Asztrológia

Szendrey Jutka (1935-2007)


szendreyjutka.jpg

Szendrey Jutka 1935. július 9-én született Budapesten a Rák jegyében, Szűz aszcendenssel. Szülei egyszerű emberek voltak, akik a kései házasságból született egyetlen gyermeküknek igyekeztek mindent megadni, lehetővé tették számára a továbbtanulást. A művészlelkű kislány nagy tehetséggel zongorázott, úgy tűnt, hogy hivatásaként a zenét választja. A konzervatórium helyett aztán mégis egy reálisabb területen, a Külkereskedelmi Főiskolán folytatta tanulmányait. Nagyon jó nyelvérzékének köszönhetően tolmács és idegenvezető lett.

 

Szakmájából adódóan kinyílt előtte a világ, utaskísérőként sok helyen járt külföldön. Utazásai során fantasztikus érzékkel válogatta ki azokat az ezoterikus könyveket, amelyek nekünk, átlagolvasóknak csak évtizedekkel később kerültek a kezünkbe. Így ismerkedett meg a jógával és az asztrológiával. Ezt követően minden idejét e két téma tanulmányozásának szentelte.

 

Jó pedagógusként a tanultakat igyekezett továbbadni, jógázott és jógakurzusokat is vezetett. Bölcs útmutatásaival sok embernek segített életük nagy kríziseinek a feldolgozásában.

 

Jutkát a kíváncsiság vitte az asztrológia felé. Először hitetlenkedve fogadta, hogy a születési időre elkészített horoszkópból bármit ki lehet olvasni a jövőre vonatkozóan. Asztrológiai tanulmányai során elkészítette a saját képletét, és ő maga is meglepődött, hogy benső életének pontos tükörképét látta a horoszkópjában.

 

Csodálatos volt, ahogyan rájött a jóga és az asztrológia összefüggéseire. A két szakterületet egyéni látásmóddal ötvözte az 1991-ben megjelent Kozmojóga című könyvében. Még két könyvet írt: 1992-ben a Gyógyító horoszkóp és 1995-ben A Sorsunk az égbolton című köteteket. Mindkettőt az Édesvíz Kiadó jelentette meg, Judy Ananda szerzői néven.

 

Az Édesvíz Kiadónak több könyvet is lefordított. Asztrológiai tanulmányai és újságcikkei különböző folyóiratokban jelentek meg, egyebek között az Elixírben, a Radixban és a Harmadik szemben. Az utóbbi tíz évben a Természetgyógyász Magazin állandó munkatársaként ő szerkesztette a Holdnaptárt és írta A bolygók helyzete az égen című cikksorozatot.

 

Szendrey Jutkát 2007. december 26-án érte a halál. Gyermeki derűjét az utolsó pillanatig megőrző kedves lénye, okos tanácsai mindannyiunknak hiányozni fognak. Szendrey Jutka hamvait 2008. január 28- án, 14 óra 15 perckor helyezik örök nyugalomra a Farkasréti temetőben - világi szertartás szerint. Olvasói, szerettei ekkor vehetnek tőle búcsút a temető Makovecz ravatalozójában.

tgym
XIV. évfolyam 2. szám

Címkék: Szendrey Jutka, Természetgyógyász Magazin

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.