Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2008. február havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2008. február 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

A Nap, a Merkúr és a Neptunusz is a Vízöntőben tartózkodik a hónap első napján. A Vízöntő egyik ura, az Uránusz a Halakban van. Ez új nézetek és gondolatok születését ösztönzi, melyek hátterében mély érzelmek vannak. Ezek nyomán megvilágosító élményekre és meglátásokra tehetünk szert. Nehéz megkülönböztetnünk a pozitív befolyásokat a negatívoktól. Legjobb, ha nem kötelezzük el magunkat semmilyen irányban. Erős bennünk az igény a szabadságra és a függetlenségre. Szükségünk van mindennap egy kis szabad időre, amikor azt tehetünk, amit éppen akarunk. A mostani időszak különösen kedvező a Mérleg, az Ikrek és a Nyilas szülötteknek.

 

A Vízöntő másik ura, a Szaturnusz a Szűz jegyében vándorol, harmonikus fényszögben a Bak elején tartózkodó Vénusz, Jupiter, Plútó csoportosulással. A Plútó átvonulása a Bak jegyén több mint egy évtizedig valószínűleg meghatározó lesz az emberiség történetében. A történések jellege az egyéni emberek életében attól függ, milyen szemléletváltást hajtottak végre önmagukban, és hajtottak-e végre egyáltalán azalatt a több mint tíz év alatt, amíg a Plútó a Nyilas jegyén vonult át.

 

A hónap elején a Mars az Ikrekben tartózkodik. Ez a bolygóhelyzet a gondolkodás felgyorsulását, de szétszórtságát is jelenti. Indulatosabbá válhatunk a kommunikáció terén.

 

Február 3-án, 2 órakor éri el a Merkúr a Neptunuszt. Ekkor a túlzott érzékenység zavarossá teheti a gondolkodást. A színtiszta logikát igénylő problémák nem megoldhatók. A túlzásba vitt képzelgés illúziók rabjává tehet. Elbűvölőnek találjuk a titokzatosságokat.

 

Február 7-én, 3 óra 29 perckor kerül a Vénusz harmonikus fényszögbe az Uránusszal. Az újdonságok és izgalmak iránti vágyunk új barátokkal hozhat össze. Sajnos az ilyen kapcsolat, jóllehet ösztönzőleg hat ránk, nem szokott sokáig tartani.

 

Február 11-én, 3 óra 16 perckor a Nap éri el a Neptunuszt. Sokkal érzékenyebbé válhatunk a környezeti hatásokra, mint általában. Allergiás tünetek jelentkezhetnek és gyógyszerérzékenység léphet fel. Sokan még a mindennapos feladataiknak sem tudnak eleget tenni, és el akarnak menekülni a valóság elől. Szervezetünk különösen rosszul reagál a drogokra vagy az alkoholra. A zenehallgatás vagy a meditáció megfelelőbb kikapcsolódás.

 

Február 14-én, 13 óra 25 perckor a Nap nagy harmóniába kerül a Marssal. Ezt a napot legjobb azzal tölteni, hogy képzeletben felidézzük az előttünk álló feladatokat, és átgondoljuk, hogyan fogjunk hozzájuk. Ha eközben még aktívan munkálkodunk is a szóban forgó feladatokon, annál jobb. Nem is annyira a dolgok jobbítása a cél, mint inkább a velük kapcsolatos szerepünk tudatosítása.

 

Február 17-én, 17 óra 15 perckor lé be a Vénusz a Vízöntőbe. Több szabadságot igénylünk az emberi kapcsolatokban, és valószínűleg mi is többet adunk a hozzánk tartozóknak, mialatt a Vénusz a Vízöntő jegyén halad át. Mindenféle kapcsolatunk csoportokkal, barátokkal, ismerősökkel vagy üzlettársakkal nagyon harmonikussá válhat. Ez jó időszak tárgyalásokra vagy társasági életre. Szerelmi életünkben váratlan izgalmak elé nézhetünk, kedvező vagy kedvezőtlen értelemben egyaránt. Keressük a kalandot, és türelmetlenek vagyunk a megszokással szemben. Amennyiben egy új kapcsolatunk kezdődik, az minden bizonnyal izgalmasnak ígérkezik, de ne nagyon építsünk rá.

 

Február 19-én, 7 óra 50 perckor lép be a Nap a Halakba, és elkezdődik a Halak hava. Hajlamossá válunk az álmodozásra, a szórakozottságra, a szétszórtságra. Ajánlatos jobban figyelni mindenre, amivel foglalkozunk. A most kezdődő időszak különösen alkalmas meditációra, művészetekkel való foglalkozásra és karitatív tevékenységekre. Ez a hónap a Rák, a Skorpió és a Bika szülötteknek a legkedvezőbb.

 

Február 24-én, 10 óra 45 perckor a Nap szembenállásba kerül a Szaturnusszal. Néhány napig elszigeteltnek érezhetjük magunkat, elvágva a külvilágtól, mint aki képtelen vagy nem hajlandó erőfeszítéseket tenni a kapcsolatfelvétel érdekében. Konfliktus alakul ki saját igényeink és mások igényei, szükségletei között. Beszéljünk erről nyíltan, és szükség esetén álljunk készen a kompromisszumra. Ne legyünk beletörődők és tétlenek, ne legyünk haragtartók, ne hagyjuk, hogy a depresszió vagy a magányérzet magával rántson.

 

A Vízöntő havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható felfelé nyújtózó és egyensúlyozó póz, amely erősíti az alsó lábszárat is, a Vízöntő testrészét.

Szendrey Jutka
XIV. évfolyam 2. szám

Címkék: asztrológia, bolygók

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.