Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. november havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. november 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük. A Skorpió szülöttek erős akaratú, állhatatos, kitartó, kutató hajlamú emberek. Szenvedélyesen szeretnek vagy gyűlölnek. Rögeszmeszerűen és könyörtelenül összpontosítanak a küzdelmekre és a győzelemre. Komolyan veszik a létet. Keresik a választ a végső kérdésekre az élet és a halál körül. Képzeletviláguk élénk. Meg akarják ismerni a titkokat. A hónap első napján már egy hete a Skorpió havában vagyunk. A jegyben ekkor csak a Nap tartózkodik. Borongós, nedves idők következnek. Nagy lelkierőre van szükség.

 

 

A Skorpió egyik ura, a Mars a Rákban, másik ura, a Plútó a Nyilasban található a Jupiterrel együtt. A Merkúr a Mérlegben, a Vénusz és a Szaturnusz a Szűzben, a Neptunusz a Vízöntőben, az Uránusz pedig a Halakban van.

 

November 4-én, 12 óra 28 perckor a Nap harmonikus fényszögbe kerül a Marssal. Ezen a napon a fizikai erőkifejtés bizonyára előnyösen hat közérzetünkre. Mégis, a napot legjobb azzal tölteni, hogy képzeletünkben felidézzük az előttünk álló feladatokat és átgondoljuk, hogyan fogjunk hozzájuk. Ha eközben még aktívan munkálkodunk is a szóban forgó feladatokon, annál jobb.

 

November 6-án, 7 óra 1 perckor a Vénusz derékszögbe kerül a Plútóval. Mindenféle kapcsolatunk érzelmi hőfoka megnő, bár ez nem feltétlenül kellemetlen. Jobb, ha nem zárkózunk el attól, hogy őszintén a mélyére tekintsünk a  dolgoknak. Ne álljunk ellent, ha változtatásokra van szükség. Engedjük átalakulni és fejlődni a kapcsolatot, hogy az ettől megerősödjék és elmélyüljön.

 

November 7-én, 18 óra  10 perckor a Nap harmóniába kerül az Uránusszal. Energikusak, élénkek, izgatottak és fáradhatatlanok leszünk. Törekedjünk újdonságokra. Ez nem a legjobb alkalom arra, hogy egy helyben ülve meditáljunk.

 

November 8-án, 22 óra 6 perckor lép be a Vénusz saját jegyébe, a Mérlegbe. Kiegyezésre és békére törekszünk, de ez nem mindig sikerül.

 

November 11-én, 9 óra 17 perckor lép be a Merkúr a Skorpióba. Mélyebb szinteken  gondolkodunk önmagunkról és minden bizonnyal másokról is, mint általában. Ha nem így találjuk, érdemes tudatosan törekedni erre.

 

November 20-án, 3 óra 17 perckor kerül a Vénusz derékszögbe a Marssal. Emberi kapcsolatainkban, főleg a szerelem területén kellemes vagy kellemetlen estét élhetünk át, attól függően, hogy mennyi  feszültség van kapcsolatunkban. Kölcsönös  belátás és engedmények nélkül nézeteltérések keletkezhetnek szerelmi életünkben. Ha ekkor egy új kapcsolat kezdődik, az inkább csak testi vonzalomra épül, így nem valószínű, hogy tartósnak bizonyul.

 

November 20-án, 3 óra 48 perckor a Merkúr nagy harmóniába kerül a Marssal. Szellemi téren nagy teherbírással  rendelkezünk és kihívásként fogadunk bármilyen nehéz vagy félelmetesnek tűnő problémát, amivel szembekerülünk. Tárgyalásainkon sikerre számíthatunk, ha van elég önbizalmunk.

 

A Skorpió jele

 

November 21-én, 19 óra 16 perckor a Merkúr nagy harmóniába kerül az Uránusszal. Éberebbek és szellemileg frissebbek leszünk, mint valaha. Mindent érdekesnek és izgalmasnak fogunk találni, bármi legyen is az. Intuíciónk is kiválóan működik. Nem leszünk a jól bevált rutinok foglyai, ami jó dolog, mert egész nap új ötletek bombáznak bennünket. Jobb, ha a fontos döntéseket most elnapoljuk.

 

November 22-én, 17 óra 50 perckor lép be a Nap a Nyilas jegyébe, és elkezdődik a Nyilas hava. Az ekkor kezdődő hónapban általában szellemileg fáradhatatlanok és tevékenyek vagyunk. Érdeklődésünk a  spirituális, illetve okkult témák felé is fordulhat. Közeledik a szeretet ünnepe, s ezt már valahol mélyen érezzük, és lelkileg elkezdünk készülni rá. Jó időszak ez a késő őszi vagy tél eleji kirándulásokra vagy utazásokra is.

 

November 24-én, 19 óra 25 perckor a Merkúr derékszögbe kerül a Neptunusszal. Fogékonyságunk és ráérzőképességünk felerősödik, ami spirituális vagy metafizikai témák tanulmányozásának kedvez. Tartózkodjunk azonban attól, hogy túlidealizáljunk vagy kritikátlanul elfogadjunk bármit vagy bárkit, beleértve misztikus felismeréseinket is. Erőfeszítéseket kell tennünk, hogy ne rugaszkodjunk el teljesen a valóság talajáról, különben könnyen összezavarodhatunk vagy eltévelyedhetünk. Ha tartani tudjuk az egyensúlyt, nagyobb tudatosság lesz osztályrészünk.

 

November 30-án, 21 óra 21 perckor a Nap derékszögbe kerül a Szaturnusszal. Energiaszintünk alacsony lehet. Talán úgy érezhetjük, hogy a körülmények súlya alatt roskadozunk. Tekintsük át újra saját választásainkat és vállalásainkat, lehet, hogy nem is kell megtennünk mindazt, amit szerintünk elvárnak tőlünk. A Skorpió havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható póz, amely serkenti a jegyhez tartozó hasi szervek működését

Szendrey Júlia
XIII. évfolyam 11. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.