Asztrológia

Válaszol a humanisztikus asztrológus - 2002. március


 

 

Kedves Péter!

 

37 éves vagyok, elvált, Egerben élek. Van egy kilencéves kisfiam. Volt férjem sikeres vállalkozó, házasságunk első percétől fogva ellenezte, hogy dolgozzak. Nem bántam, mindig is imádtam otthon lenni. A gyerek születése után férjemmel fokozatosan elhidegültünk egymástól, aminek okaként részben a már korábban is fennálló, ám ekkorra krónikussá váló betegségeim is tekinthetők. Gyakorlatilag megszakítás nélkül azóta is kismedencei gyulladásokkal küszködök, s hol az urológiai, hol a nőgyógyászati ambulanciákon töltöm a napjaim egy részét, vagy mindkettőn egyszerre. Emellett olyan vagyok, mint a versbeli cinege: szaladok fűhöz-fához, természetgyógyászhoz, bioenergetikushoz, kineziológushoz Asztrológusnál még nem voltam, különösen, mert – és ne haragudjon meg rám ezért – nem igazán győzött meg ez a tudomány. Bika vagyok Nyilas aszcendenssel, és a leírások szerint nekem testesnek, életélvezőnek, lendületesnek és mozgékonynak kéne lennem, mindezzel szemben 145 cm magas vagyok és 40 kg, az ételt úgy kell belém diktálni, és legszívesebben reggeltől estig egy sarokban kucorognék, zenét hallgatnék és könyveket olvasnék. Vajon látható-e a horoszkópomban, hogyan tudnék kikecmeregni a betegségeimből, és hogy hova tűnt belőlem a Bika jegy?

Köszönöm, ha válaszol. Üdvözli:

 

Magdi

 

Kedves Magdi!

 

Engedje meg, hogy mindenekelőtt megvédjem a „mundér becsületét”. Amikor valaki nem ismer magára egy róla szóló asztrológiai leírás tükrében, az nem azt jelenti, hogy a tükör torz, hanem hogy a keret kicsi. Tehát az a fajta asztrológiai tipizálás, amit a lapokban, könyvekben (vagy számítógépes elemzésekben) olvas, csupán azokra érvényes, akiknél a célba vett énjelző (legtöbbször a Nap és az aszcendens) energetikailag akadályoztatás és torzítás nélkül képes megnyilvánulni a pszichodinamikában, vagyis a személyiségben. Ha azonban blokkok mutatkoznak, azok természete csak alapos szakmai felkészültséggel, a pontos születési ábra ismeretében vizsgálható. Az Ön horoszkópja, asszonyom, az utóbbi – nem is olyan ritka – kivételek egyike. A Napnak ugyanis nincsen egyetlen fényszöge sem. Egy fényszöghiányos planéta pedig kapcsolatok híján elszigetelődik, s nem képes bekapcsolódni abba az áramkörbe, amelynek összefüggéseit a fényszögek hálózata jelzi az ábrán. Ez azonban nem azt jelenti, hogy e planétával nem kell számolni; éppen ellenkezőleg, különös figyelmet érdemel, mert a benne felhalmozott, elvezetés nélküli energia sajátos blokkok és problémák okozójává válhat.

 

A Bika jegy, szabad megnyilvánulásában, a földi létre, a tárgyi világra, a testi örömökre fókuszált működést jelent. A test hét csakrája (energiakapuja) közül a második, az ún. szakrális csakra tartozik hozzá. Ez kicsivel a szeméremcsont fölött csatlakozik a fizikai testbe, s az alhasi szervek energiaellátásáért felelős. Ennek blokkja esetén igen gyakoriak a krónikus nőgyógyászati, ill. urológiai panaszok, elsősorban gyulladások, amelyek ez esetben a levezetetlen energia pangását jelentik. E blokk felelős a Bika jegyre jellemző lelki természetű megnyilvánulások hiányáért is. A fényszöghiányos Bika Nap a 6. házban áll, mely terület a rutintevékenységeket, a munkát, a napi vesződségeket és a visszatérő, krónikus betegségeket jelöli. E planéta – energetikai blokkja következtében – a legalacsonyabb megvalósulási szinten, vagyis ez utóbbi jelentéstartalommal érvényesül.

 

A kismedencei panaszok gyógyítására irányuló minden törekvés – a kímélet, a házi ápolás, a fizikai aktivitástól való távolmaradás – csak egyre növeli az érintett terület izolációját. Az Ön esetében, kedves asszonyom, paradox módon éppen a napi munka, a nem megerőltető, ám odafigyelést, fizikai-szellemi jelenlétet követelő rendszeres elfoglaltságok, a testi erőforrásokat is igénybe vevő tevékenységek jelentik a természetes energiaáramlásba való visszatérést és ezáltal azt a megvalósulási síkot, amelyre a betegségtünetek transzformálhatók. E kiváltást viszont ajánlatos nagy odafigyeléssel, a túlzások kerülésével és állandó szakorvosi ellenőrzés mellett végrehajtani. A 6. ház a lassú, fokról fokra való megvalósulás jelölője, tehát nem várható ezen a téren látványos sebességű változás. Gyakori tapasztalat, hogy a kiváltásban nagy segítséget nyújt a homeopátia, ezért ha az életmódváltás mellett dönt, javaslom, keressen fel egy homeopata orvost.

 

Mielőbbi javulást kívánva szeretettel üdvözli:

Rákos Péter
VIII. évfolyam 3. szám

Címkék: humanisztikus asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.