igyekeznek elvégezni. A hónap kezdetén nem csak a Nap, hanem a Merkúr és a Mars is a Szűz jegyében tartózkodik. Ezért a fenti jellemzés még hangsúlyosabb. E bolygókkal szemben az Uránusz a Halakban azonban szellemi fegyelmezetlenségre és a dolgok elhamarkodására hajlamosít.

 

A hónap elején a Vénusz együtt áll a Szaturnusszal az Oroszlánban. Ez megnehezíti az érzelmek kifejezését. Ugyanakkor a Jupiter a Skorpióban - harmonikus helyzetben az Uránusszal - a kutatott dolgok intuitív meglátását és megértését jelentheti.

 

Szeptember 3-án, nyári idő szerint 10 óra 56 perckor válik pontossá a Merkúr szembenállása az Uránusszal. Agyunk bizonyára a szokottnál gyorsabban működik, ezért hiba csúszhat munkánkba, mert ingerlékenyek és túlfeszültek lehetünk. Ennek elkerülésére tudatosan ügyeljünk. Szeptember 5-én, nyári idő szerint 13 óra 14 perckor a Nap kerül szembe az Uránusszal. Személyes vagy hivatalos kapcsolatainkban váratlan fordulatok történhetnek.

 

Szeptember 6-án, nyári idő szerint 8 óra 07 perckor lép be a Vénusz a Szűz jegyébe. A tisztaság és a rend a korábbinál fontosabb lesz számunkra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teszünk is valamit ennek érdekében. Inkább másoktól várunk el többet.

 

Szeptember 8-án, nyári idő szerint 6 óra 19 perckor lép be a Mars a Mérleg jegyébe. Hajlamosabbak leszünk tenni valamit emberi kapcsolataink harmóniája érdekében. De gyakran átesünk a ló másik oldalára, és túlságosan beleavatkozunk mások dolgaiba.

 

Szeptember 12-én, nyári idő szerint 23 óra 27 perckor a Merkúr is belép a Mérleg jegyébe. Könnyebben megy a kommunikáció és képesek leszünk érzelmeinket helyes arányban tolmácsolni. Jobban megértjük egymást. Nyitottabbá válhatunk a művészetek iránt.

 

A Szűz jele

 

Szeptember 15-én, nyári idő szerint 21 óra 38 perckor a Merkúr eléri a Marsot. Ezen a napon bizonyára jelentős szellemi energiákkal rendelkezünk és érthetően ki tudjuk fejezni gondolatainkat, de talán túl harciasakká válunk, ezért fennáll a konfliktusok veszélye. Szeptember 16-án, nyári idő szerint 7 óra 09 perckor kerül a Vénusz szembenállásba az Uránusszal. Váratlan fordulatokra számíthatunk emberi kapcsolatainkban. Hogy ezeket miként fogadjuk, az a kapcsolat milyenségétől függ. Egy most kezdődő szerelem valószínűleg különös, de rövid életű lesz.

 

Szeptember 17-én, nyári idő szerint 5 óra 41 perckor a Nap derékszögbe kerül a Plútóval. Ami nem állja ki a próbát, átalakításra szorul - ez a kedvező idő a változtatások végrehajtására. Különösen a belső átalakulásokra gondolok. Engedjük el visszatartó negatív elképzeléseinket, és készüljünk fel újak befogadására. Ez most a nagy kihívás. Szeptember 23-án, nyári idő szerint 6 óra 04 perckor lép be a Nap a Mérlegbe. Ekkor van az őszi napéjegyenlőség, amikor egyforma hosszúak a nappalok és az éjszakák, majd naponta 4 perccel rövidebbek a világos napszakok. A Mérleg hava a harmónia és az egyensúly megteremtésének időszaka minden téren, de főleg az emberi kapcsolatokban.

 

Szeptember 25-én, nyári idő szerint 3 óra 54 perckor kerül a Jupiter derékszögbe a Neptunusszal. Realitásérzékünk emiatt nem áll a helyzet magaslatán. Legyünk minden tény birtokában, mielőtt belemegyünk bármilyen pénzügyi tranzakcióba.

 

Szeptember 30-án, nyári idő szerint 11 óra 53 perckor lép be a Vénusz saját otthonába, a Mérleg jegyébe. Felerősödik a harmónia és a kiegyezés iránti igényünk. Fontosabbá válnak emberi kapcsolataink. A Szűz havának jógatesthelyzete legyen most az ábrán látható testtartás. Javítja az emésztést és megszünteti a bélproblémákat.

Szendrey Jutka
XII. évfolyam 9. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.