Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. október havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. október 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A hónap első napján a Mérleg havában vagyunk, de most csupán csak a Nap tartózkodik ebben a jegyben. Már elkezdődött a csillagászati ősz, egyre rövidebbek a nappalok, de azért még reménykedhetünk szép, napsütéses kirándulóidőben. Akik mostanában ünneplik születésnapjukat, azok összhangra törekvő, mindent mérlegelő, békeszerető, barátságos, kedves, jó modorú, tapintatos, gyengéd, előzékeny, figyelmes, jó ízlésű és kifinomult emberek. Gyenge pontjuk, hogy nehezen döntenek. Mivel az éremnek mindig mindkét oldalát nézik, hajlamosak a határozatlanságra. Az arany középutat és az igazságot keresik. Rendszerint a mások igényei és kívánságai késztetik őket cselekvésre. Nem könnyen birkóznak meg a válsághelyzetekkel. De szeretetteljes légkörben egyéniségük kivirágzik.

 

A Mérleg ura, a Vénusz az Oroszlánban található a hónap elején. Sok emberben nagyon erős a luxusigény és a központi helyzet iránti vágy. Ezt ellensúlyozza, hogy a Szaturnusz a Szűz jegyében az ésszerű takarékosságra szólít fel, most már egyre inkább körvonalazódó célok érdekében. A Merkúr a Skorpió elején, nagy harmóniában van a Rákban lévő Marssal. Ez felerősíti az érzelmek irányította gondolkodást és kezdeményezéseket.

 

Október 8-án, nyári idő szerint 9 óra 7 perckor belép a Vénusz a Szűz jegyébe. Ettől a pillanattól kedvelni kezdjük az értelmes, józan kibontakozás felé vezető dolgokat, még akkor is, ha keményen meg kell dolgozni értük. Rendre vágyunk, tisztességre és tisztaságra.

 

Október 9-én, nyári idő szerint 21 óra 46 perckor derékszögbe kerül a Jupiter az Uránusszal. Nyugtalan napokat élünk át. Annyira türelmetlenekké válhatunk mindenféle vélt vagy valós kötöttségeinkkel szemben, hogy emiatt felborítjuk egyes kapcsolatainkat. Sürgető, féktelen szabadságvágy lehet úrrá rajtunk. De nem sok hasznunk származik abból, ha a nagy felfordulásban nem ismerjük fel vagy nem használjuk ki az alkalmat, amit ez a helyzet kínál. Talán jobb lesz, ha várunk türelemmel egy kicsit.

 

Október 13-án, nyári idő szerint 4 óra 5 perckor a Nap nagy harmóniába kerül a Neptunusszal. Ez a bolygóhelyzet idealizmust vált ki belőlünk és abba a kísértésbe ejt, hogy önmagunkat és másokat is rózsaszín szemüvegen keresztül lássuk. Ezzel nincs is különösebb baj mindaddig, amíg valamennyire fenn tudjuk tartani a kapcsolatot a valósággal. Spirituális érzékenységünk fokozottabb, a finomságokat könnyebben felismerjük környezetünkben.

 

Október 14-én, nyári idő szerint 6 óra 53 perckor éri el a Vénusz a Szaturnuszt. Problémáink adódhatnak abból, hogy nehezen fejezzük ki érzéseinket. De az ekkor kezdődő kapcsolatok tartósak és komolyak lehetnek.

 

Október 23-án, nyári idő szerint 21 óra 16 perckor lép be a Nap a Skorpió jegyébe, és megkezdődik a Skorpió hava. Vizes jegy, várhatók már a mindent elmosó őszi esőzések, melyeknek mintha sohasem lenne vége. Nem csoda, hiszen szilárd jegyben vagyunk. Akiknek a horoszkópjában hangsúlyos a Rák, a Halak, a Szűz vagy a Bak jegye, azok jól viselik ezt az időszakot, már csak azért is, mert ilyenkor érzik kibontakozni kedvező képességeiket.

 

Október 24-én, nyári idő szerint 4 óra 58 perckor a Merkúr visszamegy a Mérleg jegyébe. Ezzel a gondolkodás és a kommunikáció átszíneződik a másoknak megfelelési vággyal. Ez kedvez az emberi kapcsolatok harmóniájának.

 

Október 25-én, nyári idő szerint 11 óra 29 perckor a Vénusz szembenállásba kerül az Uránusszal. Konfliktusok alakulhatnak ki az emberi kapcsolatokban. Hirtelen kezdődnek nagy reményekkel kecsegtetető, izgalmas kapcsolatok, de hirtelen be is fejeződhetnek. Úrrá lehet felettünk az újdonságok hajszolása. Nem árt kissé visszafogni a költekezést, és óvatosnak lenni a pénzkiadással néhány napig.

 

Október 29-én, 10 óra 17 perckor a Vénusz derékszögbe kerül a Jupiterrel. Jó időszak ez a társasági életre vagy kedvünkre való elfoglaltságokra. Jól érezzük magunkat, barátságosak vagyunk, szívesen megyünk emberek közé. Mások is élvezni fogják társaságunkat, feltéve, hogy nem kezdjük hibátlannak beállítani magunkat. Akaraterőnk most kissé gyenge, ezért vigyázzunk, mit engedünk meg magunknak, ha társaságban vagyunk.

 

 

A Mérleg havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható jógahíd testtartás. Serkenti a vesék működését, melyek a Mérleg jegyéhez tartozó testrészek.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 10. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.