Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. március havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. március 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Nap az Uránusszal együtt a Halak jegyében áll. A Neptunusz a Vízöntőben az egész hónapban szemben áll az Oroszlán Szaturnusszal. A Merkúr és a Mars is a Vízöntőben, a Jupiter és a Plútó a Nyilasban, a Vénusz a Kosban van. A Halak havának visszafogott kora tavaszi hangulatát az Uránusz időnként kizökkentheti a megszokott kerékvágásból. Ha nem tanuljuk meg pozitívan feldolgozni a feltörő energiát és nem maradunk lazák és rugalmasak, kellemetlen eseményekben lesz részünk. A Halak havának pozitív megéléséhez hozzátartozik a feloldódás az érzék feletti világ és az egyetemes szeretet derűs, szellemi atmoszférájában. Bár erre ebben az időszakban nagy a csábítás, próbáljunk meg csalás, mások becsapása nélkül élni, kerüljük a mesterséges kábulatot.

 

A Halak vizes jegy, a lelki-érzelmi dolgok területe. Jó irányba haladunk, ha kihasználjuk az alkalmakat és visszavonulunk zenét hallgatni, meditálni, spirituális és karitatív témákkal foglalkozni. A Szaturnusz szembenállása a Neptunusszal megkérdőjelezi életünk anyagi jellegű tartópilléreit. Ez sokunkban némi zavart okozhat, és talán félelmet is ébreszt egy időre. De valójában arra készít elő bennünket, hogy mélyebbre lássunk, jobban megértsük önmagunkat és az öröklét valódi törvényeit. Ez kiváló alkalom a lelki, szellemi fejlődésre. Semmi sem olyan, mint amilyennek képzeljük. Rájövünk, hogy semmi sem olyan jó és semmi sem olyan rossz, mint amilyennek látszik.

 

Március 4-én, 16 óra 54 perckor éri el a Nap az Uránuszt, ami lázadó hangulatot szülhet bennünk. Keressük meg a határt az elszánt ellenállás és a felszabadító erejű álláspont között.

 

Március 9-én, 15 óra 39 perckor kerül a Nap derékszögbe a Jupiterrel. Többet akarunk tenni, mint amennyit általában tenni szoktunk. Ez nem baj, ha egyébként is óvatosak vagyunk, de könnyen túlfeszítjük a húrt, ha túl vakmerően viselkedünk.

 

Március 16-án, 21 óra 02 perckor kerül a Jupiter harmonikus fényszögbe a Szaturnusszal. Gyakorlati dolgok foglalkoztatnak majd bennünket, kézben tartjuk a szálakat, kellő türelemmel és körültekintéssel törünk céljaink felé.

 

Március 17-én, 22 óra 53 perckor lép be a Vénusz saját otthonába, a Bikába. Az ekkor kezdődő időszakban ajánlatos vigyázni, hogy ne essünk túlzásokba a költekezés és az érzéki élvezetek terén, mert hajlamossá válhatunk a túlzott pazarlásra. Ajánlatos elmélyedni a művészetek és a bontakozó tavaszi természet szépségeiben.

 

A Halak jele

 

Március 18-án, 10 óra 10 perckor lép be a Merkúr a Halakba. A következő harminc nap nem a legkedvezőbb jogi vagy üzleti tárgyalásokra. Csalások és félreértések okozhatnak zavart. Sok érzékenység, kifinomultság és képzelőerő jellemzi ezt az időszakot.

 

Március 19-én, 23 óra 52 perckor kerül a Nap derékszögbe a Plútóval. Feletteseink számon kérhetik rajtunk tetteinket. Néha nem árt belátni, hogy másnak is lehet igaza, és itt az idő, hogy változtassunk magatartásunkon vagy módszereinken.

 

Március 21-én, 1 óra 8 perckor lép be a Nap a Kos jegyébe. Ez a tavaszi napéjegyenlőség ideje, amikor a nappalok azonos ideig tartanak, mint az éjszakák. Megkezdődik a csillagászatai tavasz. Tüzes, lendületes, mozgalmas időszak áll előttünk. A Kos hava idén nagyon kedvező az Oroszlán és a Nyilas szülötteknek. A Kos havában született emberek dinamikusak, aktívak, lelkesedők, bátrak. Ugyanakkor keményfejűek és sok területen szeretnek elsők lenni.

 

Március 22-én, 20 óra 29 perckor a Mars szembenállásba kerül a Szaturnusszal. Közvetlenül megvalósulás előtt álló terveink, amelyekkel hat hónappal ezelőtt komoly gondjaink voltak, most teljesen kudarcba fulladhatnak. A többi tervünk viszont bejöhet.

 

Március 25-én, 19 órakor éri el a Mars a Neptunuszt. Nem alkalmas az idő új dolgok kezdésére. Kedvező viszont az igazán önzetlen, jótékonysági munkára.

 

A Halak havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható ún. halfekvés. Segít egyensúlyba hozni a nyirokrendszer működését.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 3. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.