Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. augusztus havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. augusztus 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Az Oroszlán havában, a Nap otthonában vagyunk. Ez az időszak hajlamosít arra, hogy hevesebbé, életigenlőbbé, határozottabbá, dinamikusabbá, energikusabbá, nagyvonalúbbá, öntudatosabbá váljunk. Nő a kreativitásunk. Szívesebben vállalunk kockázatot, mint máskor. Szeretnénk átvenni a dolgok irányítását. Derűt sugározunk és vidám társaságot keresünk. Szükségünk van a szeretetre, arra, hogy valahogyan a középpontba kerüljünk.

 

A hónap elején a Szaturnusz is az Oroszlánban tartózkodik. Bár már nem egészen pontos a szembenállása a Vízöntő Neptunusszal, ez a konstelláció még érezteti hatását. A racionalitás és az irracionalitás, a látható világ és a transzcendens még nem békült ki teljesen. Mindegyik hajlamos a másikat hazugnak, tévesnek vagy csalónak tartani. Időközben a Szaturnusz nagy harmóniába került a Nyilas Plútóval. Ez segíti a racionális gondolkodás érvényesítését és az ambíciók megvalósítását. Energiáink szabályozottak és koncentráltak lesznek, ami kemény és hatékony munkavégzésre képesít.

 

 

A Bika Mars kedvezőtlen fényszöget vet a Szaturnuszra és a Plútóra is. Akadályokba ütközünk, kétségbe eshetünk. Egyik felünk arra biztat, hogy lépjünk csak tovább, másik felünk azt mondja, hogy „ne, mert nem vagyunk elég jók”. Ajánlatos óvatosnak lenni, mert személyes konfliktusokra és hatalmi harcokra számíthatunk.

 

A hónap elején a Merkúr a Rákban diszharmóniába kerül a Neptunusszal. Néhány napig ajánlatos az üzleti életben még a szokásosnál is körültekintőbben viselkedni.

 

A Vénusz továbbra is a Szűzben, a Jupiter a Nyilasban és az Uránusz a Halakban tartózkodik.

 

Augusztus 2-án, nyári idő szerint 13 óra 47 perckor lesz teljesen pontos a Nap derékszöge a Jupiterrel. Ez a tranzit arra késztet minket, hogy többet tegyünk, mint amennyit tenni szoktunk, ami nem lenne baj, ha egyébként óvatosan járunk el, de könnyen túlfeszíthetjük a húrt, ha túl vakmerőek vagyunk.

 

Augusztus 4-én, nyári idő szerint 19 óra 7 perckor lép be a Merkúr az Oroszlánba. A gondolkodás és a kommunikáció határozottabbá, öntudatosabbá és nagyvonalúbbá válik. Ez különösen kedvező a Nyilas, a Kos és az Ikrek szülötteinek.

 

Augusztus 7-én, nyári idő szerint 4 óra 2 perckor a Mars belép az Ikrekbe. Ettől kezdve a kezdeményezőkészség a gyors beszélőképességgel párosul. Az akarat viszont sokféle irányba szétforgácsolódik. Kerüljük az agresszív viselkedést, és törekedjünk a figyelem összpontosítására.

 

Augusztus 8-án, nyári idő szerint 1 óra 3 perckor kerül a Vénusz derékszögbe a Marssal. Konfliktusok keletkezhetnek az emberi kapcsolatokban, különösen a szerelmi ügyekben.

 

Augusztus 9-én, nyári idő szerint 2 óra 7 perckor a Vénusz visszamegy az Oroszlánba, és 13-án, nyári idő szerint 20 óra 16 perckor ismét találkozik a Szaturnusszal. Felelősségteljesebbek és hűségesebbek leszünk az emberi kapcsolatokban.

 

Augusztus 13-án, nyári idő szerint 20 óra 58 perckor kerül a Nap szembenállásba a Neptunusszal. Fogékonnyá válunk és ráhangolódunk embertársainkra, így mély egyetértésre juthatunk valakivel. De kissé bizonytalan ez a helyzet.

 

Az Oroszlán jele

 

Augusztus 18-án, nyári idő szerint 15 óra 13 perckor a Merkúr eléri a Szaturnuszt. Ezen a napon nehezünkre eshet a kommunikáció. Attól félünk, hogy kiadjuk magunkat, ha elmondunk valamit. Óvatosabbak vagyunk a szokásosnál, de túl szőrszálhasogatóvá is válhatunk.

 

Augusztus 19-én, nyári idő szerint 14 óra 23 perckor lép be a Merkúr a Szűz jegyébe. Emiatt könnyen elveszhetünk a részletekben, elemzővé, oknyomozóvá, rendszerezővé válhatunk.

 

Augusztus 22-én, nyári idő szerint 1 óra 42 perckor éri el a Nap a Szaturnuszt. Magányosnak érezhetjük magunkat. De ha megcsináljuk, amit meg kell tennünk, jobb kedvre derülünk.

 

Augusztus 23-án, nyári idő szerint 14 óra 8 perckor lép be a Nap a Szűz jegyébe, és kezdődik a Szűz hava. A kitakarítás otthon. Most rendbe rakhatunk mindent, ami eddig nem volt a helyén. Elkezdhetünk diétát, szabályozhatjuk gondolkodásunkat. Kedvező időszak következik a Bika és a Bak szülöttek számára. De a Rák és a Skorpió szülöttek sem panaszkodhatnak.

 

Az Oroszlán havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható testtartás. Az Oroszlán testrészeihez tartozik a szív és a hátgerinc.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 8. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.