Betegségek A-tól Z-ig

A természet kínálja a megoldást

Küszöbönálló paradigmaváltás - a rák integratív, holisztikus kezelése

A tudósok előrejelzése szerint a következő húsz évben kétszeresére nő majd a rákos megbetegedések száma. "Ha rákos megbetegedések szökőárja közelít - márpedig közelít -, akkor most van itt az idő, hogy együttműködjünk az új kezelési módok kidolgozásában" - mondta nemrégiben David Kerr, a CanTreat nemzetközi kutatócsoport által kiadott jelentésben közreműködő szakember. A daganatos megbetegedé­sek elsődleges kiváltó okaiként a túlsavasodás, az immunrendszer gyengesége, a génkárosodás, a deformált sejtek képződése, a lelki tényezők, vagy mint a svéd Karolinska Kutatóintézet professzora, dr. Erik Enby is igazolta, a rákmikrobák aktiválódása már rég óta ismert tényezők. Dr. Dávid Tamás professzor szerint mindenkinek igaza van, aki táplálkozási, életmóddal összefüggő, pszichés, környezeti, mikrobás és genetikai okokat említ.


 

- Közismert tény, hogy a rákos megbetegedések hatvan százalékban a helytelen táplálkozás következményei - magyarázza dr. Dávid Tamás. - A helytelen táplálkozás és a stresszes életmód az immunrendszer gyengeségéhez és a rák kialakulásához vezet. Előbbinek az is oka, hogy a talaj- és légszennyezés, valamint a vegyi anyagok használata miatt csökkent az élelmiszerek minősége, míg a tartós, káros stressz szinte életünk mindennapi részévé vált. Mindez hozzájárult a szervezet hármas, testi-lelki-szellemi egyensúlyának súlyos zavarához, megbillenéséhez.

 

Ám a professzor szerint a természet, így az emberi szervezet elleni vétségekre is maga a természet kínál megoldást. Ismerjük már a történetét, a kérdését is, amit az Amazonas menti trópusi őserdők mélyén fogalmazott meg: vajon mi lehet az oka annak, hogy az indiánok egyáltalán nem ismerik a rákot? A választ egy sorsszerű találkozás hozta el: egy indián kisfiún ingyen elvégzett sikeres csípőficam-operáció. A hálás nagyapa, a yanomami törzs gyógyítója egy a törzse által használt, különböző őserdei gyógynövényekből, kérgekből, gyökerekből álló, általuk naponta fogyasztott teakeveréket adott a professzornak, amelynek apáról fiúra örökített különleges összetételét mindaddig titokban tartották a fehér emberek előtt. A váratlanul birtokába került tudás további kutatásra sarkallta a professzort, aki akkoriban még ortopéd kutatósebész, később az Osztrák-Magyar Sejtkultúra Kutató Laboratórium vezetője volt. Évekig tartó kutatásokba kezdett azzal a céllal, hogy bebizonyosodjon, a teakeverék immunrendszert erősítő, a szervezet méregtelenítését segítő, valamint daganatellenes hatású. A professzor szeretett volna további, kiváló bioaktív hatóanyagokat tartalmazó, számunkra még gyógyíthatatlannak minősülő betegségeket orvosló növényeket is találni először Amazóniában, majd Dél-Kínában, Thaiföldön, Vietnamban és Afrikában.

 

- Kutatásaink során megtanulhattam, mely növényekből lehet olyan teakeveréket készíteni, ami oly mértékben erősíti az ember immunrendszerét, hogy maga a szervezet segít magán a legsúlyosabb betegségek leküzdésében. Tizenhat évnyi fáradságos kutatómunkát követően - melyet az osztrák állam, bankok és vállalkozók finanszíroztak több százmillió schillinggel -, neves, nemzetközi kutatóintézetekben folyó vizsgálatok során, a legkorszerűbb módszerek segítségével sikerült igazolnunk az indiánok, őslakók napi táplálkozásának szerves részét képező, CoD-teának keresztelt ősi teakeverék daganatsejtek kialakulását gátló hatását. Bizonyítani tudtuk, hogy a tea indukálja bizonyos rákos sejtek szétesését, és megakadályozza az áttétekhez vezető tápláló erek képződését. Ugyanakkor immunerősítő is ez a tea, a lényeg pedig az, hogy nincsenek mellékhatásai.

 

Az esőerdei növények lenyűgöző sokfélesége. Az Amazonasnál néhány négyzetkilométeren gyakran több növényfajta terem meg, mint egész Európában. Hatvanmillió év alatt megtanulták a túlélést, és az evolúciójuk során hallatlan erőt fejlesztettek ki magukban

 

A teakeverék kilencféle tumor, nem kissejtes tüdő-, mell-, gyomor-, vastagbél-, prosztata-, petefészek-, csont- és bőrrák mellett non-Hodgkin-limfóma, valamint azok áttétei és a gyermek- és serdülőkori leukémia ellen is hatásos. Időközben kiderült, hogy számtalan más, az immunrendszer működésével összefüggő krónikus betegség kezelésében is jelentősen segít. A fitokémiai, mikrobiológiai és klinikai kutatások elvégzését követően több ezer olyan embernek bocsátották rendelkezésére a teakeveréket, akiken az orvostudomány gyógyszeres, kemoterápiás és radioterápiás módszereivel már nem tudott segíteni, és akiknek a kórházak és háziorvosok véleménye szerint néhány napjuk vagy hetük volt hátra. A CoD fitoterápiás kezelés az első kísérletek során több haldokló betegnél állította meg a daganatos sejtosztódást, majd eredményezte a tumor szétesését, ugyanakkor a kemoterápiás kezelés ráksejtölő hatását is megsokszorozta. A teakeverék fogyasztása szigorú diétával párosult. A kezelés következtében fokozatosan erősödött a páciensek szervezete, csökkentek fájdalmaik. Rendkívüli mértékben javult a betegek életminősége és egészségi állapota, sokan még évek múltán is élnek. A javulást elsősorban az immunrendszert erősítő és a sejtanyagcserét irányító Q10 enzim, az antioxidánsok, a szelén és a vas vérben történő koncentrációjának emelkedése és a génkárosító szabad gyökök csökkenése okozta. Összességében a kezelt előrehaladott áttétes rákos betegek hatvan százalékánál szép sikereket értek el.

 

A professzor világszerte több mint húszezer betegen segített már az esőerdőkből nyert trópusi teakeverékkel, illetve célzott táplálkozási és életmódrendszerrel. Magyarországon több mint ötezren kapták ingyen a teát, és közel háromezer betegnek hosszabbította meg az életét CoD fitoterápiával. Három százalékuknál teljesen eltűntek, huszonhárom százalékuknál kisebbek lettek a rákos daganatok, harmincöt százalékuknál pedig sikerült stabilizálni a szervezet állapotát.

 

- A CoD-tea és a hozzá kapcsolódó fitoterápiás rendszer nem csodaszer, bár a rák korai stádiumában a sebészettel, a kemo- és radioterápiával együtt alkalmazva gyógyuláshoz vezethet - mondja dr. Dávid Tamás, aki ma már nem a bécsi sejtkutató laboratórium tudományos főigazgatója, hanem miután teljesen elkötelezte magát amellett, hogy itthon minden segítséget megadjon a gyógyulni vágyóknak, a Nemzetközi CoDTM Rák Információs és Prevenciós Kutatási Központ Közalapítvány elnöke. Kutatásai nyomán pedig határozottan tudja állítani, hogy az orvosok nem minden esetben járják a helyes utat, amikor betegeiknek kemo- és sugárterápiát írnak elő.

 

Veszélyben Barcelosnál. Ezen a sík terepen ez eső egy éjszaka alatt Bodeni-tó nagyságú területet önthet el vízzel
 

- Egyrészt nem minden beteg reagál megfelelően a kemo- és sugárterápiára (kemorezisztencia, MDR), másrészt ezek a terápiák maguk is rákkeltők, letagadhatatlan kellemetlenségeket, súlyos szervi károsodásokat okozhatnak, ráadásul az egészséges sejteket is pusztítják. Azzal pedig, hogy a terápia részeként gyengítik a vérképződést, az immunrendszert, az öngyógyító erőinket, a beteg sok egyéb kockázatnak, egyebek mellett az életveszélyes áttétképződésnek is ki van téve.

 

A professzor amerikai és német statisztikákkal is fölfegyverkezve veri vissza azokat a támadásokat, amelyekben bőven van része. Mint mondja: ottani onkológusok körében végzett kérdőíves kutatás szerint a rákot konvencionálisan gyógyító több ezer orvos túlnyomó többsége azt válaszolta, soha nem engedné, hogy önmagát, családtagjait kemo- vagy sugárterápiának vessék alá. Ez azt mutatja, hogy az USA-ban és Németországban mind több kutató, gyógyító látja úgy, hogy a rákkezelés tévúton jár, a ma elfogadott kezelési módok nem feltétlenül előnyösek a betegek számára, a kezdeti remények nemegyszer csak részben teljesülnek be, a befektetések és a súlyos mellékhatások pedig sokszor nem állnak arányban a várt eredményekkel. Egy ausztrál kutatócsoport húsz év során összegyűjtött adatot tanulmányozva megállapította, hogy Amerikában a betegek 2,1, Ausztráliában 2,3 százalékánál volt csak hatásos a kemoterápia. Ugyanakkor a betegek 27 százaléka nem a rákba, hanem a kemoterápiába halt bele.

 

A beteget objektíven, részletesen informálni kellene az összes kezelési lehetőségről, véli a professzor, és meg kellene adni a szabad választás lehetőségét, ami viszont nem lehet azonos a klinikai kezelés puszta elutasításával, a halálos önítélettel. Dávid Tamás szerint a klinikai kezelés és a holisztikus, szelíd terápiák, a természetes anyagok együttes, bölcs, célzott, egyénre szabott kombinációja a leghatásosabb. Ez az integratív, holisztikus megközelítés számos esetben hoz végleges, teljes gyógyulást, biztosít lényegesen hosszabb élettartamot és emberhez méltó, fájdalommentes életminőséget, mert ez a jövő útja.

 

- A szelíd, természetes eljárásokat is be kellene emelni a rákbetegség széles körű, klinikai kezelésébe. Erre irányuló fölfedezéseinket azonban csak paradigmaváltással lehet a konvencionális onkológiai gyakorlatban is széleskörűen alkalmazni. A természetes eljárásoknak éppen az individuális kezelés a lényege: a test, lélek, szellem közötti egyensúlyzavar fizikai és pszichés okainak felismerése, elemzése, a beteg egyéni érzékenységének, reagálásának föltérképezése és az oki terápiás stratégia kidolgozása. Látjuk most már, hogy az ókori és az újkori orvoslási ismeretek egymásba fonódnak.

 

Természetgyógyász „munkaértekezlet” a dzsungelben. Segítők egész csapata garantálja az utánpótlást a táplálékkiegészítő növényekből a CoD-teákhoz

 

A professzor nemrégiben meghívottként vett részt a világ negyven legjobb rákspecialistájának részvételével Los Angelesben tartott amerikai konferencián. Innen új, esetenként meglepő, vagy már régóta sejtett, de most bizonyosságot nyert hírekkel tért vissza.

 

- Valamennyien egyetértettünk abban, hogy sürgősen lépnünk kell, mert körülbelül húsz év múlva a fejlett világban megduplázódik a rákos betegek száma. Amerikában bebizonyították, hogy a mammográfia során alkalmazott röntgen és préselés fiataloknál rákkeltő. Negyvenöt éves korig be is tiltották a mammográfiát. Egyértelművé vált, hogy a sebészet, a kemo- és sugárterápia eredményei egészen diplomatikusan szólva is nagyon elszomorítóak. Az amerikai Rákellenes Intézet hivatalos állásfoglalása szerint a sebészet korai stádiumban a betegek huszonnyolc százalékának ad ötéves túlélést, a sugárterápia tizenkét százaléknak, a kemoterápia nagyon optimistán hat százaléknak, áttétek esetén két százaléknak. A kemo- és sugárterápia ugyanis maguk is rákkeltők, ezzel tönkreteszik a szervezet öngyógyító erőit, elősegítik, hogy áttétek keletkezzenek. A betegek nyolcvan százaléka a WHO felmérése szerint eleve áttéttel jelenik meg az orvosoknál, s ha az áttétek esetén mindössze két százalék az ötéves túlélési arány, akkor miért mérgezik őket? Ma már létezik teszt, amely hetvenkét óra alatt kimutatja, hogy egy beteg ráksejtjei milyen kemoterápiára reagálnak legjobban, vagyis célzott és nem vaktában és ismételve végzett kemoterápiára van szükség. Az is bebizonyosodott már, hogy a kemoterápia a homloklebeny károsodását okozza. Nincs célzott sugárterápia sem, mert a vér átfolyik a kezelt területen, és az is bizonyított, hogy aki sugárterápiát kapott, annak az egészséges fehérvérsejtképzése élete végéig súlyos zavarokat mutat. Arról is szó volt a konferencián, hogy ne büntessék és ne üldözzék azokat a kutatókat, orvosokat, akik a kemo- és sugárterápián kívül mernek mást is ajánlani.

 

Mit lehet akkor tenni egészségünk megőrzése vagy visszaszerzése érdekében? Dávid Tamás szerint az egészség és a betegség a szabad gyökök és antioxidánsok egyensúlyán, illetve egyensúlyzavarán is múlik. Mindennap tennünk kell azért, hogy a szervezetünket méregtelenítsük, lúgosítsuk, és erősítsük az immunrendszerünket, az öngyógyító erőinket.

 

 

Bizonyos fakérgek, gyökerek, levelek, gyümölcsök, zöldségek és hal – íme az indiánok egészséges étrendje

 

A Nemzetközi CoDTM Rák Információs és Prevenciós Kutatási Központ Közalapítvány célja egyfelől az egészségnevelés, a rákinformációs centrumok létrehozása. Világszerte alapítottak ilyen információs központokat New Yorktól Szentpétervárig, hogy segítséget nyújtsanak az embereknek, akik így megtudhatják, hogy a kemo- és sugárterápia előtt, közben, után milyen esélyeik, lehetőségeik vannak. Dávid Tamás hazánkban is létrehozott a Győr melletti Lébényben egy költségmentes CoD információs központot.

 

- Mi most azon fáradozunk, hogy Európa-szerte olyan klinikákat létesítsünk, amelyek a holisztikus, integratív rákterápia legmagasabb szintű központjai lehetnek. Az integratív kezelést javaslom, minden olyan konvencionális és biológiai kezelés együttes alkalmazását, ami a beteg szempontjából a legjobb. Mert mi, emberek abban vagyunk hasonlóak, hogy különbözünk. Nem csodaszerekről van szó, hanem ahogy Amerikában fogalmaznak: sortűz alá kell venni a különböző, már bevált klinikai készítményekkel, eljárásokkal a daganatot, és talpra állítani a beteg szervezet öngyógyító erőit. Emellett a táplálkozás és az életmód radikális megváltoztatásával tudunk eredményt elérni, ami annyit jelent, hogy áttéteseknél hatvanöt-nyolcvanöt százalékban tudjuk egy-három évvel vagy még többel meghosszabbítani az életet. A lényeg, hogy biztosítsunk lényegesen hosszabb élettartamot és emberhez méltó, fájdalommentes életminőséget. Albert Schweitzerrel értek egyet: aki egy embert megment, megmenti a világot.

Csörgő Zoltán
XV. évfolyam 11. szám

Címkék: Dr. Dávid Tamás, holisztikus orvoslás, rák

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.