Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. február havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. február 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Nap, a Merkúr és a Neptunusz a Vízöntőben tartózkodik. Az Uránusz és a Vénusz a Halakban van. Új nézetek és gondolatok születnek. Ezek nyomán megvilágosító élményekre teszünk szert. Nehéz megkülönböztetnünk a pozitív befolyásokat a negatívoktól. Legjobb, ha most nem kötelezzük el magunkat semmilyen irányban. Erős bennünk az igény a szabadságra és a függetlenségre. Szükségünk van mindennap egy kis szabad időre, amikor azt csinálhatunk, amit éppen akarunk. Ez az időszak különösen kedvező a Mérleg, az Ikrek és a Nyilas szülötteknek.

 

 

A Szaturnusz az Oroszlánban vándorol. Ez akadályokat jelezhet a kreatív önkifejezésben és a szabad akarat érvényesítésében.

 

A Mars a Bakban van, ezért ez az időszak nem a kockázatos vállalkozások ideje. Nagy lendületre és sok kitartásra van szükség ügyeink intézésénél. Maradjunk a jól bevált módszereknél, legyünk türelmesek.

 

A Jupiter és a Plútó a Nyilasban vannak. Óriási lendülettel és energiával törekszünk a sikerre, a hatalom megszerzésére. Legjobb, ha ezt a nagy energiát önmagunk fejlesztésére fordítjuk.

 

Február 2-án, 10 óra 23 perckor a Merkúr belép a Halakba. Az ekkor kezdődő időszakban a túlzott érzékenység zavarossá teheti a gondolkodást. A színtiszta logikát igénylő problémákat nem tudjuk megoldani. A túlzásba vitt képzelgés illúziók rabjává tehet minket. Elbűvölőnek találjuk a titokzatosságokat.

 

Február 7-én, 20 óra 1 perckor a Vénusz eléri az Uránuszt. Új, izgalmas élményekkel találkozunk. Türelmetlenek vagyunk a megszokással szemben.

 

Február 8-án, 17 óra 4 perckor eléri a Nap a Neptunuszt, 19 óra 31 perckor derékszögbe kerül a Jupiterrel. Ezért sokkal érzékenyebbé válhatunk a környezeti hatásokra, mint általában. Allergiás tünetek jelentkezhetnek és gyógyszerérzékenység léphet fel. Sokan még a mindennapos feladataiknak sem tudnak eleget tenni, és el akarnak menekülni a valóság elől. Szervezetünk különösen rosszul reagál a drogokra vagy az alkoholra. A zenehallgatás vagy a meditáció megfelelőbb kikapcsolódás.

 

A Vízöntő jele

 

Február 9-én, 12 óra 34 perckor kerül a Vénusz derékszögbe a Jupiterrel. Emiatt nem erősségünk az önfegyelem. Hajlamosak lehetünk például szertelenül költekezni, mert mindent megkívánunk, amit a kirakatokban meglátunk. Kedvező idő ez a társasági életre vagy egyéb kedvünkre való elfoglaltságokra.

 

Február 10-én, 19 óra 38 perckor a Nap szembenállásba kerül a Szaturnusszal. Ez a bolygóhelyzet akadályokat jelez az emberi kapcsolatokban. Elszigeteltnek érezhetjük magunkat, elvágva a külvilágtól, mint aki képtelen erőfeszítéseket tenni a kapcsolatfelvétel érdekében. Ajánlatos elfoglalni magunkat valami építő jellegű, hasznos tevékenységgel.

 

Február 19-én, hajnali 2 óra 30 perckor lép be a Nap a Halakba, és elkezdődik a Halak hava. Hajlamossá válunk az álmodozásra, a szórakozottságra, a szétszórtságra. Ajánlatos jobban odafigyelni mindenre, amivel foglalkozunk. Ez a kezdődő időszak különösen alkalmas meditációra, művészetekkel való foglalkozásra és karitatív tevékenységekre. Ez a hónap a legkedvezőbb a Rák, a Skorpió és a Bika szülötteknek.

 

Február 20-án, 5 óra 10 perckor a Vénusz derékszögbe kerül a Plútóval. Mindenféle emberi kapcsolat érzelmi hőfoka megnő ilyenkor, ami erős féltékenységet is eredményezhet. Engedjük átalakulni és fejlődni a kapcsolatot, hogy az ettől megerősödjék és elmélyüljön.

 

Február 21-én, 9 óra 12 perckor a Vénusz belép a Kosba. Az ekkor kezdődő időszak kedvezően hathat művészi alkotókészségünkre. Szenvedélyesebbé válhatunk.

 

Február 26-án, 2 óra 37 perckor lép be a Mars a Vízöntőbe. Ez az időszak kiválóan alkalmas másokkal együtt végzendő fizikai tevékenységre, például a sportra.

 

Február 27-én, 1 óra 47 perckor lép be a Merkúr is a Vízöntőbe, és emiatt felfokozott szellemi aktivitásunk ideges tüneteket okozhat. Ajánlatos tudatos lazítógyakorlatokat végezni, és hagyni, hogy az események a maguk módján haladjanak.

 

Február 28-án, 10 óra 27 perckor kerül a Szaturnusz szembenállásba a Neptunusszal. Ez a bolygóhelyzet már hetekkel korábban és még hetekkel később is érezhető. Összeütközést jelez a rózsaszín ködbe burkolt önbecsapás és a józan valóság között, vagy pedig a művészet szépségei és az anyagi lét rideg korlátai között.

 

A Vízöntő havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható felfelé nyújtózó és egyensúlyozó póz, amely erősíti az alsó lábszárat is, a Vízöntő testrészét.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 2. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.