Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. július havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. július 1-én. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Július 1-én a Rák havában vagyunk, a Nap és a Merkúr együtt áll a Rák jegyében. Az érzelmek, érzések, érzék feletti érzékelések, romantikus álmodozások sok embert hatalmukba keríthetnek. Gondolkodásunkat rokonszenvünk vagy ellenszenvünk befolyásolja. Hajlamosak vagyunk az álmodozásra, az érzékenységre, a másokkal való együttérzésre, a romantikára és az érzelgősségre. De bizonyosan sokat gondolunk hozzátartozóinkra, családunkra, rokonainkra, barátainkra. Szívesen utazunk vízpartra, úszunk, evezünk.

 

A hónap elejének fontos konstellációja a Vénusz és a Szaturnusz együttállása az Oroszlán jegyében, pontosan szemben a Vízöntő Neptunusszal. A Szaturnusz és a Neptunusz oppozíciója már júniusban érvényes volt, és szinte a teljes júliusra jellemző. Erősen éreztette és éreztetni fogja hatását. Ez a nagy szembenállás most válik pontossá harmadszor egy éven belül. A jellemző folyamatok, amelyek a tavalyi nyár végén vagy az ősz elején kezdődtek el, most jutnak el a végkifejletig. E szembenállás jelentése valamilyen konfliktus a realitás és az irrealitás között, vagy a józan ész és a képzelgések között, vagy a céltudatosság és a szétfolyás között, de történhet ez a ridegség és az együttérzés között is, az érzékszervekkel érzékelhető és a transzcendens világ között. Házunk táján maradva mondhatjuk azt is, hogy a hivatalos orvoslás és a természetes módszerekkel történő holisztikus öngyógyítás között. A feladat mindig az, hogy a két egymásnak feszülő, ellentétes fogalmat összhangba hozzuk egymással úgy, hogy az egyik a másik jó tulajdonságait segítse érvényesülni. A hónap elején ehhez a konstellációhoz jön még a Vénusz együttállása a Szaturnusszal. Problémáink lehetnek az emberi kapcsolatokban, főleg a szerelemben. Nehezen fejezzük ki érzelmeinket, mert vagy túlságosan ridegen, szigorúan viselkedünk, esetleg hazugnak, csalónak tűnünk, pedig mi tudjuk, hogy nem vagyunk azok. Hajlamosak vagyunk azonban kivetíteni ugyanezeket más személyekre is, és azokat tartani hazugnak, még akkor is, ha igazuk van. Gyakran nem mondunk igyazat saját magunknak, becsapjuk magunkat.

 

Az Uránusz a Halakból támadja a Szaturnusz és a Vénusz együttállását, ami szokatlan, váratlan, hirtelen és általában kedvezőtlen történéseket jelezhet, melyekre nem lehet előre felkészülni. A fenti tendenciák a hónap első felére így érvényesek.

 

A hónap kezdetén a Mars a Bika elején jár, a Jupiter és a Plútó pedig továbbra is a Nyilasban tartózkodik.

 

Július 14-én, nyári idő szerint 20 óra 50 perckor lép be a Vénusz a Szűz jegyébe. Mostantól kezdve a közízlés kissé megváltozik. Az emberi kapcsolatokban igényesebbé, kritizálóbbá válunk. Részletesen megbíráljuk mások magatartását, és remélhetőleg a magunkét is. Több erkölcsi és testi tisztaságot igényelünk. Kutatjuk a dolgok okát, és talán a következmények összefüggésére is felfigyelünk. Ha eddig a nyári lustálkodásra volt hajlandóságunk, mostantól úgy érezzük, hogy mindig rengeteg teendőnk van, mert magunkban és környezetünkben mindent rendbe kell tennünk.

 

A Rák jele

 

Július 23-án, nyári idő szerint éjjel 7 órakor lép be a Nap saját jegyébe, az Oroszlánba, és elkezdődik az Oroszlán hava. Ez gondtalanabb időszakot jelez, amikor önmagunkat adhatjuk ösztönösen, szabadon, ahogy jól esik. Kedvünkre szórakozhatunk. A most kezdődő hónap különösen kedvező a Kos, a Nyilas, az Ikrek és a Mérleg jegyek szülötteinek.

 

Július 25-én, nyári idő szerint 1 óra 47 perckor a Mars derékszögbe kerül a Neptunusszal. Energiaszintünk most alacsonyabbá válhat a szokásosnál. Vigyáznunk kell, nehogy megerőltessük magunkat. Ne csináljunk többet, mint amennyit nagyon muszáj és közben próbáljunk pihenni, lazítani. Nem árt a fokozott óvatosság.

 

Július 29-én, nyári idő szerint
5 óra 12 perckor a Merkúr nagy harmóniába kerül az Uránusszal. Jó időszak a mostani néhány nap arra, hogy elutazzunk valahová nyaralni. Mivel mindkét bolygó vizes jegyben van (Rák és Halak), a legjobb ha vízpartra megyünk. A tengeri üdülés a legkedvezőbb. Repülőút sem kizárt. Lehetőségeink szerint valamilyen számunkra különleges helyre menjünk. Ha mégis itthon maradunk, izgalmas eszmecseréket folytathatunk, amelyek ösztönzően hatnak ránk.

 

A Rák havának jóga-testhelyzete legyen most az ábrán látható teve-tartás. Ez jó hatású az emésztésre, serkenti a gyomor működését, ami a Rák jegyének testrésze.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 7. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.