Asztrológia

Kínai horoszkóp 2008

Éves előrejelzés minden állatövi jegy számára - A szorgos Föld- Patkány évében nagy lendülettel hódíthatunk meg új területeket

Az aktív Patkánnyal minden tizenkettedik évben új állatköriciklus kezdődik a kínai asztrológiában. Ebben az évben a kreativitás és az inspiráció azok a tulajdonságok, amelyeket kapcsolatba kell hoznunk egymással. Ha jól figyelünk, meglátjuk, amint új látóhatárok nyílnak meg előttünk. A változás friss szelét életünk valamennyi területén érzékeljük majd.


TZE, A PATKÁNY

Megvalósíthatja álmait

kinapatkany.jpgÉves előrejelzés: az előző év valószínűleg nem volt nagyon a Patkány kedve szerint való. A barátságos Disznó nem túl sok érdeklődést keltő újdonsággal szolgált, sokkal inkább arra ösztönzött mindenkit, hogy végre szabaduljon meg régóta nyomasztó terheitől.

Az új évben azonban mindez másként lesz! Februártól ugyanis átveszi a vezető szerepet az intelligens Patkány, és ezzel tizenkét olyan izgalmas hónap veszi kezdetét, amely nagyon is megfelel a jegy mindig újra és változatosságra vágyó szülötteinek.

Végre eljött az ideje annak, hogy számos tervét megvalósítsa. Mindegy, költözni akar-e vagy másik munka helyet keres, esetleg új szerelemre vágyik, 2008-ban a csillagok minden esetben sikert jósolnak.

Anyagi téren a Patkány fellélegezhet, és újra mélyen meríthet a jóból. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy újonnan szerzett lehetőségeitől megrészegedve tegyen fel mindent egy lapra! Ha az év uralkodó jegye a Patkány is, azért még fontos jól átgondolni a jelentőségteljes döntéseket. Ha pénzügyekről van szó, kérjen tanácsot a családtagjaitól, a barátaitól, vagy olyan valakitől, akiben megbízik. Ezenkívül a tartalékok képzéséről se feledkezzen meg. A hét szűk esztendő ugyanis bármikor visszatérhet.

A szerelem valóban izgalmakat tartogat a Patkány-szülöttek számára! A barátságos Tűz-Disznó az előző évben is teljes erővel munkálkodott a harmónia megteremtésén, és ez az idén sem lesz másként. Kapcsolatában a legfőbb tennivaló az elkövetkezendő hónapokban az lesz, hogy sokat beszélgessenek egymással.

A Patkány munkája és hivatása

A Patkány független szellem, aki nem vár el túl sokat a környezetétől. Ha tevékenykedési igényeit nem korlátozzák, akkor jól érzi magát. A szabályok és a rutin ezzel szemben kreativitásának halálát jelentik. Ezek után nem csoda, hogy a Patkányokat általában olyan munkahelyeken találjuk meg, ahol rugalmas beosztásban dolgozhatnak. Ez nem jelenti azt, hogy a Patkány keveset dolgozik. Ha magával ragadja a lendület és kedvére való a megbízás, akkor kész sokkal több időt szánni a feladataira, mint amennyit kinéznénk belőle. Ugyanakkor maga akarja eldönteni, mikor és hogyan oldja meg a rábízott tennivalókat.

A kínai állatkör első jegyének szülöttei minden olyan munkakörben jól érzik magukat, ahol kibontakoztathatják kreativitásukat és kommunikációs képességeiket. Legyenek bár tanárok, tanácsadók, üzletvezetők vagy reklámszakemberek, ameddig érdekesnek találják a feladataikat, addig teljes szívvel-lélekkel vetik bele magukat a munkába.

A kollégák és az üzleti partnerek becsülik a Patkány éber szellemét és talpraesettségét. Mivel minden újdonság iránt élénk érdeklődést tanúsít, a Patkány nagyon hasznos személy lehet olyan területeken, ahol rugalmasságra van szükség. A szeme sem rebben, ha új beosztása miatt máshová kell költöznie vagy ismeretlen kollégák közé kerül.

Híres Patkány-személyiségek: Antoine Saint-Exupéry, Wolfgang Amadeus Mozart, Jimmy Carter.

KIU, A BIVALY

Megtanulja, hogyan ugorhatja át a saját árnyékát

kinabivaly.jpgÉves előrejelzés: a Bivaly és a Patkány a kínai állatkör legkedvezőbb kombinációi közé tartozik. Nem csoda hát, hogy a Föld-Patkány regnálásának évében folytatódhat a Bivaly számára az előző hónapokban már megtapasztalt szerencsés időszak. Főként pénzügyi téren alakulnak majd különösen jól az ügyei az elkövetkezendő hónapokban. Nyugodtan dönthet a befektetések mellett, mert a csillagok állása anyagi helyzetének kedvező alakulását jelzi.

Ha az utóbbi években kissé visszafogottabb is volt, most jól kihasználhatja az új év uralkodójának energetizáló hatását. Nyugodtan belevághat új vállalkozásokba és kipróbálhat új dolgokat, olyasmit is, amihez korábban nem lett volna bátorsága. Ne törődjön azzal, mit mondanak a többiek, mert a Patkány által gerjesztett kreatív áramlat hatása alól a többi állatövi jegy szülöttei sem vonhatják ki magukat.

Első pillantásra érezheti majd úgy a következő hónapokban, mintha mások megkérdőjeleznék a döntéseit vagy akadályokat gördítenének az útjába. Ezek az apróbb akadályok azonban csak átmeneti jellegűek, és nem tarthatják vissza a Bivalyt attól, hogy kitartson újonnan született elhatározásai mellett.

A Patkány egyébként hirtelen változó, olykor meggondolatlan típusú uralkodó. Ez elsősorban a partnerkapcsolatok területén válik érezhetővé, például a Patkány évében kötött kapcsolatok olykor bomlékonynak bizonyulhatnak. Aki szeretné elkerülni érzelmi életében az ingadozásokat, az inkább maradjon a régi, jól bevált dolgoknál és személyeknél.

Egészségi szempontból nagyon jól alakul a Bivaly élete 2008-ban. Még az olyan panaszok is elmúlnak majd, mint az ízületi bántalmak, csontproblémák és a szexuális élet zavarai.

A Bivaly munkája és hivatása

Erőteljes felelősségtudattal párosult megbízható fellépése a Bivalynak gyakran garantál magas pozíciókat, legyen szó bár egy vállalat irányításáról vagy a politikáról. Az emberek bíznak benne és biztonságban érzik magukat a társaságában. Ettől eltekintve is a Bivaly arról ismert, hogy a legsúlyosabb problémát is képes megoldani, és tartósan egy dologra tud koncentrálni.

A Bivaly eleme a Föld, ezért aztán különösen kedvére valók az olyan foglalkozások, amelyeknek tágabb értelemben közük van ehhez az elemhez. Az építőiparban ugyanolyan otthonosan érzi magát, mint az ingatlanpiacon, a kormányzati munkában, a bank- vagy a biztosítási szakmában. Átgondolt cselekvési szokásai értékesen egészítik ki bármilyen csapat munkáját.

Sok Bivaly első pillantásra nem mutatja meg a képességeit, mert nem szeret a figyelem középpontjában állni. A többieket inkább a tetteivel és nem a szavaival igyekszik meggyőzni. Nagy hiba lenne azonban alábecsülni a Bivalyt, aki ezt teszi, előbb-utóbb megbánja.

Híres Bivaly-személyiségek: Willy Brandt, Johann S. Bach, Charlie Chaplin, Heidi Klum.

YING, A TIGRIS

Optimistán tekint a jövőbe

kinatigris.jpgÉves előrejelzés: miután az utóbbi tizenkét hónap mindenekelőtt kompromisszumkészségét tette próbára, a Tigris az új évben végre jobban a saját kezébe veheti a döntéseket. Oldalán az intelligens Föld-Patkánnyal olyan kiegyensúlyozottnak érzi majd magát, amilyennek már régóta nem. Megerősödött önbizalmának köszönhetően szorongás és kételyek nélkül tekinthet a jövőbe, és új lendülettel munkálkodhat önnön személyes fejlődésén.

Munkájában és társadalmi pozíciójában most olyan valódi változások várhatók, amelyektől hosszabb távon sok örömet és elégedettséget remélhet. Ha ez a változás már hosszabb ideje várható, akkor 2008 lehet a váltás ideális időpontja. A következő hónapokban ne tévessze szem elől azokat az inspiráló sugallatokat, amelyeket az új év uralkodója küld a Tigrisnek!

Jelentős anyagi kockázatot nem érdemes vállalnia a következő tizenkét hónapban, pénzügyekben ugyanis nem a Patkány a Tigris legjobb partnere. Annál izgalmasabban alakul a szerelmi élete! Kedvező jelek mutatkoznak egy új kapcsolat kialakulására nézve: ha kimerészkedik a barlangjából, sok izgalmas élményben lehet része. Ha csak rövid kis szerelmi kalandról van is szó, akkor is érdemes próbálkoznia.

A következő hónapokban hosszabb távú kapcsolatot is köthet a Tigris, de csak akkor, ha hajlandó igazat adni a partnerének, és azon fáradozni, hogy kettejük között megmaradjon a párbeszéd.

A Tigris munkája és hivatása

Munkahelyén nem minden Tigris képes arra, hogy vezető pozícióba jusson. Ennek ellenére a gazdagok és sikeresek világában számos Tigris-személyiséggel találkozhatunk. Kiemelkedő pozíciót hódíthat meg a Tigris a rendőrség, a tűzoltóság, a hadsereg vagy az orvoslás területén, de igazságérzetét bíróként vagy ügyvédként is jól kamatoztathatja.

Sok Tigris számára annyira fontos az előmenetel és a munkahelyi siker, hogy foglalkozását ezek alapján és nem személyes hajlamait követve választja meg. Az előrelépés utáni vágya azonban nem annyira erős, hogy hosszabb távon megmaradjon egy állásban, ha nem kapja meg a kívánt elismerést. Intelligenciája és jó beszélőkéje hozzásegíti a Tigrist ahhoz, hogy kikeveredjen a pénzzavarból. Ha kézben tarthatja a szálakat, akkor biztosan eléri az anyagi jólétet, és ehhez partnereit is hozzásegíti.

Mindennapi üzleti életében a Tirgis mindig jól informált. Tudását az internetről, az újságokból, de a tájékozott emberekkel folytatott informális beszélgetésekből is szerzi. Alapos utánajárását kollégái olyankor ellenérzéssel fogadják, mindez azonban nem akadályozza meg a Tigrist abban, hogy továbbra is szorgosan gyűjtögesse az információkat.

Híres Tigris-személyiségek: Tom Cruise, Ludwig van Beethoven, Richard Branson, Marilyn Monroe.

Új terveket kovácsolhat

kinanyul.jpgÉves előrejelzés: az előző év uralkodója tizenkét hónapon át jóakaratúan tekintett a Nyúlra. Aki ehhez túlzottan hozzászokott, annak most nehezére esik majd megtalálni a közös nevezőt a Föld-Patkánnyal. A 2008-as év uralkodója ugyanis nem becsüli túl sokra a diplomáciát és a finom kéréseket. Sokkal inkább azt segíti, aki képes elképzeléseit szavakba önteni. A mellébeszélésről tehát a következő hónapokban érdemes lemondania a Nyúlnak, és ehelyett egyenesen megmondani, mit akar.

A Nyúl számára azonban a Patkány évével egy új ciklus kezdődik, amelynek újrakezdést elősegítő lendületéből - az állatöv többi jegyéhez hasonlóan - ennek a jegynek a szülöttei is sokat profitálhatnak. Csak hallgassanak az ösztöneikre, és főként pénzügyekben legyenek óvatosak! Jól működő intuíciójuk időben figyelmezteti majd őket arra, hogyan kerüljék el a csapdákat, akkor is, ha valaki nagyon meg akarja győzni őket az ellenkezőjéről.

Társasági ambícióik számára 2008 kedvező év lesz, egyre magabiztosabban mozognak majd a társasági parketten. Minél nagyobb gyakorlatot szereznek, annál érdekesebb perspektívák nyílnak meg előttük.

Ebben az évben jól teszik a Nyulak, ha ügyelnek az egészségükre. Legyenek nagyon figyelmesek, hogy elkerüljék a baleseteket. Ami a szerelmi életüket illeti, ott nem számíthatnak annyira kedvező körülményekre, mint tavaly. Néha előfordulhat, hogy nagyobb erőfeszítést várnak tőlük a boldogság megtalálásához. Semmiképpen ne kapkodjanak azonban!

A Nyúl munkája és hivatása

A Nyúl a kínai állatöv legsegítőkészebb tagja, kifejezett szociális érzék és lelkiismeret jellemzi. Ennek megfelelően munkát is gyakran ez alapján választ.

A szociális szolgálatban ugyanúgy otthon érzi magát, mint a klasszikus ápolói szakmákban, nővérként vagy idősgondozóként. A Nyúl terapeutaként is nagy tekintélyt vívhat ki magának. Intuíciójára támaszkodva természetgyógyászként nagyon jól megállja a helyét. Ugyanakkor ügyelnie kell arra, hogy ne adja fel önmagát, és elegendő időt szánjon a pihenésre, a feltöltődésre.

A Nyulak kimondottan jól érzik magukat az iskolában, az egyetemen és az óvodában. Nem alaptalanul híresek ennek a jegynek a szülöttei arról, hogy szeretik a gyerekeket és a kamaszokat. Ez a természetes hajlamuk, párosulva a mások kiszolgálásának igényével, számos Nyúl-személyiséget tett már kiváló tanárrá. A maguk szelíd módján nagyon eredményesen adják át a tudásukat, és fáradhatatlan képviselői a csoportban a gyengéknek.

A Nyúl eleme a jin-fa, és valóban, számos Nyúl esetében tapasztalunk olyan erőteljes vonzódást a természethez, amely munkaválasztásukban is megnyilvánul. Legyenek bár erdészek, kertészek vagy tájépítészek, a Nyulak szeretnek a zöldben lenni.

Híres Nyúl-személyiségek: Albert Einstein, XVI. Benedek pápa, Marie Curie, Anne-Sophie Mutter.

SHENG, A SÁRKÁNY

Sok dologért képes lelkesedni

kinasarkany.jpgÉves előrejelzés: a Sárkány számára 2008 kiemelkedően kedvező év lesz. A Föld- Patkány eleven temperamentuma jól illik a Sárkány személyiségéhez, aki így végre újra teljes lelkesedéssel vetheti bele magát az élet sodrába. Építsen nyugodtan arra az átfogó újrakezdési hangulatra, amelyet az új év uralkodó állata sugall! Újfajta tevékenységek megkezdéséhez az új év kedvezőbb lehetőségeket biztosít most, mint valaha.

Aki akarja, most kihasználhatja a Patkány által kínált pozitív trendeket. A világmindenség az előttünk álló tizenkét hónapban a Sárkány számára kedvezően forog majd, így 2008 jó alkalmat kínál arra, hogy végre végrehajtsa életében a szükséges, hosszú távra kiható változásokat. A költözködés ugyanolyan jó csillagzat alatt oldható meg most, mint egy új kapcsolat megkezdése. Ugyanakkor a Sárkánynak óvakodnia kell attól, hogy túl sok dologba vágjon bele egyszerre. Az idén meghozandó döntéseinek lehetőség szerint a jövőre kell irányulniuk, éppen ezért nagyon fontos, hogy mielőtt határozna, minden szempontot gondosan mérlegeljen.

Az új év uralkodójának hatására sok Sárkány valósággal izzik a kreativitástól. Ezt az extra adag inspirációt nemcsak a munkahelyükön tudják jól kiaknázni, hanem fantáziadús hozzáállásuknak köszönhetően a magánéletükben is csodálatos élményekben lehet részük.

Mindazonáltal előfordulhat, hogy környezetük nem fogja tudni felvenni a következő hónapokban az általuk diktált tempót. Nem minden jegy szülöttei lesznek a következő évben olyan energikusak, mint a Sárkányok, éppen ezért ez utóbbiaknak tanácsos megosztani erőforrásaikat azokkal az emberekkel, akik fontosak számukra. Mindezen túlmenően már csak egészségi megfontolásokból is érdemes tartalékokat képezniük azokra az időkre, amelyek talán nem alakulnak majd olyan kedvezően számukra, mint a 2008-as év.

A Sárkány munkája és hivatása

A legtöbb Sárkány kiválóan érzi magát a reflektorfényben, ez lehet az egyik oka annak, hogy a Sárkányok között annyi sztárt találunk. A nemritkán karizmatikus adottságokkal megáldott Sárkányra jellemző a film- vagy zenei karrier a showbiznisz világában. A legfőbb vonzerőt számukra nem az jelenti, ha a háttérből mozgathatják a szálakat, hanem ha a többi ember elismeri a teljesítményüket.

Szinte fékezhetetlen fantáziájával a Sárkány nap mint nap újat képes teremteni. Ugyanakkor csapatjátékosként is megmutatkozik a tehetsége. Munkájára a feltűnő eredetiség jellemző, dolgozzon bár a divat vagy az építészet területén. Nem véletlen, hogy sok Sárkánnyal találkozhatunk az extrovertált designerek között.

Jó pénzügyi érzéke a pénzvilágban is kedvelt szereplővé teszi a Sárkányt. A tőzsde parkettjén ugyanúgy elemében érzi magát, mint a hitelintézetek legfelsőbb emeletén. Vállalkozó kedve és kockázatvállalási készsége a vele tartókat is jó anyagi helyzethez segíti hozzá.

Ha egy Sárkány nem jut túlságosan magasra a hivatali ranglétrán, annak igen gyakran az az oka, hogy a mindennapi életben megbízhatatlannak látszik. A fantáziája által teremtett légvárakat nem mindig lehet valósággá változtatni.

Híres Sárkány-személyiségek: Friedensreich Hunddertwasser, Hape Kerkeling, Martin Luther King

SZE, A KÍGYÓ

Folyamatosan előrehalad

kinakigyo.jpgÉves előrejelzés: az előttünk álló évben a Kígyó számos kreatív ösztönzést kap. Az már viszont rajta múlik, mindebből mit hasznosít. Jó lehetőségekben semmiképpen nem lesz hiány, mivel a Föld-Patkány kimeríthetetlen ihletforrás a Kígyó számára.

Aki még mindig a tavalyi évből áthozott régi sérelmeit dédelgeti, az nem csodálkozhat rajta, ha az új évbe átvezető úton akadályok tornyosulnak előtte. Ahogyan 2007-ben, úgy az idén sem könnyíti meg a Kígyók dolgát az új év uralkodó jegye. Ugyanakkor az előző hónapokhoz képest az akadályok könnyebben legyőzhetővé válnak.

A múlt év tapasztalatai talán oda vezettek, hogy a Kígyó némiképp szorongóbbá vált, ha terveinek megvalósításáról van szó. A következő hónapokban azonban tegye félre aggodalmait! Elvégre rendelkezik a megfelelő erővel ahhoz, hogy az akadályokat elmozdítsa az útjából.

Magánéleti téren az lesz a feladata az idén, hogy megtanulja kifejezni az érzéseit. Ha ugyanis a többiek csak feltételezhetik, mit érez, akkor a félreértések elkerülhetetlenek. Vonatkozik ez főként a partnerkapcsolatokra, ahol az elkövetkezendő időszakban szintén némi nehézségekkel kell számolnia. A Föld-Patkány spontaneitásával azonban könnyebben boldogul majd a dolgok lényegének felismerésével.

A Kígyó a legjobban teszi, ha ezt az évet felkészülésként fogja fel: összeszedi az erejét 2009-re, amikor a csillagok állása egyértelműen optimális lesz a Kígyó-szülöttek számára.

A Kígyó munkája és hivatása

Nincs még egy olyan szereplője a kínai állatövnek, amelynél a titkok olyan jó helyen lennének, mint a hallgatag Kígyónál. Ennek megfelelően a Kígyó-szülöttekkel gyakran találkozunk olyan pozíciókban, ahol a diszkréció a legfőbb parancs. Az államtitkokat ugyanolyan jól meg tudják őrizni, mint a magántitkokat. A rájuk bízott információkat gondosan elraktározzák, így szükség esetén csak fel kell nyitni a megfelelő láda fedelét.

A Kígyók kiváló kutatók. Az a képességük, hogy a dolgok mélyére ássanak és felderítsék a legkisebb részletet is, már sok úttörő felismeréssel gazdagította az emberiséget. Az az igényük, hogy mindent pontosan tudjanak, akkor is utánajárásra készteti őket, ha erre senkitől nincs megbízatásuk.

Kígyókkal szinte minden szakmában találkozunk. Vállalatok és egyetemek kutatás-fejlesztési részlegeiben ugyanúgy megállják a helyüket, mint a közigazgatásban vagy az írást igénylő foglalkozásokban. Általában kiválóan boldogulnak a számokkal és a tényekkel. Így azután minden vállalat csak boldog lehet, ha ellenőrzéssel foglalkozó osztályán Kígyókat foglalkoztathat. A bölcs állatot megtaláljuk vezető pozíciókban is, mivel megvan az a képessége, hogy adottságait mindig a megfelelő helyen és időben juttassa érvényre.

Híres Kígyó-személyiségek: Pablo Picasso, Johann Wolfgang Goethe, Christian Dior.

Megmutathatja, milyen kitartó

kinalo.jpgÉves előrejelzés: a Ló számára 2007- ben nem mentek a dolgok mindig olyan simán, mint ahogyan szerette volna. És sajnos a következő év uralkodója sem sokban járul majd hozzá a Ló sikereihez. A kínai állatöv jegyei közül ugyanis a Ló és a Patkány ha nem is állnak egymással teljesen ellentétben, de mégis a két ellenpólust jelentő Tűz és Víz elemet képviselik. Ez azonban még nem ok az elkeseredésre! A tapasztalatok azt mutatják, hogy az erőteljes ellenszél az embert ellenállóvá és edzetté teszi, ráadásul az állandó súrlódás hatására még hő is keletkezik.

Ha tehát a Ló tervei mellékvágányra futnak és életét hatalmába keríti a nyugtalanság, az még nem ok a félelemre! A legjobb, ha mindezt felülről érkező jelzésnek tekinti. Talán csak annyi történt, hogy elérkezett az idő eddigi életének átgondolására és a már régóta esedékes változtatások elindítására.

Minél hamarabb a kezébe veszi a gyeplőt, annál gyorsabban sikerül legyőznie az akadályokat. Legyen rugalmas, és akkor a saját javára fordíthatja az év uralkodó állatára jellemző ötletgazdagságot. A nagy tervek megvalósításával azonban várjon még 2008-ban. Túl nagy ugyanis a különbség a Tűz és a Víz között, ezért nem érdemes kockázatot vállalni. Használja ki az időt inkább személyiségének erősítésére, semmint fölösleges és energiarabló szélmalomharcra.

A család és a barátok fontos támaszt jelenthetnek a Ló számára ezekben a nyugtalan hónapokban. Ennek azonban az a feltétele, hogy megossza velük belső életét, személyes sorsát. Szívlelje meg azokat a tanácsokat, amelyek az önkizsákmányolás és az egészségtelen életmód kockázataira hívják fel a figyelmét. A többiek csak jót akarnak.

A Ló munkája és hivatása

A Ló elvben minden szakmában sikeres lehet - feltéve, hogy maga is meg van győződve róla, hogy jól választott. A Lónak ugyanis nehezére esik hosszabb távon olyan munkát végezni, amely nem felel meg az elképzeléseinek és az adottságainak. Az irodában töltött fix munkaidő nem az ő világa. Sokkal szívesebben osztja be a tennivalóit saját maga, aminek egyébként úgyis az lesz a következménye, hogy napi 8 óránál sokkal többet dolgozik. Sok Ló szívesebben választja az önállóságot, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden feladatot egyedül oldana meg. Partnerek és kollégák egész hálózata ad lehetőséget arra, hogy más emberekkel együtt legyen, és csapatmunkásként is kipróbálja magát.

Pénzügyekben a Ló nem mindig szerencsés, és hajlamos többet költeni, mint amennyi rendelkezésére áll. Szerencsére van annyi realitásérzéke, hogy szükség esetén visszafogja költekezését.

Főként a női Lovak híresek szervezőkészségükről, elsősorban akkor, ha a munka a közösség érdekeit szolgálja. Egy nagy konferenciát ugyanolyan hatékonyan és lelkesen szerveznek meg, mint a következő céges kirándulást.

Híres Ló-személyiségek: Paul McCartney, Muhammad Ali, Angela Merkel, Leonard Bernstein.

WEI, A KECSKE

Learatja szorgalma gyümölcsét

kinakecske.jpgÉves előrejelzés: a mozgalmas 2007-es év után 2008 valamivel nyugodtabb lesz. A Föld-Patkány éve alkalmat ad a személyes fejlődésre, és arra, hogy a Kecske megszilárdítsa munkahelyi és otthoni pozícióit. Maradjon hű önmagához akkor is, ha a külvilág valami mást várna el Öntől! Így folytathatja az elmúlt hónapok pozitív trendjét, és nagyobb problémák nélküli tizenkét hónappal nézhet szembe.

Nagy valószínűséggel nem várhatók a közeljövőben nagy, gyökeres változások, a 2008-as év a Kecske számára viszonylag eseménytelenül telik majd. Éppen ezért tanácsos a rendelkezésére álló szabadidőt arra használni, hogy learassa az elmúlt évben elvetett magok hozamát. Így néhány hónapon belül hozzájuthat szorgalma gyümölcseihez.

A nyugodt időszak arra is lehetőséget kínál, hogy családi körben megerősítse a kötelékeket. Ezt a folyamatot az új év uralkodója is jó szemmel nézi. Ügyeljen azonban arra, hogy a személyes beszélgetések ne maradjanak a felszínen, hanem mélyre hatoljanak – még akkor is, ha ez a törekvés átmenetileg kisebb vitákat eredményez. Csak így oldhatók meg hosszabb távon a lappangó konfliktusok. Ez elsősorban a partnerkapcsolatra vonatkozik.

Szakmailag és anyagilag ugyanilyen simán zajlik majd a Kecske élete a következő tizenkét hónapban. Aki pénzügyekben megfontoltan cselekszik, az 2008-ban talán még tartalékot is képezhet.

A Kecske munkája és hivatása

Különösen sok Kecske-személyiséggel találkozunk a művészet, a design és a zene világában. Ha nem is állnak mindig az első sorban, jó adottságuk van ezekhez a feladatokhoz. Csodálatos módon egészítik ki a zenekar hangzását, nélkülözhetetlen tagjai egy sikeres tervezőcsoportnak, vagy a festészetben, vagy más alkalmazott művészetben találja meg a hivatását.

De a szociális tevékenységekben is jól érzi magát a Kecske: alapítványokat hoz létre, segélyszervezetben dolgozik, vagy felemeli a szavát olyan intézmények ellen, amelyek elnyomják az embereket. Szűkebb körben azok jólétéről gondoskodik, akikért ő a felelős, és törődik mindennapi szükségleteikkel. Találkozhatunk Kecskékkel a személyzeti osztályokon, az iskolákban és idősotthonokban, illetve egyéb szociális intézményekben, valamint az egészségügyben: ez utóbbi területen terapeutaként, nővérként vagy gyógyszerészként dolgoznak.

Erősségeit a Kecske akkor mutatja meg igazán, ha emberekkel kell bánnia. A komplikált számolási feladatok vagy az absztrakt tervezési munkák nagyon távol állnak tőle. Megbízható munkatárs, aki hűségesen és odaadással végzi a munkáját éveken át, és nagy szerepet játszik a kellemes munkahelyi közérzet kialakításában. A gyakori állás- és lakásváltoztatás nincs ínyére.

Híres Kecske-személyiségek: Coco Chanel, Bill Gates, Desmond Tutu, Mihail Gorbacsov.

SUNG, A MAJOM

Az élet napos oldalán áll

kinamajom.jpgÉves előrejelzés: az új év az intelligens Föld-Patkány uralma alatt áll, és ezzel a Majom számára valódi jutalomjátékot jelent. Nem véletlenül számít a Majom és a Patkány valódi álomcsapatnak! Segítségével a Majom előtt nincs az idén akadály, feltéve, hogy képes teljes erővel az adott dologra koncentrálni.

Az év elején tehát az lesz a Majom legfontosabb feladata, hogy összeszedje minden energiáját és olyan csatornába irányítsa, amely életminőségének javulását ígéri. Az eddig szendergő vágyak és remények most új életre kelnek, és mintha még álmában is jobbnál jobb ötletei támadnának. Ha a Patkány kreatív energiája a Majom teremtő erejével párosul, akkor a következő hónapok mozgalmasan alakulnak majd. Ugyanakkor ügyelnie kell arra, hogy ne legyenek túlzott várakozásai, amíg ugyanis eléri a sikert, az beletelik némi időbe.

A kilátásai azonban mindenképpen rózsásak, és az elkövetkezendő tizenkét hónapban minden jól alakul majd, legyen szó bár a munkájáról vagy a magánéletéről. Nyugodtan szálljon hát be a versenybe, mert az előttünk álló hónapokban meg fog tudni felelni a kihívásoknak. 2008-ban az egészsége miatt sem kell aggódnia – bár ez természetesen nem jelenti azt, hogy vakmerő cselekedetekre ragadtassa magát.

Aki az anyagi helyzetét akarja tartósan jobbra fordítani, annak most nem szabad tétováznia. A Majom előtt számtalan jobbnál jobb lehetőség nyílik meg, és jól teszi, ha ezeket ki is használja. Ehhez szüksége lehet tartalékai mobilizálására, viszont meg fogja látni, hogy megéri!

A Majom munkája és hivatása

A legtöbb Majom számára fontos, hogy izgalmas és változatos munkája legyen. Valóban nehezen is tudnánk elképzelni, amint egy ilyen eleven és mozgékony lény egész nap az íróasztala mögött görnyed. Képességeinek kibontakoztatásához azonban szüksége van a megfelelő körülményekre, valamint szabadságra is, hogy munkáját tetszése szerint beoszthassa. 

A Majom talpraesettsége és verbális adottságai jól érvényre jutnak tárgyalások, interjúk és ügynöki feladatok során. Meggyőző erejének és ékesszólásának ügyvédként és újságíróként is jó hasznát veszi. Kézügyességét olyan finom mozdulatokat igénylő kézművesszakmákban hasznosíthatja igazán, mint amilyen az aranyműves, a műbútorasztalos vagy a finommechanikai feladatok. Munkája általában kimondottan eredeti, bár nem mindig mentes a hibáktól, miután az egzakt pontosság nem erős oldala. Ezen a területen azonban képes a fejlődésre.

A kínai állatkör kilencedik jegyének szülötte mindig legjobb képességei és tudása szerint végzi munkáját, a rábízott feladatokat nagy odaadással oldja meg. Igazán akkor futja a legjobb formáját, ha kívülről kap kreatív impulzusokat. Ha nem is veszíti szem elől a saját céljait, munkáját igazán a közös jó érdekében végzi.

Híres Majom-személyiségek: Reinhold Messner, David Copperfield, Gerhard Schröder. 

Megmutatja kommunikációs tehetségét

kinakakas.jpgÉves előrejelzés: ha a kínai állatövi jegyek közül a Patkány és a Kakas nem is számítanak a legjobb barátoknak, ez utóbbi mégiscsak profitálhat 2008-ban az év uralkodójának tetterejéből. Kettejük közös vonása az elismerés utáni vágy és a társadalmi szerepvállalás. Nem csoda, hogy a következő hónapokban a Kakas elsősorban a nyilvánosság előtt szerepel majd kiválóan. Kommunikációs képességeinek főként akkor veszi hasznát, ha bonyolult dolgokat kell megmagyarázni vagy kellemetlen híreket közölni.

A Kakas az idén arra számíthat, hogy új szelek fújnak majd az ő életében is. Ezeknek köszönhetően pedig olyan újdonsült lehetőségek nyílnak meg előttük, amelyek rövid távon is sikerrel kecsegtetnek. Túlzott várakozásokkal azonban nem szabad élniük, mert a Patkány ingatag partner, akivel nem lehet tartós együttműködésre számítani. Már csak ezért is fontos, hogy a Kakas szavatartó legyen. 

Anyagi téren nem ez lesz élete legjobb éve, mivel a Patkány pénzügyekben nem a legjobb tanácsadó. Még az is előfordulhat, hogy a Kakasnak 2008- ban a megtakarításaihoz kell nyúlnia, hogy fedezhesse extra kiadásait. Veleszületett elővigyázatossága azonban gondoskodik róla, hogy költekezése ne haladjon meg bizonyos határokat.

A szerelemben ne vegyen semmit magától értetődőnek, hanem nagy odaadással munkálkodjon a partnerkapcsolatán. Ha ugyanis nem szentel a társának elegendő figyelmet, az könnyen szakítási ok lehet. Gondoskodjon róla, hogy párja biztonságban érezze magát a szerelmükben!

A Kakas munkája és hivatása

A legtöbb Kakas otthon érzi magát az üzleti életben, kedvenc játékterük a kereskedelem. Ha ezen a téren tevékenykednek, munkájuk általában felettébb gyümölcsöző anyagilag. Jó üzleti érzékük megóvja őket az elővigyázatlan döntésektől és attól, hogy pénzüket rosszul fektessék be. Így sok Kakassal találkozhatunk a bank- és a biztosítási szakmában. Aggályos pontossággal párosult jó pénzügyi érzéküknek köszönhetően az emberek szívesen bízzák rájuk a megtakarításaikat.

Fegyelmezettsége és tökéletesség utáni vágya a Kakast szinte minden szakmában kiemeli az átlagból. A hírnév számára nem akadály, éppen ellenkezőleg, élvezi az ismertséget és az ebből származó előnyöket jól kihasználja. A magazinok csillogó oldalain ugyanolyan jól érzi magát, mint a divatvilágban, trendkutatóként pedig semmi újdonság nem kerüli el a figyelmüket.

Sok Kakas a maga testtudatosságát szakmailag hasznosítja, amennyiben edzőként dolgozik vagy a versenysportba kapcsolódik be. Egészséges versenyszellemének hála ez utóbbi területen gyakran kerül fel a dobogóra.

Híres Kakas-személyiségek: Franz Beckenbauer, Karl Lagerfeld, Richard Wagner.

SHIH, A KUTYA

Szívesen fogad el külső segítséget

kinakutya.jpgÉves előrejelzés: az előző két év kedvező tendenciái az idén is folytatódnak. Ennek azonban az az előfeltétele, hogy a Kutya megelőlegezze a bizalmat az új év uralkodója számára, és pozitívan viszonyuljon hozzá. A pohár ugyanis csak akkor tűnik félig telinek, és nem félig üresnek, ha ebből a szempontból szemléljük. A Kutyának magának is hinnie kell benne, hogy a világegyetem 2008-ban is a legjobbat tartogatja számára. Számtalan lehetőséget kap majd arra, hogy tágítsa a horizontját.

A Patkány évével a Kutya számára is megkezdődik egy új tizenkét éves ciklus. Ez némiképp riasztónak hathat, főként akkor, ha lélekben még nem készült fel a változásra. Aki azonban tisztázza magában, hogy csak a változások hoznak folyamatos fejlődést, az valóban élvezheti az előttünk álló tizenkét hónapot.

A Kutya 2008-ban a legkülönfélébb módokon kap segítséget. Ha nem is számít rá, akkor is felbukkan majd egy olyan segítőkész szellem, aki utat mutat neki. Például nem várt pénzhez jut, amellyel végre elindíthatja régóta tervezett vállalkozását. Vagy egy barát menti ki jó tanácsával nehéz helyzetéből.

A szerelem terén főként akkor számíthat harmonikus időszakra, ha képes együtt változni és fejlődni partnerével. A közös víziók új szintre hozhatják a kapcsolatukat, és megerősíthetik az önöket összefűző kötelékeket. Egy új terv elindítása sokat ígérő új partnerkapcsolat kezdetét is jelentheti.

A Kutya munkája és a hivatása

A kínai állatöv jegyei közül nincs még egy, amelyik annyira alkalmas lenne a biztonság és a rend megteremtésére, mint a Kutya. Főként a jegy férfi szülöttei szívesen választják a katonai hivatást, vagy dolgoznak rendőrként, határőrként vagy testőrként, de mindenképpen olyan szakmában, ahol gondoskodhatnak országuk vagy a számukra fontos személyek biztonságáról.

A jegy számos képviselőjével találkozhatunk a politikában, illetve ahol a közösség jólétén munkálkodhatnak. Komolyan veszik a jogok védelmét, és gyakran a szabadidejükből is áldoznak ilyen jellegű tevékenységekre.

A Kutya eleme a jang-föld, így aztán nem csoda, hogy azokban a szakmákban is otthon érzi magát, ahol ingatlannal kell dolgozni. Építészként ugyanolyan sikeres lehet, mint ingatlanfejlesztőként. Számos Kutya szereti a természetet és szívesen időzik a szabadban. Esze ágában sincs egész nap az irodában, négy fal között kornyadozni.

A Kutya számára fontos a folyamatosság, munkahelyét csak alapos okokból kifolyólag változtatja meg. Közmondásos hűsége itt is megmutatkozik, mert akkor is kitart, ha a körülmények nem optimálisak.

Híres Kutya-személyiségek: Winston Churchill, Károly Gusztáv svéd király, Teréz anya.

HAN, A DISZNÓ

Aktívan beleavatkozhat az eseményekbe

kinadiszno.jpgÉves előrejelzés: a Disznó számára a 2008-as év nem lesz olyan sima és laza, mint az előző volt. Nem véletlenül hozza magával a patkány mindig a megújulás szelét, amely jellemzően a korábbinál több mozgással és kalanddal jár együtt.

Ha a Disznó az előző évet arra használta fel, hogy learassa munkája gyümölcsét, akkor a következő hónapok során kiválóan építhet ezekre az alapokra. Aki azonban 2007-ben nem optimálisan osztotta be az idejét, annak most időproblémákkal kell majd szembenéznie. Néhány Disznónak talán nehezére fog esni újra aktívan beleavatkozni az eseményekbe. Szerencsére nincs szükség arra, hogy azonnal teljes lendülettel lássanak munkához. Válasszák ki inkább azokat a lehetőségeket, amelyek saját személyes céljaikhoz viszik őket közelebb. Ha az új év uralkodója azt hangoztatja is, hogy a változások elkerülhetetlenek, semmi szükség az elhamarkodott tettekre. A fennálló családi kapcsolatokat például semmiképpen nem kell próbára tenni, még ha nagy is a kísértés.

Szakmai téren az előmenetele megint csak attól függ majd az elkövetkezendő hónapokban, mennyire képes rugalmasan reagálni. Ha új lehetőség kínálkozik, mérlegelje alaposan, valóban olyan kedvező-e, hogy érdemes miatta a második vonalba sorolni a partnerkapcsolatát és a megszokott környezetét. A változás ugyanis tartós lehet.

A nem fix kapcsolatban élő Disznónak több esélye is adódik majd arra, hogy új embereket ismerjen meg és a karrierje előmozdításán munkálkodjon. Egy feltétellel: ahogyan az életben oly gyakran, most is el kell döntenie, mit mennyire tart fontosnak.

A Disznó munkája és hivatása

Az átlagos Disznó minden nehézség nélkül áll más emberek vagy jó dolgok szolgálatába. A feladata, úgy tűnik, abban rejlik, hogy felszínre hozza a többi emberben rejlő jót, és ezzel a közösség érdekeit szolgálja. Sok Disznószemélyiség abban találja meg a hivatását, hogy a gyengék és az elnyomottak érdekeit képviseli. Érthető módon értelmes elfoglaltságot jelent számukra a lelki gondozás, a beteg- és idősápolás. De az is előfordulhat, hogy eleven szócsőként dalokban vagy szövegekben fejezik ki elkötelezettségüket.

Jó ízlésének köszönhetően számos Disznó hoz létre kiváló minőségű alkotásokat, például designerként vagy belsőépítészként. A jegy szülöttei jól érzik magukat a szállodaiparban és a vendéglátásban is, például kiválóan megállják a helyüket egy ötcsillagos hotel menedzsereként. Az utazási irodában vagy kihelyezett idegenvezetőként külföldön is a megbízhatóság érzését nyújtják az utasoknak. Sőt, olykor úgy is érezhetik, a Disznó túlságosan elkényezteti őket, mivel semmit nem bíz a véletlenre. Barátságos lénye az üzleti életben nagyszerűen kamatoztatható nagyvonalúságot áraszt.

Híres Disznó-személyiségek: a dalai láma, Elton John, Paulo Coelho, Woody Allen.

tgym
XIV. évfolyam 2. szám

Címkék: asztrológia, Föld-Patkány éve, kínai horoszkóp 2008-ra

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.