Asztrológia

Merre mutat a karmánk?

Asztro-kineziológiai rendszer

"Ha egy jegyben rossz konstellációjú bolygó van, akkor az ahhoz a jegyhez kapcsolódó meridiánon az a bolygó valamilyen energetikai egyensúlyhiányt hoz létre."


 

 

Az asztro-kineziológiai módszer az asztrológia és a kineziológia találkozási pontjait keresi, hiszen ezek megtalálásával többet tudhatunk meg, mint a két módszer külön-külön történő alkalmazása során. Ezeket a pontokat kezdte el kutatni János Péter kineziológus és Korcsmáros Magda asztrológus a Phoenix Stúdióban.

 

A két módszer ötvözésének az ötlete akkor merült fel, amikor egy-egy kineziológiai vagy asztrológiai eset kapcsán a hagyományos módszereknél mélyebbre kellett ásni a probléma megoldása érdekében. Ekkor elkészítették az illető részletes horoszkópját, illetve a horoszkóp alapján kineziológiai módszereket kezdtek el alkalmazni, és ez lendítette tovább a folyamatot.

 

Kineziológiai kezelésre járt például egy NB I-es kiváló focista, aki benne volt a magyar válogatottban is. Nagyon jól focizott, de nem volt képes végigfutni a 90 percet. Hagyományos módszerekkel nem sikerült kideríteni, hogy miért. Ekkor felmerült az ötlet, hogy a horoszkópjában nyoma kell hogy legyen annak, mi viszi el az energiáit. Megnézték, hogyan lehet az energiáját folyamatosan ébren tartani, s végül ez a fiú az akkori év gólkirálya lett Magyarországon. Egy másik páciensnek mindig remegett a keze, ha alá kellett írnia valamit. Az asztro-kinezológiai rendszer alkalmazásával kiderült, hogy édesapjának az egyik testvére korán halt meg, nem sokkal gyermekének születése után. Egy mentális kineziológiai gyakorlat segítségével sikerült megbékíteni az illetőt rokona szellemével. A két személyiséget elválasztották egymástól.

 

Szemmel látható, hogy különbség van a problémák megközelítésében is, hiszen a kineziológus a hagyományos terápia során azt nem tudja meg, amit a karmánk által hoztunk magunkkal, míg az asztrológia segítségével ezek a dolgok jönnek a felszínre és teljesebb képet kapunk az emberről.

 

Az asztro-kineziológia rendszerét spirituális radixnak nevezik. A spirituális szó lelki vezetőt jelent, a radix pedig a gyökereinket. A módszer azért kapta ezt a nevet, mert visszanyúl a gyökereinkig, és mert utat mutat, hogy merre haladjunk egészségesen, boldog kiegyensúlyozottságban a kiteljesedés felé. Az asztro-kineziológia szintézisbe hozza az antropozófia, az asztrológia és a kineziológia tudományát, hogy egy magasabb rendű spirituális harmóniához segítse az embereket fizikai, éteri, asztrális és mentális (szellemi) szinteken. Segítségével megérthetjük karmikus feladataink eszköz- és feltételrendszerét, és lehetővé válik, hogy megvalósítsuk a mindennapjainkban önmagunk szeretetteljes, harmonikus egységét. A módszer alkalmas személyiségünk jobb megismerésére és annak sikeresebb fejlesztésére, viselkedésünk magyarázatára és javítására, problémáink okának felderítésére és azok változtatására. Főleg lelki bajaink megelőzésében, a kialakult fizikális tünetek megszűnéséhez szükséges öngyógyító energiák beindításában, a kialakult energetikai blokkok korrigálásában nyújt segítséget.

 

Gyökereink több helyről is eredeztethetőek.

 

A születési horoszkópját általában mindenki ismeri – ez mentális testünk alapja. Létezik már fogantatási horoszkóp is, ami fizikai testünk indulási pillanatát mutatja. Ezt csak néhány asztrológus tudja elkészíteni. Ugyanígy, különböző időpontokra (pl. magzatkor, beágyazódás, a „testet öltött lét”-et közvetlenül megelőző állapot, a „köztes lét”, ahonnan a vállalásaink erednek, vagy őseink genetikus adottságai) is meg lehet határozni az adott test születését. Így kapjuk meg azt a négy horoszkópot, ami az asztro-kinezológiai rendszerben az elemzéshez szükséges. Ezek egymásmellettisége olyan energetikai lenyomat, hologram, amit mindannyian hordozunk magunkban. Ez alapján működünk, ez a karmánk, benne van minden, amit hoztunk magunkkal, minden, amit meg kell éljünk és amerre a fejlődésünk mutat.

 

A horoszkóphologram figyelembe veszi a tradicionális asztrológiai tényeket, minden traumatikus időpontunk kezdetét, a szellemi szabad akaratot és őseinktől hozott energiáinkat, hetedíziglen visszavezethetően. A négy léttagozatból vissza lehet következtetni a különböző tagozatoknál az örökletességre. Nem feltétlenül a gének által meghatározott dolgokat értjük itt, hanem a lelki örökletességet, a viselkedési módok örökletességeit.

 

Nagyon fontos, hogy célzatosan tudjunk az egy-egy testhez (fizikai, éter-, asztrál-, szellemtest) tartozó problémával foglalkozni, mert azon a testen és azon a meridiánon van valamilyen bolygó, ami ezt jelzi. A kineziológiával ez úgy függ össze, hogy a 12 állatövi jegy megfelel a 12 meridiánnak, mégpedig annak a 12 meridiánnak, ami párosával fut az emberben. Ha egy jegyben rossz konstellációjú bolygó van, akkor az ahhoz a jegyhez kapcsolódó meridiánon az a bolygó valamilyen energetikai egyensúlyhiányt hoz létre, amit például a Touch for Health nevű kineziológiai módszerrel ki lehet egyenlíteni. Nem arról van szó, hogy a születési horoszkópunkat ki lehet javítani, de segíteni lehet a különböző kineziológiai lehetőségekkel, ennek a négy horoszkópnak az egymásmellettiségéből adódó korrekciókkal, hogy kiegyensúlyozottak, harmonikusak legyünk.

 

Milyen eszközei vannak a módszernek?

A rendszerben használható az asztrológiai és kineziológiai tudás és tapasztalat, az asztro-kineziológiai akupresszúra, egy többszintű horoszkóphologram, a pszichés empátia és a pszichológia eredményei, a dr. Szondi Lipót által kifejlesztett „génteszt” asztrológiai feldolgozása, valamint genetikus örökletességeink asztrológiai vetületei.

 

A gyakorlatban először energetikailag végigtesztelik a páciensen a 12 meridiánt, és megállapítják, hogy hol van hiány, vagy esetleg többlet. Ezután a meridiánokat kiegyensúlyozzák. Ez történhet többek között akupunktúrás kiegyenlítő módszerrel. Minden meridiánt úgy lehet erősíteni, ha gyenge, hogy a sorban előtte lévő meridiánról visznek át hozzá energiát, és a sorban kettővel előtte lévő meridiánnal ezt a meridiánt összekötik, végül ezt az állapotot lágy nyomásos akupresszúrával rögzítik.

 

Természetesen nem csak akupresszúrával lehet enyhíteni a bajon, számos egyéb kezelési mód is létezik. Van a módszernek egy korrekciós táblázata, ami megmutatja, hogy mivel érdemes segíteni, miután végigteszteltük a lehetőségeket: pl. egyszerű stresszoldás, homlok- és tarkótartás, kontaktpontok érintése, nyomása, vagy Plútó-pontoké, amelyek a hólyagmeridiánon találhatók (és minden egyes meridiánon a Plútó energiáját képviselik).

 

Különböző érzelmekkel is dolgoznak: van egy radix (horoszkóp) érzelmi skála, és ha a születési horoszkópon (vagy a léttagozatok bármely horoszkópján) keresztül megnézik a bolygóknak az állását, akkor tudják, hogy az milyen érzelmet képvisel. Így ki lehet tesztelni, hogy a negatív vagy a pozitív érzelem az, amelyik éppen domináns, és a negatív érzelmet pozitívvá lehet változtatni. A kutatómunka során az is kiderült, hogy Szondi Lipót világhírű személyiségtesztjének az alapja és maga az értékelés felismerhető a horoszkópban. A horoszkópból meg lehet állapítani azt a végső profilt, amit a Szondi teszttel csak egy 10 profilos fölvétel után lehet.

 

 

Radix Érzelmi Skála

A léttagozatok szerint

 

ELFOGADÓ

Derülátó - Bizakodó

Nagylelkű - Életteli

Hittel-teli - Nemes

 

Lép-Hasnyál

NYILAS

KOS

OROSZLÁN

 

ELUTASÍTÓ

Csüggedt - Elárult

Gyökértelen - Fásult

Reménytvesztett - Komor

ÉRDEKLŐDŐ

Lelkes - Tanulékony

Hálás - Szívesen fogadott

Nyugodt - Őszinte

 

Máj

IKREK

MÉRLEG

VÍZÖNTŐ

 

SÉRTŐDÖTT

Zaklatott - Elkínzott

Hisztériás - Érdektelen

Jelentéktelen - Legyőzött

EGYSÉGBEN LÉVŐ

Szelíd - Érzékeny

Fantáziadús - Felelős

Kiteljesedett - Bizalommal telt

 

 Vékonybél

HALAK

RÁK

SKORPIÓ

 

ELKÜLÖNÜLT

Lenézett - Félrevezetett

Ijedt - Önámító

Kitaszított - Elhagyott

MÉLTÁNYOLT

Elfogadó - Hajlandó

Megtisztelt - Felszabadult

Nélkülözhetetlen - Tevékeny

 

 Vastagbél

SZŰZ

BAK

BIKA

 

MEGKÉRDŐJELEZETT

Lebecsült - Kicsinyes

Aggodalmas - Szorongatott

Alkalmatlan - Önromboló

TISZTELETREMÉLTÓ

Választó - Határozott

Kezdeményező - Hatékony

Bátor - Öntudatos

 

Szív

OROSZLÁN

NYILAS

KOS

 

MÉLTATLAN

Kényszerített - Dühös

Kiszolgáltatott - Tehetetlen

Rettegő - Felbőszült

EGYENLŐ

Önálló - Emberséges

Segítőkész - Szárnyaló

Választékos - Barátságos

 

 Tüdő

VÍZŐNTŐ

IKREK

MÉRLEG

 

KÖZÖMBÖS

Kiszolgáltatott - Elutasított

Kihasznált - Romboló

Túlfeszített - Tapintatlan

BIZONYOSSÁG - BIZALOM

Magabiztos - Megbocsájtó

Ösztönzött - Elismert

Megértett - Szeretett

 

Hólyag

SKORPIÓ

HALAK

RÁK

 

 BIZALMATLAN

Frusztrált - Gúnyolódó(cinikus)

Önérzetében sebzett - Megkérdőjelezett

Meg nem hallgatott - Magányos-Zárkózott

 BIZTONSÁG

Megbízható - Állhatatos

Kreatív - Vonzó

Kitartó - Szorgalmas

 

3-as m.

BIKA

SZŰZ

BAK

 

 MEGFOSZTOTT

Féltékeny - Bizonytalan

Vesztes - Konok

Védtelen - Csüggedt

KEZDEMÉNYEZŐ

Gyors - Úttörő

Tettrekész - Célratörő

Toleráns - Fontos

 

 Vese

KOS

NYILAS

OROSZLÁN

 

ELLENSÉGES

Elhamarkodó - Szűklátókörű

Ellentmondástnem tűrő - Ingerült

Dacos - Mellőzött

HARMÓNIKUS-EGYENSÚLY

Megbecsült - Óvott

Örömteli - Békés

Kedves - Alkalmazkodó

 

Ker.-Szex

MÉRLEG

VÍZÖNTŐ

IKREK

 

SZEMBENÁLLÓ

Kikosarazott - Nem szeretett

Lehangolt -Csalódott

Határozatlan - Szomorú

RÁHANGOLÓDÓ-BEFOGADÓ

Együttérző - Gondoskodó

Előrelátó - Bölcs

Védelmező - Derűs-Meghitt

 

 Gyomor

RÁK

SKORPIÓ

HALAK

 

MEGBÁNTOTT

Levert - Kiegyensúlyozatlan

Túlterhelt -Tétova

Érzelgős - Képzelgő

CÉLTUDATOS

Szívós - Ambiciózus

Együttműködő - Eredményes

Elégedett -Áldozatkész

 

 Epehólyag

BAK

BIKA

SZŰZ

 

KISHITŰ

Merev - Megalázott

Önkínzó - Önpusztító

Telhetetlen - Közönyös

         

 

Tóth Emese
IX. évfolyam 7. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.