Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. április havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. április 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A hónap első napján kizárólag a Nap tartózkodik a Kos jegyében. A Kos havában vagyunk. Ez az újrakezdés, a cselekvés, a kezdeményezés, a kirobbanó energia időszaka. Jellemző lehet a türelmetlenség, a heves agresszív viselkedés, a vállalkozó kedv, a kalandvágy, a bátor elindulás. A Kos tüzes jegy. Különösen kedvező ez az időszak azoknak, akiknek hangsúlyosak a tüzes jegyek horoszkópjukban,

 

A hónap elején a Merkúr és az Uránusz a Halakban van. A gondolkodást és a gondolatközlést érzelmi szempontok befolyásolják. A Mars és a Neptunusz a Vízöntőben vannak, a Neptunusz továbbra is szemben áll az Oroszlánban lévő Szaturnusszal. Nehéz, de fontos feladat most, hogy megteremtsük az egyensúlyt önzésünk és önzetlenségünk között. A Jupiter a Nyilasban segít megoldani ezt a problémát. A Plútó is a Nyilasban található, míg a Vénusz a saját otthonában, a Bikában van.

 

Április 2-án, nyári idő szerint 8 óra 55 perckor a Vénusz derékszögbe kerül a Szaturnusszal. Emiatt hajlamosak leszünk félrevonulni és hideg fejjel mérlegelni kapcsolataink jelentőségét. Ez a befelé fordulás önmagunk mélyebb megértéséhez segíthet.

 

Április 4-én, nyári idő szerint 9 óra 12 perckor a Merkúr derékszögbe kerül a Jupiterrel. Nagy terveket készítünk, de könnyen figyelmen kívül hagyhatjuk a részleteket. Ugyanezen a napon este 20 óra 30 perckor a Vénusz is derékszögbe kerül a Neptunusszal. Kreatív képzelőerőnk ezen a napon szárnyakat kap. Üljünk le és hangoljuk rá magunkat. Talán még önmagunkat is ámulatba tudjuk ejteni.

 

Április 6-án, nyári idő szerint 10 óra 41 perckor lép be a Mars a Halakba. Saját hangulataink és érzelmeink tesznek majd minket ingerlékennyé és csalódottá. Ajánlatos alaposan megfigyelni magunkat és cselekedeteinket. Téveszmék és illúziók fogságába kerülhetünk. Az ekkor kezdődő időszak művészeti tevékenységekre és karitatív munkára alkalmas.

 

Április 10-én, 2 óra 18 perckor a Nap harmóniába kerül a Jupiterrel. Nyitottá válhatunk nagy mértékű témákra, amelyek az univerzum jobb megérését szolgálják. Remek alkalom, hogy áttekintsük életünk alakulását.

 

Április 11-én, a Merkúr nyári idő szerint 0 óra 39 perckor lép be a Kos jegyébe. Ebben az időszakban jelentős szellemi energiákkal rendelkezhetünk, és jól ki tudjuk fejezni gondolatainkat.

 

Április 12-én, nyári idő szerint 4 óra 11 perckor lép be a Vénusz az Ikrekbe. Hajlamosabbá válhatunk vidám eszmecserékre. Jó alkalom ez arra, hogy észrevegyük és értékeljük mindazt a szeretetet és ragaszkodást, amely körülvesz bennünket.

 

Április 19-én, nyári idő szerint 10 óra 20 perckor a Nap harmóniába kerül a Plútóval. Kedvező nap tanulmányok kezdéséhez. A dolgok mélyére fogunk ásni. Energikusak leszünk és jól fogjuk érezni magunkat. Mély benyomást tehetünk másokra, ha rendesen végezzük feladatainkat. Intenzív élményeink lehetnek.

 

Április 20-án, nyári idő szerint 13 óra 07 perckor lép be a Nap a Bika jegyébe és kezdődik a Bika hava. E jegy a föld elemhez és az állandó minőséghez tartozik, ezért az e jegyben született emberek szilárd, stabil személyiségek. Állhatatosak, megbízhatóak és rendíthetetlenek, és az élet anyagi oldalára helyezik a hangsúlyt. Művészi hajlamaik lehetnek. A Bika hava különösen kedvező azoknak, akiknek a horoszkópjában hangsúlyos a Szűz, a Bak vagy a Halak jegye.

 

A Kos jele

 

Április 21-én, nyári idő szerint 9 óra 28 perckor a Merkúr nagy harmóniába kerül a Szaturnusszal. Megfontolt és óvatos hozzáállásunk jó szolgálatot tehet aprólékos munkálatoknál. Gondolkodásunk alapos és gyakorlatias lesz.

 

Április 23-án, nyári idő szerint 7 óra 44 perckor a Vénusz derékszögbe kerül a Marssal. Feszültségek keletkezhetnek a szerelmi vagy baráti kapcsolatokban. Érdemes engedményeket tennünk. Az ekkor kezdődő kapcsolatok nem lesznek tartósak.

 

Április 26-án, nyári idő szerint 19 óra 38 perckor a Merkúr nagy harmóniába kerül a Plútóval. Jó nap a feszült figyelmet követelő munkák elvégzésére. Vonzók lesznek a titokzatos dolgok, feladványok és mindenféle szellemi kihívás.

 

A Kos havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható ún. nyújtózkodó testtartás, ami emlékeztet a Kos jegy jelére is.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 4. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.