Asztrológia

Az Ikrek otthona

Amilyen a csillagjegyed, olyan a lakásod - 6. rész

A lakberendezés az érdeklődés középpontjában áll. A lakberendezési tanácsok a praktikustól az extrémig terjednek. Azonban elég nehéz rájönni arra, hogy a dekorációs változatok közül melyik számunkra az igazán megfelelő. Ebben segít az asztrológia. Ha ismerjük születésünk időpontját, lehetőség nyílik olyan megfigyelésekre, amelyek jól jellemzik esztétikai érzékenységünket és otthonunk berendezésére vonatkozó ízlésünket. Sorozatunkban ezúttal az Ikrek lakásába pillantunk be. (Ikrek - május 21.-június 20. Értékrend: kommunikáció, gondolkodás, tanulás, változatosság, társaság)


A tipikus Ikrek

Az Ikrek csillagkép a mennyei ikerpár után kapta a nevét, és a benne szereplő két legfényesebb csillag - a Castor és a Pollux - jelképezi. Az Ikrek számára a kommunikáció az elsődleges szempont. Szeret beszélni, levelet írni, társaságban lenni, telefonon trécselni, e-mailt kapni és küldeni. A jegy szülötte szereti az elfoglaltságot, veleszületetten kíváncsi és mindig tanul. Gyakran aktívan vesz részt a helyi közösség életében, folyamatosan látogatja szomszédjait új információkra és intellektuális ösztönzésre éhesen. Egyszerűen gyűlöl egy helyben tétlenül ülni. Ha erre van kárhoztatva, akkor ideges, mérges lesz, és unatkozni kezd. Az Ikrek sokoldalú, alkalmazkodásra képes, magát jól kifejező, okos, hatalmas energiával rendelkező személy. Fő hibája a megfelelő koncentráció hiánya lehet, így meg kell küzdenie azért, hogy mozgékony értelmét a nagyobb sikerek érdekében megfelelően lefoglalja. Ezt a jegyet asztrológiailag a Merkúr uralja, így nem véletlen, hogy világszerte ezt a bolygót választják szimbólumukként telekommunikációs cégek és újságok.

 

 

Az Ikrek levegő jegy

Az Ikrek társadalmi lény, kommunikatív és mentálisan aktív. Otthona világos és jól szellőző, sok napfénnyel és friss levegővel. Rendes, bár elfoglalt élete és otthonától távol eső teendői miatt néha nagy a felfordulás. A lakásban mindig van egy vendégszoba, dívány, ágy vagy matrac azok számára, akik ott éjszakáznak. A társasági érintkezés kellékei is megfelelő mennyiségben rendelkezésre állnak: étkészlet, evőeszköz, borospohár és általában alkohol. Még az Ikrek számára is szükség van néha békére és csendre. Ekkor semmit sem szeret jobban, mint egy kanapén összegömbölyödve egy jó könyvet vagy magazint olvasgatni.

 

Az Ikrek otthonára jellemző a változatosság, a tér és a fény. A fókusz a központi dohányzóasztalra esik, ahol kedvére beszélgethet barátaival

 

 

Az Ikrek otthona

Az Ikrek társasági lény, szeret otthonán kívül a helyi közösségben tartózkodni, emberekkel beszélgetni és élvezni a város nyüzsgését. A partik és más összejövetelek a jegy szülöttének az élet sóját jelentik. Az Ikrek szorosabban kapcsolódik a városokhoz, mint a vidéki élethez, nem tudna elzárt környezetben, elmélkedő életet élni. Lakásban töltött idejének legnagyobb részében telefonál, levelet ír, e-mailt olvas és ír, azaz kapcsolatot tart fenn széles és változatos baráti és ismerősi körével. Otthonában sok látogató fordul meg - a család, a barátok, a munkatársak és a szomszédok.

 

Társadalmi érintkezés nélkül az átlagos Ikrek a dolgokat elviselhetetlennek tartaná, és hogy megtörje a monotonitást, a bútorokat kezdené ide-oda húzogatni. Sokszor, ha meglátogatunk egy Ikrek-lakást, azt vesszük észre, hogy minden átrendeződött. Ez segíti múlatni az időt, és a változatosság érzetét is az otthoni környezetbe csempészi, megakadályozva ezzel az unalom mindig fenyegető veszélyét.

 

 

A bejárat kialakítása

Az Ikrek nem tartózkodik túl sokáig otthon. Itt érezhető különbség van a jegy férfi és női tagjai között. Az Ikrek nő nagyobb mértékben mutatja a társadalmi lény jellemvonásait, mint az inkább magába forduló férfi párja. Azért egyik sem képes sokáig meglenni külső ingerek nélkül. Az Ikrek számára tökéletes bejárati ajtó készülhet üvegből, illetve az ajtó közelében nagy ablakok foglalhatnak helyet, amelyek minimalizálják a külvilágtól való elszakadást. Inkább egy forgalmas utca közelében szeret élni, mintsem sövények mögött vagy egy autóbehajtó végén. Számára ideális állapotot jelent, ha folyamatosan figyelemmel kísérheti, mi történik közvetlen környezetében.

 

Majdnem minden vidám, élénk szín megfelel a belső tér számára, bár a halványabb sárgák különösen ehhez a jegyhez kapcsolódnak. Ezt leszámítva az Ikrek megjelenésében fiatalos, és mindig tárt karokkal fogadja a divat és a lakberendezés legújabb történéseit. Ennek megfelelően, amint belépünk az Ikrek otthonába, azonnal olyan divatelemekkel szembesülünk, amik többet jelentenek a legújabb design felé tett apró gesztusnál.

 

 

Nappali

Az ideális Ikrek-otthon rendezett és könnyű tisztán tartani, miközben sok olyan részletet tartalmaz, amely felhívja magára a figyelmet. A nappali alapvető elrendezése egyszerű, főleg semleges színű falakkal, és egyszínű, esetleg lakkozott fapadlózattal. Ha a falaknál sötétebb színre festjük a padlózatot, azzal világosabb és levegősebb jelleg érhető el.

 

Az ideális Ikrek-bútor feltehetőleg tiszta és modern tervezésű. Legalkalmasabbak a lekerekített vonalak, mivel a folyamatos rohangálás során könnyedén felsértheti magát bármilyen kiálló sarokban. A többszínűség leköti a figyelmét, a pasztellárnyalatok pedig ebben az értelemben jobb szolgálatot tehetnek, mint az élénk alapszínek. A különböző jellegű bútordarabok között érezhető összetartó erő érdekesebb, izgalmasabb látványt nyújt, mint a pontosan egymáshoz illő garnitúrák, díványok és székek. Az Ikrek csak pillanatokra ül le, így a székek és más rövid tartózkodást szolgáló ülőalkalmatosságok jobban szolgálják életmódját, mint a nagy karosszékek. A nappali fókuszpontja a dohányzóasztal és a látogatók számára fenntartott székek.

 

 

Világítás

Az Ikrek otthonának világítása modern és a mai ízlésnek megfelelő. Nem kedveli a harsány mennyezeti világítást, így ha csak lehetséges, kerüljük a neon vagy egyéb fénycsöves megoldásokat. Jól alkalmazható a konyhában egy állítható halogén spotlámpasor, mely az asztalra és a sarkokba irányítható. A "napfényizzók" ugyan hasznosnak bizonyulnak télen, de e jegy szülöttei inkább a természetes fényt részesítik előnyben. A levegő elemű jegyek kedvelik a nagy ablakokat.

 

 

Konyha

Az Ikrek nem tölt túl sok időt ebben a helyiségben. Berohan egy csésze kávéért vagy egy edény zabpehelyért, esetleg ebédre vagy vacsorára hívott barátokkal cseveg itt. Ennek megfelelően a hasznosság kerül előtérbe, és a könnyű tisztántarthatóság válik elsődleges szemponttá. A lecsiszolt, majd lefestett deszkapadlózat szép és egyben funkcionális megoldásnak bizonyulhat. Döntő szerepet játszanak a megfelelő tárolási alkalmatosságok is: például falra szerelhető fogasok, melyekre néhány élénk színű bögrét akaszthatunk. Mind az üveg, mind a nyitott szekrény kiválóan megfelel a célra, és egyben megmutat néhány gazdagon díszített edényt is.

 

Húzózsinóros zsákok a ruhacsipeszek számára, műanyag zsákok az újrahasznosított anyagok és egyéb dolgok raktározására, mind segítik ennek a funkcionális képnek a teljessé tételét.

 

Az Ikrek konyhájának ideális középpontja a reggelizőpult és a körülötte lévő néhány nagyobb ülőke vagy szék az ücsörgéshez és beszélgetéshez. Jó, ha mindez a mosogató és a tűzhely közelében található, hiszen így futó társalgásba elegyedhet, miközben praktikus dolgokkal is foglalkozhat. Ha nincs felvillanyozóbb társaság körülötte, egy konyhai televízió is elűzheti az unalmat.

 

Az Ikrek-konyha vidám és kaotikus. Sok hasznos alapanyag és eszköz található nyitott polcokon a könnyű elérhetőség kedvéért

 

 

Hálószoba

Az Ikrek a hálószobát gyakorlati célokat szolgáló területnek tekinti; mégis, bár viharos és szűnni nem akaróan cselekvő ember hírében áll, több alvásra van szüksége, mint sok más jegy szülöttének. Ahhoz, hogy az élet a Merkúr által diktált ütemben folyhasson, idegeinek és fizikumának egyaránt megfelelő pihenésre van szüksége, hiszen ezt a jegyet különösen fenyegeti a kiégés veszélye.

 

Legmegfelelőbbek a semleges színű falak és a pasztellszínű hálószoba-bútorzat. Az ablak elé nehéz függönyök kerüljenek vagy zsalu, amely megfelelően kizárja a napfényt. A nap kezdetét jelző bármilyen inger vagy jelzés beindíthatja az Ikrek agyát, és az alvás azonnal háttérbe szorul. Az éjjeli szekrény, az éjjeli lámpa és egy jó könyv alapvető kellékek az ellazuláshoz. Általánosságban a környezet legyen egyszerű, minimalista, mégis hívogató atmoszférájú, mely segít kikapcsolni egy rohanó nap után.

 

 

Fürdőszoba

Az Ikrek fürdőszobája a lakás többi részét is jellemző tiszta, világos és levegős vonalakat követ. A csempézett falak praktikusak és szépek is egyben. A mozaikcsempék bonyolultsága kiválóan illik a jegyet jellemző részletek iránti lelkesedéshez.

 

A mozaikok lehetnek egyszínűek; szerepelhetnek a komplementer színek különböző árnyalatai; vagy fedheti a szobát tiszta, fehér felület, foltokban más színekkel. Érdekes hatás érhető el szivárványos felületekkel vagy olyan visszatükröző anyagok használatával, mint például az üveg. A lehető legjobb megoldás, ha a színek a falakat, a padlót és a fürdőszoba mennyezetét uralják, miközben a kád, a mosdó és más berendezési tárgy tiszta fehérben tündököl.

 

A fürdőszoba világítása ne legyen tolakodó. Falba vagy mennyezetbe süllyesztett halogénlámpák felelnek meg leginkább a célnak. Egy jól megvilágított tükör alapvető fontosságú mind a tisztálkodás, mind a fény és a térérzet növelése szempontjából. Semmilyen természetes fényforrást nem akadályozhatunk függönyökkel vagy rolóval, de az ablaküveg opálossá tehető fagymintás, mintázott vagy homokfúvott hatással. Ez a maximális fényáteresztés mellett egyedüllétet biztosíthat.

 

 

Hobbiszoba

A jegyre annyira jellemző kommunikációt a középpontba helyezve az Ikrek ideális hobbiszobája egy dolgozószoba lenne. Itt tarthatja az összes könyvet, értékes magazinokat, minden kitépett oldalt, fényképet, kártyát és más nélkülözhetetlen tárgyat, amely szerinte valamikor kétségtelenül hasznosnak bizonyul majd.

 

Az Ikreknek sok barátja van, akikkel tartania kell a kapcsolatot. Valószínű, hogy ezek a barátok a világ különböző pontjain élnek. Egy fiókos íróasztal - a borítékok, bélyegek, írószerszámok és levélpapír számára - a helyiség fókuszpontja lehet. Helyet talál itt egy hagyományos telefon, valószínűleg a drót nélküli változat, amely lehetővé teszi, hogy körbejárja a szobát és más tevékenységeket is végezzen, miközben hosszas beszélgetésbe elegyedett valakivel. Minden bizonnyal felbukkan egy elektromos telefontöltő is, az Ikreket legjobban jellemző eszköz, a mobiltelefon számára. Továbbá lesz még a szobában faxgép, egy leharcolt számítógép, amelyen e-maileket kap és küld, és a világhálón szörfözik. Bár a legújabb modell áll az asztalon, sajnos a gép sokat szenved majd az elégtelen törődés és karbantartás miatt.

Jellemzők

Előnyös: változatos, alkalmazkodó, élénk, intelligens, kommunikatív, spontán, szellemes, elfoglalt
Kevésbé előnyös: aggódó, ideges, felületes, nyughatatlan, számító, határozatlan, szétszórt, következetlen

Analógiák

Szimbólum: a mennyei ikerpár
Uralkodó bolygója: Merkúr
A hét napja: szerda
Szerencsés színek: sárga, különösen a halványabb árnyalatok
Szerencseszám: öt
Születési kövek: achát, általában a csíkozott kövek és a topáz
Fémek: higany
Növények: páfrányok, levendulák és a gyöngyvirág
Fák: minden diófajta
Területek: Belgium, Izland, Marokkó, Szardínia, Tunisz és Wales
Városok: Cardiff, London, Melbourne, Nürnberg, Plymouth, San Francisco és
Tripoli
Legjobb partner: Vízöntő, Mérleg és Nyilas
Legrosszabb partner: Halak, Skorpió és Szűz

Művészet és díszítés

Az Ikrek szereti a modern műveszetet, így valószínűleg szívesen tesz ki a lakás fontos pontjaira színes képeket vagy posztereket. Bár az egyéni ízles itt is fontos tényező, a jegy hagyományosan a poszterekhez kötődik – így bármi, ami poszterművészetnek nevezhető, jó választas lehet. Tipikus díszítőelemek az általaban fémből vagy üvegből készult sima, hosszú nyakú vázák. A jegy kettős természete miatt szereti a tükröket, mind dekoraciós változatossága, mind érdekes bútorok, például egy dohanyzóasztal részeként.

 

 

Kombináció más jegyekkel

Kos

Boldog találkozás. Az Ikrek kedveli a Kos jegyet, hiszen tagjai mindig készek bármit kipróbálni, és nem őgyelegnek tovább, ha eldöntötték, mit is akarnak. A Kos is szereti a tiszta vonalakat és design-alapelveket, így segít megszabadulni az Ikreket üldöző rendetlenségtől.

Bika

Ha lakberendezési kérdésekben a Bikával akar kompromisszumot kötni, akkor saját alapelveiből néhányat fel kell adnia. A Bika nagyon csökönyös, az Ikrek nagyon rugalmas, így a béke kedvéért gyakran belenyugszik majd a dolgokba. Természetesen ez nem a legjobb alap egy hosszú távú kapcsolat számára.

Más Ikrekkel

Mindketten a Merkúr hatása alatt állnak, így otthonukban mindig nagy lesz a változatosság. Nehéz lesz olyan sémát találni, amihez kitartóan ragaszkodni tudnak majd. Mivel sokat vannak távol otthonuktól és egyébként is könnyen elcsábulnak más teendők felé, az elkezdett terveket lehet, hogy soha nem fejezik be.

Rák

Az Ikreknek hajlama van arra, hogy semmibe vegye otthonát, és általában nincs is otthon. A Rák ízlését valószínűleg unalmasnak találja majd. Mindazonáltal jó, hogy a Rák annyira otthonszerető jegy, mert hazaérve értékelni fogja ezt a törődést.

Oroszlán

Mindkét jegyhez azonos színek társulnak. Sárga az Ikrekhez és narancs az Oroszlánhoz. Továbbá mindketten tele vannak kreatív ötletekkel. Az Ikrek kíváncsian fordul az Oroszlán kiváló ízlése felé, ha eközben időnként saját elgondolásait is megvalósíthatja.

Szűz

Az Ikrek unalmasnak találja a Szüzet. A föld-színek, a minimalista megközelítés és a durva anyagok miatt azonnal ásítani kezd. Egyszerűen lelassul a fura részletek és az ingerszegény környezet miatt. Eközben a Szűz utálja az Ikrek rendetlenségét. Határozottan nem jó párosítás.

Mérleg

Mindketten levegő jegyűek. Az Ikrek kedveli a Mérleg könnyed megközelítési módját és az esztétika iránt érzett nyílt vonzalmát. Cserébe élénk képzelete és változékonysága arra bátorítja a Mérleget, hogy új gondolatokat vegyen figyelembe. Jó lakberendezési társítás.

Skorpió

Az Ikrek társasági lény, és szereti, ha a ház tele van emberekkel. A Skorpió a magányt kedveli, és ennél rosszabbat el sem tud képzelni. A Skorpió szeret birtokolni és szereti tudni, hogy mi hol van. Az Ikrek pedig véletlenszerűen szórja szét a dolgait. A két jegy képtelen együtt élni - kérdés, hogy kell-e egyáltalán?

Nyilas

Az Ikrek otthona olyan, mint egy laza Nyilas-stílus. Könnyed, jól belakott atmoszférával és sok térrel jellemezhető. Sajnos a Nyilas a vidéki életet, míg az Ikrek inkább a városi nyüzsgést kedveli, de egyébként jó párosítás.

Bak

A Bak ízlése a hagyományokban gyökeredzik, míg az Ikrek sok dolgot kipróbál és lehetőleg egyikhez sem ragaszkodik túl sokáig. A Bak hisz a merev lakberendezési szabályokban, miközben az Ikrek ízlése messzemenőkig eklektikus. Nem tökéletes párosítás.

Vízöntő

Az Ikrek könnyen unatkozik, változatosságra és érdeklődésre van szüksége. A Vízöntő uralja a változatosságot, így körülöttük nem lehet unalmas az élet. A Vízöntő stabilizáló hatással van az Ikrekre, ötleteit segíti egyértelmű formába önteni és kivitelezni. Ketten együtt messzire juthatnak.

Halak

Bár az Ikrek és a Halak változékony jegyek, dekorációs megközelítésük igen eltér egymástól. A Halak ízlése túlzottan éteri, fontosnak tartja az elvonulást, és szereti gyakran behúzva tartani a függönyt. Ezzel szemben az Ikrek társadalmi lény, és kedveli a friss levegőt.

- ksk -
XV. évfolyam 6. szám

Címkék: asztrológia, ikrek, lakberendezés

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.