Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. december havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. december 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A hónap elején a Nyilas jegyében található a Nap, a Jupiter és a Plútó. A Merkúr is belép 1-jén ebbe a tüzes, változó minőségű jegybe. Jellemző a heves lelkesedés, a mozgékonyság, a magasabb szellemi utak járása. E jegy szülöttei lelkesedő, lelkesítő, derűlátó, szabadságszerető emberek. Világképük nagyvonalú, széles körű, látványos és reményteljes. Kedvelik az utazásokat szellemi és földrajzi téren egyaránt. Állandóan tanulnak, tapasztalnak és tanítanak másokat. Az út a fontos számukra, nem a megérkezés. Nagyon igazságosan gondolkodnak. Beleszólnak a közéletbe, a politikába, a társadalmi kérdésekbe, de kitérnek a hosszú csatározások elől. Mindig új élményeket keresnek.

 

A hónap elején a Vénusz saját otthonában, a Mérleg jegyében van. A harmóniára és békére törekvés hangsúlyos ebben az időben.

 

 

A Mars a Rák jegyében van. Ingerlékenységünk és türelmetlenségünk problémákat okozhat ebben az időszakban. Tudatalatti motivációk vagy mélyről előkotort, régi emlékek kerülhetnek felszínre és befolyásolhatják cselekedeteinket. Ha ezzel tisztában vagyunk, és tudjuk, mit teszünk, jobban ellenőrzésünk alatt tarthatjuk a helyzetet és közben sokat tanulhatunk önmagunkról.

 

A Szaturnusz a Szűz jegyében van. Ezekben az években jobban tudunk figyelni a részletekre. Képesek lehetünk szellemi erőinket értelmes dolgokra összpontosítani.

 

A Neptunusz továbbra is a Vízöntőben, az Uránusz pedig a Halakban marad.

 

December 1-jén, 13 óra 45 perckor lép be a Merkúr a Nyilas jegyébe. Kedvező időszak kezdődik utazásra, idegen országok, tájak, kultúrák világába. Különösen világnézeti kérdéseket érintő eszmecserékre való a most kezdődő időszak.

 

December 5-én, 14 óra 25 perckor lép be a Vénusz a Skorpió jegyébe. Érzelmeink nagyon intenzívvé válhatnak. Féltékenység, bűntudat vagy más negatív érzések is bonyolíthatják a képet. Legjobb, ha ezeket az energiákat célirányosan használjuk fel a partnerünkre való ráhangolódásra.

 

December 6-án, 21 óra 51 perckor a Merkúr kvadrátba kerül a Szaturnusszal. Ez a nap jó intenzív szellemi tevékenységre, a részletek szigorú megfigyelésére és napi feladataink gyakorlati részének elvégzésére.

 

December 7-én, 9 óra 54 perckor kerül a Nap kvadrátba az Uránusszal. A szabadságszerető uránuszi energia türelmetlenné tesz bennünket és a környezetünkben élőket a korlátokkal szemben. Felkészülhetünk a váratlanra, a hétköznapi rutintól eltérőre.

 

December 11-én, 19 óra 46 perckor éri el a Jupiter a Plútót. A hatalom kérdése kerül előtérbe: hogyan szerezzük meg és hogyan használjuk fel. Ha önmagunk fejlesztésére fordítjuk, miközben kitartunk legmagasztosabb eszményeink mellett, életünkön nagymértékben javíthatunk.

 

A Nyilas jele

 

December 18-án, 20 óra 11 perckor lép be a Jupiter a Bak jegyébe. Ez a hónap legfontosabb kozmikus eseménye. A Jupiter a növekedés, a kitágulás, a kiterjedés bolygója. Rosszul érzi magát a Bak korlátokkal teli területén. De fejlett morális érzéket, optimizmust és önbizalmat is visz magával. Ezért megnöveli a felelősségérzetet, a megbízhatóságot, a kötelességteljesítést. A törvény, a rend és a hagyomány fejlesztőjévé és őrzőjévé válik. Értékes lesz az egyenesség, a becsületesség, a komolyság és a belső szilárdság.

 

December 20-án, 15 óra 54 perckor lép be a Merkúr is a Bak jegyébe, és még ezen a napon együttállásba kerül a Jupiterrel. A gondolkodás következetes, józan, szigorúan módszeres lesz. Erősödik az összpontosító képesség. Képesek leszünk az átfogó szemléletmódra és kellő előrelátással tudunk tervezni.

 

December 22-én, 7 óra 8 perckor lép be a Nap a Bak jegyébe. Ez a téli napforduló, és ekkor kezdődik a Bak hava. Azok az emberek, akiknek a horoszkópjában hangsúlyos a Bak jegye, zárkózottak, visszafogottak, távolságtartók, céltudatosak, komolyak, fegyelmezettek, tárgyilagosak, gyakorlatiasak. Biztosítani akarják a földi javakat és az ezeken őrködő rendet. Nem nyugszanak addig, amíg vannak akadályok. Szívósság, kitartás és elszántság él bennük. A kezdődő hónap különösen kedvező a Bika, a Szűz és a Skorpió szülötteknek.

 

December 31-én, 18 óra 56 perckor lép be a Vénusz a Nyilas jegyébe, és hamarosan találkozik a Jupiterrel, a Nappal és a Merkúrral. Több felelősséget érzünk kapcsolatainkban, különösen a szerelemben. Megbízhatóbbak, komolyabbak és hűségesebbek leszünk.

 

A Nyilas havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható egyensúlyozó helyzet. Erősíti a Nyilas testrészeit, a lábszárakat.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 12. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.