Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2008. január havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2008. január 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

A Bak hava hideg és sötét időszak, de már naponta négy perccel növekszik a fény. Ilyenkor mindenki egy kissé zárkózottabb, visszafogottabb, komolyabb, mint egyébként. Céltudatosan és fegyelmezettem kell megtervezni mindent. Le kell győznünk az akadályokat. Szívósságra, kitartásra és elszántságra van szükségünk. Ez az időszak különösen kedvező a Bika, a Szűz és a Skorpió szülötteknek.

 

Január 1-jén a Nap, a Merkúr és a Jupiter található a Bakban. A hónap elején a Plútó a Nyilas végén áll, pontos szembenállásban az Ikrek Marssal. Ez rengeteg energiát, de sok feszültséget és kirobbanásra kész agressziót is jelent. A Nyilasba éppen belépett Vénusz szintén diszharmonikus helyzetben van a Marssal. A hangsúlyos Bak-jelleg és főleg a Nap helyzete támogatja a Szűz jegyén átvonuló Szaturnuszt. A Merkúr is kedvező fényszögben van a Halak Uránusszal. A Neptunusz továbbra is a Vízöntőben tartózkodik.

 

Január 2-án, 21 óra 1 perckor teljesen pontos a Mars-Plútó szembenállás. Ajánlatos kerülni a veszélyes eszközöket, helyeket, helyzeteket.

 

Január 6-án, 14 óra 29 perckor a Vénusz kvadrátba kerül a Szaturnusszal. Hajlamossá válhatunk hideg fejjel mérlegre tenni kapcsolatainkat, illetve azok jelentőségét. E befelé tekintés önmagunk mélyebb megértéséhez segíthet társas viszonyaink tükrében. Most azonban ne változtassunk, mert talán túl sötét színben látjuk a dolgokat.

 

Január 8-án, 5 óra 41 perckor lép be a Merkúr a Vízöntőbe. Hangsúlyosabbá válik a Vízöntő jelleg. Felgyorsul a kommunikáció, új elgondolások születnek.

 

Január 12-én, 18 óra 31 perckor a Vénusz kvadrát fényszögbe kerül az Uránusszal. Legyünk óvatosak.

 

Január 20-án, 17 óra 44 perckor lép be a Nap a Vízöntőbe, és kezdődik a Vízöntő hava. Fontossá válik személyes szabadságunk és akaratunk érvényesítése az élet minden területén. Nyitottabbá válunk a társadalmi problémákra és a közügyekre.

 

Január 23-án, 2 óra 45 perckor a Merkúr együttállásba kerül a Neptunusszal. Realitásérzékünk ezen a napon valamivel gyengébb ugyan, de szépérzékünk és fogékonyságunk annál gazdagabb.

 

Január 24-én, 8 óra 5 perckor a Vénusz eléri a Plútót, még a Nyilas végén. Majd 8 óra 59 perckor átmegy a Bak jegyébe. Másnap követi a Plútó is, ami a hónap vagy talán az egész év legnagyobb kozmikus eseménye. A Vénusz-Plútó együttállás különösen a Bika és a Skorpió jellegű személyek számára érzékelhető hangsúlyosan. Érzelmeink megerősödnek, elmélyülnek, felfokozódnak. Keressük a kiutat a mindennapokból. Féltékenység, bűntudat vagy más negatív érzések bonyolíthatják a képet. Ezeket az energiákat legjobb, ha célirányosan használjuk fel.

 

Január 25-én, 18 óra 46 perckor lép be a Plútó a Bak jegyébe. Miután több mint kétszáz évet kell visszamennünk az időben ahhoz, hogy a Plútót a Bakban találjuk, és akkor egészen más világ volt, csak tippelhetünk, hogy mi várható. A Plútó mindig felhozza a mélyből azt, amivel nem akarunk szembenézni. Rávilágít az elrejtett tikokra, és robbant. Itt a Bakban leginkább az emberiség túlzott materialista és anyagias szemlélete lehet a téma. A Plútó utoljára 1762. november 27-től 1778. december 6-ig tartózkodott a Bakban. Tehát nagyjából 16 évig. Most is kb. erre számíthatunk. A Plútó átvonulásai észrevehetők az egyének életében is.

 

Álljon itt példaként a nagy zeneszerző, Mozart története. 1762 őszén a hangsúlyosan plútós Skorpió havában született Mozart papa nem bírta féken tartani ambícióját. Két gyermekével Bécsbe utazik, hogy bemutassa őket a császári udvar előtt. Óriási volt a siker, amikor a 11 éves kisfiú kismajomként ült a hozzá képest nagy hangszernél. Természetesen különböző főúri családoknál is be kellett mutatni a produkciót. Kaptak ajándékokat a császári pártól, többek között díszruhákat, amelyekben le is festették őket. A fárasztó szereplésektől azonban a kis Wolfgang súlyosan megbetegedett. Decemberben már nem tudott fellépni, amit apja nagy csalódásként élt meg. 1778-ban, amikor a Plútó átment a Vízöntőbe, W. A. Mozart 16 évvel volt idősebb, és sokkal öntudatosabb. Szakított nagy szerelmével, aki megalázta, majd három év múlva főnökével, a salzburgi hercegérsekkel is, aki szolgaként bánt vele.

 

A Bak havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható felfelé nyújtózó póz, amely erősíti a térdet is, a Bak testrészét.

Szendrey Jutka
XIV. évfolyam 1. szám

Címkék: asztrológia, bolygók

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.