Betegségek A-tól Z-ig

A szédülés kezelése homeopátiával

Mit tegyünk, ha forog velünk a világ?

  Gyakran derült égből villámcsapás módjára minden forogni kezd, de annyira, hogy a legközelebbi szilárdnak tűnő dologban meg kell kapaszkodnunk. Egyre többen szenvednek „tisztázatlan eredetű” szédüléstől, ami azt jelenti, hogy az orvos intenzív oknyomozás ellenére sem talál magyarázatot a szédülésre.


   

  A hirtelen fellépő szédülés általában kellemetlen kísérő tünettel együtt szokott jelentkezni, a gyomor háborog, közben a fejben furcsa üresség érzete fészkeli be magát. A roham rendszerint néhány percen belül magától megszűnik, de néha előfordul eszméletvesztéssel járó keringés-összeomlás is.

   

  Ennek legnagyobb veszélye, hogy a páciens elesés közben fejsérülést szenved. A szédülés minden esetben keringési vagy neurológiai eredetű tünet, amely rendszerint stressz hatására jelentkezik. Ez az összefüggés azt jelzi, hogy a szervezet belső egyensúlya bomlott meg. Sok esetben egyetlen szakorvosi kivizsgálás sem vezet egyértelmű eredményre, azaz a betegnek nincs szervi megbetegedése, amivel magyarázható lenne a panasz.

   

  Ilyen annak a 83 esztendős kőművesmesternek az esete, aki két éve erős forgásos jellegű szédüléstől szenvedett, és akit e panasza miatt három egyetemi klinikán a létező legkorszerűbb diagnosztikai műszerekkel vizsgáltak meg. Egyetlen vizsgálat sem talált nála semmilyen eltérést, az orvosok a sötétben tapogatóztak. Amikor kiszállt az autóból, percekig a kocsiba kellett kapaszkodnia, hogy gyalog tovább tudjon menni. Szomszédai arra gyanakodtak, hogy részeg.

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin decemberi lapszámában olvashatják!

  –dr.ki–
  XXV. évfolyam 12. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.