Asztrológia

Válaszol a humanisztikus asztrológus - 2002. június


 

 

Kedves Péter!

 

32 éves vagyok, egy nemzetközi cég idegen nyelvű levelezését bonyolítom. Négy felsőfokú nyelvvizsgám van, jól keresek, így a szüleimet és a húgomat is én támogatom. Számomra legfontosabb a családom, s talán ezért is van, hogy kapcsolataim rendre zátonyra futnak. A szüleimmel élek, bár van saját lakásom. Lényegében kiegyensúlyozott és egészséges vagyok, egy dolog zavar csupán: a rövidlátás, s az, hogy ez a probléma – minden specialistára, szemtornára és látásjavító szemüvegre fittyet hányva – egyre súlyosbodik. Asztrológusszemmel lát-e valamilyen kiutat ebből, vagy szokjak hozzá, hogy évenként negyed-fél dioptriát romlik a szemem?

 

Üdvözlettel: Erzsi

 

Kedves Erzsi!

 

Az alternatív gyógyítók úgy tartják, hogy a rövidlátás hátterében több – gyakran egymással is összefüggésbe hozható – lelki tényező áll. Felfedezhetők olyan gyermekkorban elszenvedett, s a jelenben is ható traumák, melyek fő motívuma a rémület és a félelem. Ezek az évek során pszichés blokkokat építettek fel, s meggátolják a saját érzésekkel, érzelmekkel való kapcsolatot. E folyamat végül a lelki szükségletektől, a belülről fakadó igényektől való tragikus elszakadásba torkollik. Így a rövidlátó ember szélsőségesen alkalmazkodóvá válik, kerüli a konfliktusokat, a konfrontációt; inkább tűr és hallgat. Már gyermekként is komolyabb a társainál, a gondolkodása felnőttes, az agresszivitását visszafojtja, erős teljesítménykényszer és az azzal kapcsolatos szorongás jellemzi. S a számára egyre homályosabbá váló külvilág annak az elutasított belső világnak a tükre, melynek szemészeti olvasótábláján ez a két szó áll: félelem és fájdalom.

 

 

Kedves Asszonyom! Az Ön horoszkópjából egyértelműen azonosítható az anyától átvett áldozati, túlalkalmazkodó pszichológiai minta (12. házúr Hold), és a problémás apakép kapcsán (Nap a 8. házban) magára vállalt családfenntartói szerepkör (a Nap az 1. és 2. ház ura). Az Ikrek Hold az érzelmi életet látszólag könnyeddé és gondtalanná hangolja, ám az Ikrek párhuzamossága a lelki élet területén is érvényesül. Egy hasonlattal élve: míg a felszínen vidáman csobogva folyik egy tiszta, áttetsző patak, addig odalent a mélységi vízrétegek csendben alámossák a biztonságosnak hitt szilárd talajt.

 

E szintek megismerése a gyógyulás előfeltétele. Igaz, az érzelmi önfeltáró munkának a Vízöntő Nap és az Ikrek Hold nem kifejezett szövetségese, hiszen ezek – a sok levegős energia következtében – hajlamosak az érzések intellektualizálására.

 

Kedves Erzsi! Tudom, nem könnyű a megfoghatót bizonytalanra, az áttekinthetőt beláthatatlanra cserélni, de a tünet, az egyre romló látás egy olyan működésre figyelmeztet, amely még nem került a tudatosság fénykörébe. Az önismereti munkában azonban bizton számíthat egy belső szövetségesre: a Halak Merkúr által jelzett érzékeny, átszellemült és a lelki benyomásokra fogékony személyiségrészre, amely a transzformációt, valamint a belső átalakító és gyógyító folyamatokat segítő 8. házban áll. Emellett azonban kérem, keressen külső szövetségest is, egy olyan pszichoterapeuta személyében, aki kellő jártassággal rendelkezik az érzelmi területen való munkában. Mielőbbi javulást kívánva szeretettel üdvözli:

Rákos Péter
VIII. évfolyam 6. szám

Címkék: humanisztikus asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.