Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. június havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. június 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

A hónap nyitányán csak a Nap található az Ikrek jegyében. Az Ikrek ura, a Merkúr a Rák jegyében van a Vénusszal együtt. Tehát ebben az időszakban a kommunikációt gyakran az érzelmek uralják. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy nagyon mozgékony, beszédes ez az időszak. Változó, mert az Ikrek havában változik az évszak is, átmegyünk a tavaszból a nyárba. A levegő a mozgás, a közlés eleme. Ez a nyugtalan, mozgalmas, információk tömegét árasztó időszak kedvező mindazoknak, akik szívesen töltik idejüket érdekes eszmecserékkel, kisebb utazásokkal. Különösen kedvező idő a Mérleg és a Vízöntő szülötteknek.

 

A hónap elején a Merkúr szemben áll a Nyilasban lévő Plútóval, ami segíti a koncentrációt. Hatékony lehet mindenfajta kutatómunka. A Mars a saját jegyében, a Kosban van. Energiaszintünk magas. Ha nem találunk megfelelő levezetést, nyughatatlanokká és ingerlékenyekké válunk embertársainkkal szemben. Ebben az időszakban ajánlatos sok fizikai tevékenységet végezni.

 

Június 5-én, nyári időszámítás szerint 20 óra 6 perckor lép be a Vénusz az Oroszlán jegyébe. Az ekkor kezdődő időszak főleg kreativitásunkról, illetve önkifejezésünkről szól. Lazuljunk el és érezzük jól magunkat. Fogékonyak leszünk a vidámságra, szórakozásra, kikapcsolódásra, nyaralásra. Menjünk olyan helyre, ahol élvezhetjük mások társaságát.

 

Június 6-án, nyári időszámítás szerint 1 óra 11 perckor kerül a Nap szembenállásba a Jupiterrel. Személyes fejlődésünknek intenzív időszaka lehet ez. Ha felismerjük, hogy több bölcsességre van szükségünk valamilyen téren, el kell kezdenünk belül keresni az igazi válaszokat. Itt az ideje, hogy a szellemi fejlődés útjára lépjünk.

 

Június 9-én, nyári időszámítás szerint 22 óra 16 perckor kerül a Nap derékszögbe az Uránusszal. Ezekben a napokban kissé kilendülünk a megszokott kerékvágásból és rutinból. Ha megpróbáljuk nem észrevenni vagy elfojtani ezt a változást hozó erőt, akkor nagy valószínűséggel valamilyen váratlan kellemetlenségben fog megnyilvánulni.

 

Június 19-én, nyári időszámítás szerint 9 óra 29 perckor kerül a Nap szembenállásba a Plútóval. Tisztázó találkozások másokkal rávilágíthatnak énünk belső, addig rejtett vagy feledésbe merült rétegeire is. Figyeljünk erre és álljunk készen a korrekcióra. Alapvető változtatásokat hajthatunk végre életünkben, de minden érintett személy érdekét figyelembe kell vennünk, nemcsak a magunkét.

 

Június 21-én, nyári időszámítás szerint 20 óra 7 perckor lép be a Nap a Rák jegyébe, és elkezdődik a csillagászati nyár. Az év leghosszabb nappala és legrövidebb éjszakája után már naponta 4 perccel rövidebbek a nappalok. A Rák „vizes” jegy. Túláradnak az érzelmek, az együttérzés, a romantika, de az érzékenység, a lelki sebezhetőség, a sértődékenység is. Alkalmas idő vízparti üdülésre, nyaralásra, közeli hozzátartozóink vagy barátaink társaságában.

 

A Ikrek jele

 

Június 24-én, nyári időszámítás szerint 23 óra 18 perckor lép be a Mars a Bikába. Ebben az időszakban különösen foglalkoztatnak bennünket értékeink, hiedelmeink és vagyoni helyzetünk kérdései. Hajlamosabbak lehetünk túlzott mértékben azonosulni velük. Alkotókészségünk erőteljes lendületet vehet, de ezt bizonyosan nem egy asztalnál ülve, szellemi síkon akarjuk kiélni. Hajlamosak lehetünk művészi jellegű alkotótevékenységre is, mint például szobrászat, festés, kerámiázás vagy bármi más, ami egyszerre kimerítő és kreatív is.

 

Június 26-án, nyári időszámítás szerint 22 óra 2 perckor pontos a Szaturnusz szembenállása a Neptunusszal. Aki mostanában lép be az életünkbe, bizonyára megkérdőjelezi nézeteinket. Ez ahhoz segíthet, hogy megtanuljuk véleményünket és meggyőződésünket szavakba önteni.

 

Június 30-án, nyári időszámítás szerint 18 óra 34 perckor kerül a Vénusz szembenállásban a Neptunusz bolygóval. Óvatosnak kell lennünk, mert hajlamosak lehetünk másokat idealizálni. Próbáljuk meg emlékezetünkbe vésni, hogy mindannyian csak emberek vagyunk. Így nem lesz annyira kiábrándító a napfényre kerülő igazság. Egy ekkor kezdődő új, romantikus kapcsolat csodálatosnak ígérkezhet, de tartsuk nyitva szemünket és ne kötelezzük el magunkat azonnal. Fennáll a szándékos vagy vétlen megtévesztés lehetősége.

 

Az Ikrek havának jógatesthelyzete legyen most az ábrán látható oldalra hajlásos testhelyzet felemelt karokkal mindkét oldalra, amit ajánlatos baráti társaságban végezni.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 6. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.