Asztrológia

Egészségünk 2007-ben, a Tűz Disznó évében


 

A kínai naptár nem csupán az idő múlását jelzi, hanem előrejelzésre is alkalmas. Az évet, a hónapokat, a napokat egyszerre két elem jellemzi. A 2007-es esztendőt a tűz és a víz elemek, mivel maga a Disznó állatjegy a víz elemhez tartozik. A kínai év a farmerok naptára szerint 2007. február 4-én kezdődik, és nem tévesztendő össze a kínai holdújévvel, amely 2007-ben február 18-ára esik.

 

A 2007-es esztendő tűz eleme jines, amely inkább hasonlítható a lágyan égő gyertyaláng tüzéhez, mint egy jól megrakott (jang) tábortűzhöz. A Disznó szintén a jines víz elemhez tartozik, ami szimbolikusan egy kis csörgedező patak formájában jelenik meg (jangos változatban a zúgó folyót ábrázolná). Az új életet támogató erőt, vagyis a növények kihajtását, rügyezését is megjeleníti. A tűz és a víz elemek egymáshoz viszonyított helyzete a romboló körforgást mutatja, vagyis a víz elem kioltja a tűz elemet, ezért a tűz a vízen a konfliktusok szimbóluma, ami az egész évet jellemezni fogja.

 

 

Egészség

Az öt őselem testünk különböző részeit is jellemzi. Mivel a tűz elemet a víz kioltja, tehát sérül, olyan betegségszimptómák lesznek 2007-re jellemzőek, amelyek a tűz elem csoportjába tartoznak. Így ez általában a vérkeringéssel és a szívvel van kapcsolatban, de a gyenge tűz még az agyat, a szemeket és az idegrendszert is megjeleníti. Az ehhez tartozó egészségügyi problémák a különböző szívbetegségek, a magas vérnyomás. Okozhat továbbá szívinfarktust, agyérgörcsöt, idegkimerülést, idegösszeroppanást, depressziót, álmatlanságot és elhízást is.

 

Azok az emberek, akik kifejezetten gyenge tűz napon születtek (ez a feng shui kalendáriumból könnyedén kiolvasható), végezzenek több relaxációs gyakorlatot: taj-csit, jógát, annak érdekében, hogy csökkentsék a feszültségüket és a stresszt. Egyenek több friss zöldséget és gyümölcsöt, C- és E-vitamint, Q10-et, hogy megelőzzék a keringési betegségeket. A szemek karbantartására is nagyobb figyelmet kell fordítaniuk.

 

Az utóbbi években az egész világot aggodalommal töltötte el a madárinfluenza. 2007-ben ennek vagy hasonló betegségnek még nagyobb mértékű továbbterjedése is lehetséges. Történelmünk során az egyik legkomolyabb járvány a pestis (fekete halál), ami 1347-ben (szintén Tűz Disznó éve) kezdődött Európában.

 

 

Oppozíciók

 

 

A 2007-es esztendő gyenge egészségi állapotokra vonatkozó előrejelzését a Feng Shui Repülőcsillag Iskolája is megerősíti. Az év Gua száma nagyon gyakran tükrözi az adott évre jellemző sajátosságokat. A 2007-es év Gua száma a 2-es, ami a betegség száma. (A 2005-ös esztendő Gua száma a 4-es volt, amely a csirkét szimbolizálja; ebben az évben kezdődött a madárinfluenza.)

 

Vigyázat Kígyó és Disznó szülöttek!

A kínai asztrológia filozófiájában egyes állatjegyek nem kedvelik egymást, azaz oppozícióban állnak. Így a Disznó a Kígyóval van ellentétben, együttesen büntető pozíciót alkotnak: ezért mind a Kígyó (tűz elem), mind a Disznó (víz elem) évében született embereknek különösen óvatosnak kell lenniük 2007-ben, a Disznó évében. Mivel a víz a tűzzel ellentétet alkot, a veszélyeket a víz- és a tűzkatasztrófák okozhatják. Ajánlatos ezért a Kígyó és Disznó évében született embereknek tigrismedált, függőt hordani magukkal, mert ez az állat távol tartja a Kígyót. Így lehet minimalizálni az oppozíció és a büntetés negatív hatásait.

 

Szerencsések

A Nyúl és a Kecske évében születettek harmóniában vannak a Disznó évével. Harmonikus évük lesz. A Patkány évében születettek több romantikát élhetnek meg ebben az évben, az átlagosnál több barátságot köthetnek a másik nemmel. A Kígyó, a Kakas és a Bivaly évében születettek számára a Disznó állatjegy az utazást jelenti. Ne lepődjenek meg tehát, ha többet fognak utazni, és életük menetében nagyobb változások is előfordulnak.

 

Természetesen a kínai asztrológia személyre szabottan sokkal precízebb előrejelzést tud adni akkor, ha ismerjük nem csak az évünk, hanem a születési hónapunk, napunk és óránk állatjegyét is.

Szilvásy Judit
XIII. évfolyam 2. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2019. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.