Betegségek A-tól Z-ig

Az élet sója

Nagy Sándor óta, aki Kr. e. 356 és 323 között Indiáig eljutott, történik a természetes sókristályok kitermelése, elsősorban gyógyászati céllal. A rómaiak a légiókban harcoló katonák zsoldját sóban fizették, az angol "salary" kifejezés, ami bérezést, fizetést jelent, erre emlékeztet.


A képen nem izzó szén, hanem só látható:a sókristályok meleg fényt bocsátanak ki és javítják a levegő minőségét

 

A himalájai kősóban sok elem kolloidállapotú, ami azt jelenti, hogy ezek a kémiai elemek olyan parányi részecskék formájában vannak jelen, hogy azokat a sejtek könnyedén fel tudják szívni. Naponta fogyasztva rendszeresen feltölthetjük vele ásványianyag-raktárainkat, harmonizálhatjuk testünket, szellemünket és lelkünket. Ha elegendő só van szervezetünkben, testfolyadékainkban, az idegimpulzusok is könnyebben terjednek. A Nemzetközi Elektroszmog-kutató Társaság vizsgálatai szerint rendszeres fogyasztásával az elektroszmog által keltett károsodások, blokádok könnyebben helyrehozhatók, ill. oldhatók.

 

 

A himalájai kősó

A Himalája térségében található sókristályok különféle színekben pompáznak, a fehértől a sötétvörösig. Alapvetően három minőséget különböztetnek meg, bár mindegyik természetes, kezeletlen termék, amelyet kézzel termelnek ki és a napon szárítanak meg:

 

Az ideális Himalája-fürdősó színe vörösesebb, mint az étkezési célra szánt sóé, nyomelemekben igen gazdag. Mielőtt forgalomba hozzák, vegyelemzésnek vetik alá, amit a csomagoláson fel is tüntetnek. Az igazolás tartalmazza, hogy a termékben nincsenek káros anyagok. Ennek ellenére ez a termék étkezési célokra nem alkalmas.

 

250 millió évvel ezelőtt keletkezett, teljesen tiszta: természetes sókristály a Himalájából. Ez a só tartalmaz minden, az őstengerben megtalálható elemet. A kutatások szerint ez a magyarázata kiváló gyógyító és salaktalanító hatásának

 

A jó minőségű himalájai konyhasó átlátszó, enyhén rózsaszínes árnyalatú kristályokból készül. Nátrium-klorid-tartalma nem haladhatja meg a 97%-ot. A 250 millió év alatt kifejlődő kristályoknak köszönhetően ez a világ legértékesebb, legjobb minőségű étkezési sója. Ezt a terméket rendszeresen szigorú ellenőrzésnek vetik alá, ezt szintén kötelezően feltüntetik a csomagoláson.

 

Halitoknak nevezik a sókristályok legtisztább, legátlátszóbb változatát, ezek anyaga több mint 99%-ban tiszta NaCl. Az iparilag előállított sóval ellentétben azonban ezek a sókristályok természetes eredetűek, minden részecske rezgésmintája megőrződött, hasonlóan egy természetes homeopatikumhoz.

 

Sóbánya járata a Himalájában

 

A halitokat kézzel szedik össze a lelőhelyeken és vászonzacskókban gyűjtik. Mivel ritkák, sokszor napokig tart, míg egy kis zacskó megtelik. Ázsiában a halitsókat évezredek óta gyógyászati céllal gyűjtik. Az aktuális kutatások (az egyes szervek elektroakupunktúrás mérésadatai) szerint a halitoldatok beszedése után a szervek energetikai rendszerében beállt a természetes egyensúlyi állapot; akkor is, ha előtte erőteljes eltéréseket lehetett mérni.

 

A halitsó képes az emberi sejtek által kibocsátott, nagyon érzékeny műszerekkel mérhető fény aktivitását, erejét növelni (ezt laboratóriumi kísérletekkel sisikerült igazolni), de a vizsgálatok a mai napig is zajlanak.

 

A halitoknál nem az anyag, hanem a kristályszerkezet fontos. Ezek a kristályok rendező, gyógyító információt közölnek a szervezettel. A kutatások alátámasztani látszanak azokat az ősi elméleteket, hogy a betegség lényegében rendezetlenség, diszharmónia. Egyes vizsgálatok szerint a sejtplazmában lévő víz a daganatsejtekben elveszti kristályszerkezetét.

 

A só különféle formái: dezodorkristályok

 

A himalájai só gyógyító erejének hasznosításához elegendő naponta egy kiskanálnyi halitoldatot egy pohár forrásvízben elkeverve elfogyasztani. A mély ellazuláshoz, a szervezet salaktalanításához pedig ajánlatos sófürdőt venni, amelyhez 1 kg himalájai sót 100 liter vízben kell feloldani. 30 perces ülőfürdő kb. egy 3 napos böjt tisztítóerejének felel meg. Sokszor a kezdődő hűlés egy ilyen fürdővel gyógyítható.

 

Akinek nincs fürdőkádja, szappan alakú sódarabbal dörzsölheti be bőrét. Ezek a sószappanok egyébként dezodorként is kiválóak, mivel a só elpusztítja a bőrön élősködő baktériumokat.

 

 

Hírek a halitokról

A halitok biorezonanciás hatást gyakorolnak szervezetünkre. Jellegzetes kristályszerkezetük meghatározott rezgések útján hat sejtjeinkre.

 


A rózsaszín kristálytömb és a belőle készült étkezési só

 

Dr. Kempe asszony, a grazi Boltzmann Biorezonikai és Bioenergetikai Kutatóintézet munkatársa behatóan foglalkozott a halitok szervezetünkre gyakorolt hatásával. Megállapította, hogy a szilárd kristályok és vizes oldataik egyaránt erőteljes rezonanciával bírnak. Frekvenciáik jótékony hatással vannak a szervezet egészére, ezért sok betegségben gyógyhatásúak. Különösen fontosak a 43,5 és 46 Hz tartományba eső hullámok angina pectoris, szívritmuszavarok, trombózis, koszorúér-elmeszesedés kezelésében, valamint az izomzat vérellátásának javításában; 69–70 Hz: csecsemőmirigy, csontsejtek regenerációja, övsömör, vérszegénység, látásközpont; 77–78 Hz: ízületi gyulladás; 94–97,5 Hz: isiász, visszeresség, reuma, látóideg-irritáció, nyirokrendszer, mellhártyagyulladás, fogínygyulladás, porckorongok, merev gerinc okozta fejfájás, szívritmuszavarok, hasnyálmirigy- betegségek.

- tamás -
XII. évfolyam 7. szám

Címkék: , sókristályok

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.