Betegségek A-tól Z-ig

A koronavírus-járvány eddigi tanulságai

Koronavírus – Mi lesz, ha ősszel visszatér a járvány?


   

   

  Amikor felszállok a buszra vagy a metróra engedelmes birkaként, felkapom az agyonhasznált maszkomat, amin – mikroszkóp alá dugva – bizonyára baktériumok és vírusok vidám viháncolását láthatnánk. De eleget teszek az állampolgári kötelességemnek, bár néha tartok tőle, hogy a bepárásodó szemüvegem okozta balesetem előbb okozhatja a halálomat, mint a koronavírus.

   

  De hát ezt kívánja a népakarat is. A minap a buszon fiatal lányok gondtalan felelőtlenséggel maszk nélkül beszélgettek, mire a busz hátuljából egy idős hölgy előresüvöltötte, hogy „kislány, az egész busz a te lélegzetedet szívja be”. Mire a lány mosolyogva szájára húzta a maszkot, és beszélgettek tovább. A többi utas, velem együtt, csak hallgatagon ült, mint ló a zabostarisznyával, de közben biztos mindenki gondolt valamit.

   

  Egy részük bizonyára azt, hogy „biztos oka van annak, ha azt mondják, hogy hordani kell”, mások talán azt mondják magukban, „ha én tudom hordani, más is szenvedjen”, és biztos vannak titkos lázadók, akik szerint csak azért kell hordani, hogy utólagosan is igazoljuk a veszélyt.

   

  Ha a kedves olvasó arra kíváncsi, mit gondoltam én, hát nekem csak egy vicc jut eszembe, ami az 1968-as csehszlovákiai magyar megszálláskor terjedt el. Két katonatiszt, Arisztid és Tasziló beszélgetnek. Arisztid megkérdezi a Taszilót, mi a véleménye a bevonulásról. Mire Tasziló nagy diplomatikusan: az, ami neked. Arisztid erre előkapja az oldalfegyverét: akkor Tasziló, most muszáj letartóztassalak. Hogy mit gondolt Tasziló, sosem tudjuk meg.

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin augusztusi lapszámában olvashatják!

   

   

  Szendi Gábor
  XXVI. évfolyam 8. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.