Betegségek A-tól Z-ig

Arcüreggyulladás

Fontos az immunerősítés

Ha valaki visszatérő arcüreggyulladásban szenved, a terápia általában antibiotikum és kamillagőzös inhalálás. Ilyenkor érdemes valami mást, valamilyen természetgyógyászati módszert kipróbálni.


Az arcüregek kapcsolatban állnak a béllel

A hagyományos kínai orvoslásból tudjuk, hogy kapcsolat áll fenn az arcüregek és a bél között. (Lásd előző cikkünk.) Ezért krónikus arcüreggyulladás esetén először is tanácsos székletvizsgálatot végeztetni. Ilyenkor kiderülhet, hogy csökkent a legfontosabb mikroba, az E. coli aránya és az anaerob mikrobáké is (Bacteroides, bifidobaktériumok és lactobacillusok). Helyettük bizonyos clostridiafajták szaporodnak el, amelyek folyton puffadást okoznak. Ha gombás vagy penészgombás fertőzés nem áll fenn, viszont csökkent az IgA szintje, az arra utal, hogy megnőtt a nyálkahártyák fertőzés-, illetve allergiaveszélye. A Klebsiellák emelkedett szintje a bélflóra rothadásos folyamatait jelzi. A rothadást előidéző baktériumok anyagcseréjéhez elsősorban fehérjére és zsírokra van szükség, amelynek során mérgező hatású, lúgosító anyagcseretermékek keletkeznek, és ezek hosszabb távon a bél nyálkahártyájának károsodásához vezethetnek.

 

Az arcüreggyulladás kezelésének klasszikus módszere a kamillagőzös inhalálás.
Ha azonban a betegség krónikussá válik, akkor egyéb eljárásokra is gondolni kell

 

A bélben előforduló anyagcsere-végtermékeket a máj méregteleníti, ami jelentősen megnöveli a szerv terhelését. Ez magyarázatot ad arra, miért emelkednek meg ilyenkor a májértékek (GOT és GTP).

 

Az immunerősséget a miliő dönti el

A krónikus arcüreggyulladás végső oka a legyengült immunrendszer, amin nem segít az antibiotikum, amelynek feladata volna a kórokozók számának csökkentése. Az első feladat a bél csökkent mikrobáinak aktiválása, a túlzott mennyiségben előfordulók számának csökkentése és az immunvédelem erősítése. Ezt a célt szolgálja az Okoubaka nevű homeopátiás szer (D4, 3x5 globuli) evés előtt, három hónapon át.

 

Az anaerob vezető mikrobák felépítését szolgálja a tejsavtermelő baktériumokat és bifidus baktériumokat tartalmazó készítmény adagolása hónapokon át. Ez a módszer újra felépíti a bél savas flóráját, ami optimalizálja a szervezet IgA termelését és javítja a miliőt a többi mikroba, így az E. coli számára.

 

Az erős immunrendszer meggyógyítja a fertőzéseket

Ehhez járul naponta 3x2 fújásnyi adag a könyökhajlatba dörzsölve a Spenglersan G nevű homeopátiás szerből. Ennek a készítménynek immunszabályozó hatása van, és influenzavírusok antigénjeiből és antitoxinjaiból áll, D9 erősségben. Az általa jelentett inger serkenti az immunrendszer működését, és ez képes lesz legyőzni a krónikus fertőzést. Szükség esetén a szerből a szájba is lehet fújni egyet, és akkor a hatóanyag a nyálkahártyán keresztül is felszívódik.

 

Ez az egyszerű, szabályozó hatású terápia hat hónapon át alkalmazva megerősíti a test meggyengült védekezőképességét. A terápiát az Okoubaka D4, D6 és D12 követi, három hónapos váltásokban. Ez az egyszerű immunmoduláció a krónikus immungyengeségben szenvedő páciensek 90 százalékánál sikeresen alkalmazható.

-me-
XVIII. évfolyam 12. szám

Címkék: arcüreggyulladás, immunerősítés

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.