Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. május havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. május 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Elsején a Nap a földies, szilárd Bika jegyében van, együttállásban a Merkúrral. A Bika jegyének ura, a Vénusz az Ikrekben van, nagy harmóniában a Vízöntőben lévő Neptunusszal. A Mars és az Uránusz szintén együtt állnak a Halakban. A Bika jegyére jellemző és a szilárd minőség föld elem az érzékszervekkel érzékelhető világ állandóan ismétlődő tavaszi megújulását jelzi. A Vénusz a szépség, a nyugalom, a harmónia bolygója, most az Ikrekben az örök változásra és mozgásra utal. Ez a hónap különösen azoknak kedvező, akiknek a horoszkópjában hangsúlyos a Szűz, a Bak, a Rák vagy a Halak jegye.

 

A Szaturnusz továbbra is az Oroszlánban tartózkodik, szemben a Vízöntő Neptunusszal. A józan ész és a zavarosság oppozícióját oldja az Ikrekben a Vénusz. A Jupiter és a Plútó továbbra is a Nyilasban tartózkodik, szemben a Vénusszal, emiatt néhány ember nagy lendülettel és energiával törekszik a sikerre, a hatalom megszerzésére. De könnyen el is veszíthetik azt.

 

A hónap első napján, nyári időszámítás szerint 0 óra 18 perckor a Mars derékszögbe kerül a Jupiterrel. Az emberek nagy része hihetetlen energiával és önbizalommal rendelkezik, ez néha túlzásokhoz és meggondolatlan, erőszakos cselekményekhez vezet. Ráadásul május 6-án, nyári időszámítás szerint 0 óra 34 perckor a Merkúr derékszögbe kerül a Szaturnusszal. Kommunikációs zavarok támadhatnak késedelmek és félreértések miatt. Nem a legalkalmasabb idő ez tárgyalásokra, de az se jó, ha túlságosan magunkba zárkózunk. Másnap, nyári időszámítás szerint 4 óra 47 perckor lesz pontos a Vénusz oppozíciója a Plútóval. A mélyről feltörő, tudattalan feszültségek komoly összetűzésekhez vezethetnek.

 

Május 9-én, nyári időszámítás szerint 9 óra 29 perckor lép be a Vénusz a Rák jegyébe. Gyengéd, szentimentális hangulatba kerülhetünk ebben az időszakban. Ajánlatos vigyázni, hogy ne vigyük túlzásban az evést és az alkoholfogyasztást, mert ez az időszak hajlamosít az emésztési zavarok kialakulására.

 

Május 11-én, nyári időszámítás szerint 11 óra 20 perckor lép be a Merkúr saját jegyébe, az Ikrekbe. Mindenféle szellemi tevékenység előtérbe kerülhet. Logikus észjárásunk a legjobb formáját mutatja. Többet beszélünk, mint általában. Ha tudatosan törekszünk rá, most javíthatunk szinte bármelyi kapcsolatunkon, a hasznos és tartalmas eszmecserék révén.

 

Május 13-án, nyári időszámítás szerint 5 óra 26 perckor kerül a Nap derékszögbe a Neptunusszal. A nap folyamán fizikailag és szellemileg gyengébbnek érezhetjük magunkat, mint máskor. De az is lehet, hogy a világot látjuk másképpen, mint amilyen valójában.

 

Május 15-én, nyári időszámítás szerint 15 óra 56 perckor lép be a Mars saját otthonába, a Kos jegyébe. Felerősödhetnek az indulatok. Ingerlékenyebbé válhatunk a szokásosnál. Cselekvőképességünk és kezdeményezőkészségünk is nagyobb lesz. Óvakodjunk az agresszív megnyilvánulásoktól.

 

Május 20-án, nyári időszámítás szerint 7 óra 25 perckor kerül a Merkúr szembenállásba a Jupiterrel. Ajánlatos készségesebben figyelnünk mások véleményére is. Hagyjunk elég időt a finom részletekre. Őrizzük meg humorérzékünket és térlátásunkat.

 

Május 21-én, nyári idő szerint 12 óra 12 perckor lép be a Nap az Ikrek jegyébe. Változékonyabb, nyugtalanabb hónap kezdődik. Még tavasz van, de már nagyon közel a nyár. Levegős jegy az Ikrek. A társalgások, a beszélgetések, az eszmecserék ideje. Szívesen keresünk társaságot, hogy mondandónkat közölhessük. Különösen kedvező idő ez a Mérleg és a Vízöntő szülötteknek. Kevésbé kedvező a Halak és a Szűz jegy szülötteinek.

 

Május 23-án, nyári idő szerint 23 óra 43 perckor a Vénusz derékszögbe kerül a Marssal. Feszültségek keletkezhetnek az intim kapcsolatokban. Kölcsönös belátás és engedmények nélkül nézeteltérések keletkezhetnek szerelmi életünkben.

 

Május 27-én, nyári idő szerint 17 óra 19 perckor a Merkúr szembenállásba kerül a Plútóval. Ezen a napon bizonyára szívesen elbíbelődünk nehéz problémákkal, feladványokkal vagy rejtélyes dolgokkal. Jól tudunk koncentrálni, ami hatékonnyá teszi kutatómunkánkat, hacsak fenn nem akadunk valami jelentéktelen apróságon. Jó alkalom ez a nap arra, hogy tanulmányozzuk saját belső dimenzióinkat, mert most hajlandók vagyunk a felszín alatt kutakodni.

 

Május 29-én, nyári időszámítás szerint 2 óra 24 perckor lép be a Merkúr a Rák jegyébe.

 

A Bika havának jógatesthelyzete legyen most az ábrán látható ún. „gyertyapóz”. Ez serkentő hatással van a pajzsmirigy működésére, ami a Bika jegyéhez kapcsolt testrészek egyike.

Szendrey Júlia
XIII. évfolyam 5. szám

Címkék: asztológia

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.