Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2007. szeptember havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2007. szeptember 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Szűz havában vagyunk. Akik mostanában ünneplik születésnapjukat, azok mindennek az okát, értelmét és hasznosságát keresik. Oknyomozó, elemző, rendszerező, bíráló emberek. Józan ésszel és logikával akarnak megérteni mindent. Csak azt hiszik el, amit kézzelfoghatóan megtapasztaltak. Minden hibát észrevesznek, és nehezen tudják visszatartani magukat, hogy azt szóvá ne tegyék. Szorgalmasak, szeretik magukat hasznossá tenni. Legszívesebben önállóan dolgoznak. A legapróbb részfeladatot is hibátlanul igyekeznek elvégezni.

 

 

A hónap kezdetén a Szűz jegyében a Nap, valamint a Merkúr, e jegy uralkodó bolygója tartózkodik. Ezért a jegyre vonatkozó tulajdonságok hangsúlyosan nyilvánulnak meg. A Szaturnusz még az Oroszlánban, de már a Szűz határán áll, olyannyira, hogy néhány napon belül már a Szűzben találjuk. A Vénusz az Oroszlánban tündököl. A Mars az Ikrekben, szembenállásban a saját jegyében, a Nyilasban tartózkodó Jupiterrel. Ez rengeteg energiát generál, amelynek nagy része eszmék és ideológiák összecsapásában ölt testet és így haszontalanul hal el. A Plútó is a Nyilasban van. A Neptunusz a Vízöntőben, az Uránusz pedig a Halakban tartózkodik.

 

Szeptember 2-án, nyári idő szerint 14 óra 13 perckor lép át a Szaturnusz az Oroszlánból a Szűz jegyébe. Ez a hónap legjelentősebb kozmikus eseménye. A Szaturnusz Nap körüli keringésének ideje nagyjából 29 év. Ezért tehát egy-egy állatövi jegyben kb. 2 és ˝ évig tartózkodik. A Szaturnusz a fegyelem, az önfegyelem, a józan ész, a múlttal való szembenézés, a felelősségvállalás, a túlélést szolgáló, esetleg kényszerű korlátozások jelképezője. Nem kell hozzá túl sok fantázia, csak egy kis visszagondolás a közelmúltra, hogy észrevegyük, mennyire nehezen találta meg a helyét a tőle olyan idegen, fékevesztett luxustörekvésekkel rendelkező, csillogó, ragyogó, lángoló Oroszlánban. Ráadásul az utóbbi évre rányomta bélyegét a Neptunusz oppozíciójának mindent a valóságtól eltérőnek mutató jellege is. Ez most már végleg lecsengett. A Szaturnusz törekvései a gyakorlatias, józan gondolkodást generáló Szűzben bizonyára sokkal jobb helyzetbe kerülnek. A szaturnuszi feladatok, megszorítások értelme elfogadhatóvá válik az értelem fényében. Itt felismerhetővé válik az okok és célok, a szükségességek értelme. Megvilágosodik a korlátozások értelme. Főleg az egészséggel kapcsolatos részproblémákra vonatkozik ez, de minden téren érzékelhető lesz a dolgok értelmének kibontakozása. A felismeréseket azonban kissé lassítja, hogy a hónap elején nagyon sok a diszharmónia az égen.

 

Szepember 3-án, nyári idő szerint 22 óra 19 perckor kerül a Mars derékszögbe az Uránusszal. Nagy lesz bennünk a késztetés arra, hogy mindennel szembeforduljunk. Valóban szükség van valamilyen változtatásokra. Ha most ellenállást tanúsítunk, komoly szakadások keletkezhetnek. Könnyebb a dolgunk és kevesebb felfordulással jár, ha inkább elfogadjuk a változásokat.

 

 

Szeptember 5-én, nyári idő szerint 14 óra 14 perckor lép be a Merkúr a Mérleg jegyébe. Ettől kezdve nyitottabbá válunk a művészetek minden ágazatára. Esztétikai élményt nyújthat szinte minden, amit magunk körül látunk. Könnyebben megy a kommunikáció, mint ezt a dátumot megelőzően. Különösen kedvező időszak kezdődik az Ikrek és a Vízöntő jellegű emberek számára.

 

Szeptember 21-én, nyári idő szerint 10 óra 20 perckor kerül a Mars szembenállásba a Plútóval. Energiaszintünk megnő. Így pozitív változtatásokat hajthatunk végre életünkben.

 

Szeptember 23-án, nyári idő szerint 11 óra 52 perckor lép be a Nap a Mérlegbe. Ekkor van az őszi napéjegyenlőség, amikor egyforma hosszúak a nappalok és az éjszakák. Innentől naponta 4 perccel rövidebbek a világos napszakok. A Mérleg hava a harmónia és az egyensúly megteremtésének időszaka minden téren, de főleg az emberi kapcsolatokban.

 

Szeptember 27-én, nyári idő szerint 19 óra 35 perckor lép a Merkúr a Skorpióba. A gondolkodás és a kommunikáció komolyabbá válik. Sok a mások manipulálására irányuló törekvés is.

 

Szeptember 29-én, nyári idő szerint 1 óra 17 perckor a Mars belép a Rák jegyébe. A kezdeményezések, cselekvések, küzdő megnyilvánulások sokkal több érzelmi háttérrel rendelkeznek.

 

A Szűz havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható testtartás. Javítja az emésztést és megszünteti a bélproblémákat.

Szendrey Jutka
XIII. évfolyam 9. szám

Címkék: asztológia

Aktuális lapszámunk:
2020. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.