Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. január havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. január 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

Újévkor a Nap, a Merkúr és a Vénusz a Bak jegyében tartózkodik. A korlátok, a megszorítások, a legszükségesebbre összpontosítás idejét éljük. Sötét időszak ez, de már naponta négy perccel növekszik a fény. Céltudatosan és fegyelmezettem kell megtervezni minden tevékenységünket, hogy a mélyből feljebb jussunk. Szívósságra, kitartásra és elszántságra van szükségünk. De a mélyből csak felfelé vezethet az út. Erre gondolva és a pillanatnyi feladatokra összpontosítva hamarabb jutunk ki a nehézségekből. Ez az időszak a Bika, a Szűz és a Skorpió szülötteknek a legkedvezőbb, mert ők gyakorlatias gondolkodásúak.

 

A sötétség ellenére megkönnyíti a derűlátást, hogy január 1-jén a Mars, a Jupiter és a Plútó egyaránt a Nyilasban van. Ugyanakkor a helyzetet valamennyire rontja, hogy a Szaturnusz továbbra is az Oroszlánban van, és ezért nehezünkre esik a spontán derű és lelkesedés átélése.

 

A Neptunusz továbbra is a Vízöntőben van, közeledve a Szaturnusz szembenállásához. Összeütközésbe kerülhetnek az elképzelések a rideg valósággal. Az Uránusz a Halakban fantasztikus és megvalósíthatatlan fantáziákat jelez.

 

Január 4-én, 4 óra 19 perckor lép be a Vénusz a Vízöntőbe. A következő időszakban érdekesebbé, izgalmasabbá, mozgalmasabbá válhatnak emberi kapcsolataink. Türelmetlenebbek vagyunk a megszokással szemben. Az új kapcsolatok sokszínűnek, vonzónak ígérkeznek, de hirtelen megszakadhatnak.

 

Január 13-án, 11 óra 31 perckor éri el a Mars a Plútót. Ez túlzásokra, mértéktelenségekre és erőszakosságra ösztökélhet. Az önös energiák erőteljes megnyilvánulására lehet számítani. A hatalom megszerzése hajtja ilyenkor az embereket. Heves összetűzések, könyörtelen ütközetek várhatók. Ha tudatában maradunk lépéseinknek és kissé visszafogjuk magunkat, kedvezően is alakulhatnak dolgaink. Ha tisztában vagyunk vele, miről is van szó, és tudatosan törekszünk energiánkat ellenőrzésünk alatt tartani, akkor kreatív módon is hasznosíthatjuk erőinket. Tegyük világossá mások számára, hogy céljaink között nincsenek kibékíthetetlen ellentétek.

 

Január 15-én, 9 óra 43 perckor lép be a Merkúr a Vízöntőbe. A most kezdődő időszakban agyunk magas fordulatszámon pörög. Remek ötleteink lehetnek, melyeknek megvalósítása azonban csak a távoli jövőben lehetséges. A felfokozott szellemi aktivitás ideges tüneteket okozhat. Ezért ajánlatos tudatos lazítógyakorlatokat végezni, és hagyni a maguk módján zajlani az eseményeket.

 

Január 16-án, 22 óra 2 perckor lép be a Mars a Bak jegyébe. Ebben az időszakban sok energiánk lesz arra, hogy keményen dolgozzunk elérendő céljaink érdekében. Energiánkat tudatos ellenőrzésünk alatt tartjuk, és be tudjuk osztani, hogy elhúzódó, pontos, türelmes munkát végezhessünk fizikai vagy szellemi téren. Valószínűleg lesz kellő türelmünk olyasmivel foglalkozni, amivel csak lassan, lépésről lépésre lehet haladni, és apró részletekbe menő, elmélyült odafigyelést igényel.

 

Január 19-én, 3 óra 44 perckor éri el a Vénusz a Neptunuszt. Realitásérzékünk néhány napig gyenge ugyan, de szépérzékünk és fogékonyságunk annál gazdagabb. Ez az időszak kiválóan alkalmas művészeti programokban való elmélyülésre vagy meditációra.

 

Január 20-án, 12 óra 1 perckor lép be a Nap a Vízöntőbe, és elkezdődik a Vízöntő hava. „Szilárd”, „levegős” időszak köszönt ránk, ami azt jelenti, hogy tömegesen jönnek az ötletek, melyekhez csökönyösen ragaszkodunk. Fontossá válik személyes szabadságunk és akaratunk érvényesítése az életnek szinte minden területén. Ugyanakkor nyitottabbá válunk a társadalmi problémák és a köz-ügyek iránt.

 

Január 22-én, 16 óra 22 perckor a Vénusz szemben-állásba kerül a Szaturnuszszal. Emiatt talán nem lesz kedvünk úgy viszonyulni másokhoz, mint általában. Hajlamosak lehetünk egy kis lehangoltságra vagy elégedetlenségre. Egyfelől szólít a kötelességtudat, másfelől szeretnénk egy kicsit szórakozni is. Ha így van, akkor inkább maradjunk most a kötelességnél. A Szaturnusz amúgy sem hagyná, hogy jól érezzük magunkat, ha csak ellógnánk az időt ezen a napon.

 

Január 28-án, 19 óra 21 perckor a Merkúr szembenállásba kerül a Szaturnusszal. Gondolkodásunk komoly. Bizonyára alkalmasak vagyunk a fegyelmezett szellemi munkára. De ne hajtsuk túl magunkat. Pihenjünk is néha. Lehet, hogy fontolóra vesszük egy kapcsolatunk megszakítását, de ne most tegyük meg a lépéseket.

 

A Bak havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható felfelé nyújtózó póz, amely erősíti a térdet is, a Bak testrészét.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 1. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.