Betegségek A-tól Z-ig

Bélproblémák és gombák: diétával kézben tarthatók

Csodás gyógyulások

Fáradtság, puffadás, szapora szívverés -mindez cikkünk főszereplőjénél az első szülés után jelentkezett. A diagnózis: masszív gombás fertőzöttség. A gyógyszerek és a gombaellenes diéta segítettek. A második terhesség után azonban visszatértek a gombás panaszok, és a terápia ellenére sem múltak el. A problémát hosszú távon egy speciális klinikán végzett kúra oldotta meg.


Az asszony első terhessége az átmenetileg jelentkező terhességi cukorbajtól eltekintve zavartalan volt. A problémák először első kislányának születése után léptek fel. A fiatal anya már reggel fáradtan ébredt, gyakran szenvedett gyomor- és bélpanaszoktól (puffadás), és a legváratlanabb pillanatokban szapora szívverés tört rá. Mivel folyton saját magával kellett foglalkoznia, nem tudott elegendő időt szánni a babára, aki egyébként tervezett és szeretettel várt gyerek volt. Problémáit a háziorvos először nem tudta mire vélni, végül egy székletvizsgálat derítette ki, hogy súlyos bélgombásodásban szenved.

 

 

Bélgombák szülés után

A nyastinnal végzett kezelés és a bélflóra egyidejű felépítése megfelelő mikroorganizmusokkal javulást hozott. Ehhez járult még a szigorúan betartott gombaellenes diéta, cukor és élesztőtartalmú termékek nélkül. A fiatalasszony életereje és -kedve visszatért, és örömmel figyelte kislánya fejlődését.

 

Két évvel később ismét babát várt, és az anyagcseréje megint csak enyhe diabétesszel reagált a terhességre. Az asszony következetesen elkerült minden cukrot, és tartotta magát a diétás előírásokhoz. Ezen kívül egy olyan növényi szert is szedett, amely segítette a sejtek anyagcseréjét. Mindennek köszönhetően terhessége, amelyből ikrei születtek, szövődmények nélkül folyt le. De, ahogyan előző alkalommal, a terhességet ismét gombás fertőzés követte. Újra szigorúan betartotta a cukor- és élesztőmentes diétát, szedte a gyógyszert és amikrobiológiai felépítő készítményeket. A siker azonban csak rövid ideig tartott, nyolc éven át újra meg újra meg kellett ismételni a gyógyszeres kezelést. Végül már ez sem segített, ahogyan az amalgámtömések cseréje és az ezt követő méregtelenítés sem.

 

A gombák a szervezet belsejébe jutottak

A páciens úgy érezte, alapvetően át kell hangolnia az anyagcseréjét. Vizsgálati eredményei alapján a vér gombás és parazitafertőzésének gyanúja állt fenn, megnövekedett az eozinofilok (bizonyos fehérvérsejtek) és az immunglobulin E (speciális antitestek) száma. A szakértők ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a gombák a beleiből továbbjutottak a test belsejébe, és ezért nem segít a csak a gyomor- és béltraktusra kiterjedő gyógyszer. Olyan szerre lehet szüksége, mondták, amely a candidagombát a szervezet más területein is képes elérni. Az asszony végül úgy döntött, aláveti magát egy háromhetes kúrának. Már az is jólesett neki, hogy végre, hosszú ideje először, az ő egészsége áll a figyelemközéppontjában. A terápiás menüjén reggeli Kneipp-leöntések, oxigénes fürdők és euritmiaoktatás szerepeltek. Ezenkívül homeopátiás szereket kapott, és speciális, személyre szabott teljes értékű kosztot állati eredetű fehérje, finomított cukor, fehér liszt és sütőélesztő, valamint tejtermékek nélkül, mivel laktózintoleranciát is megállapítottak nála. Inni főként gyógynövényteákat kapott, babkávé helyett pedig gabonakávét.

 

Vegatáriánus koszton élt, amely biotermesztésből szárazott. A kúra végére az emésztése tökéletesen rendbe jött, eltűntek az olyan panaszai, mint puffadás, farkaséhségrohamok és fáradtság. Otthon folytatta ezt a diétát, kiegészítve némi hallal, marha- és tyúkhússal. Azóta nincsenek gombás panaszai, és latens cukorbaját is gyógyszerek nélkül karban tudja tartani, ráadásul olyan energikusnak érzi magát, mint még soha.

- nori -
XI. évfolyam 12. szám

Címkék: bél, diéta

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.