Betegségek A-tól Z-ig

Diabétesz I.

Csodás gyógyulás nyers ételek és mozgás segítségével


Az étkezés teljes átállítása hozta meg az átütő eredményt a vércukorszint
beállításában és az életöröm visszanyerésében

 

Detlef Riedel természetgyógyász 2004 májusában váratlanul diabéteszes kómába esett. Az orvosok inzulinfüggő diabéteszt állapítottak meg nála, ám Detlefnek vasfegyelemmel sikerül vércukorértékét normálisra csökkenteni – és mindezt injekciók és egyéb gyógyszerek nélkül. – Két hónapig spirituális gyógyítóként dolgoztam Balin a falusi lakosság körében, akik nem tudják megfizetni az orvosi ellátást. Egy kis, Besakih nevű városkában voltam, 1000 m magasságban, a Mount Agung nevű, ma is aktív vulkán közelében. Amikor megbetegedtem, teljesen kiszáradva szállítottak be a helyi kórházba. Az orvosok menthetetlennek minősítették az állapotomat, és értesítették a német nagykövetséget. Ebben az időben halálközeli élményeim voltak. A negyedik nap után fokozatosan javulni kezdtek az értékeim, amin orvosaim nem győztek csodálkozni. Tíz napig öntudatlanul feküdtem a kórházban, ebből 4 napig a halálhoz közeli állapotban. Később saját felelősségemre repülőre szálltam és visszatértem Németországba. Az offenburgi Szent József kórházban megkezdték inzulinos kezelésemet. A diagnózisom: inzulindependens cukorbetegség. Tudtam, hogy ez gyógyíthatatlan és mostantól fogva csak inzulininjekciókkal tudom életben tartani magamat!

 

Spirituális gyógyítóként nem hiszek a gyógyíthatatlan betegségekben. Nem tudtam és nem akartam ezt a diagnózist elfogadni. Kell lennie valamilyen lehetőségnek, hogy inzulin nélkül tudjak létezni. Holisztikus szempontból minden betegség valamilyen fontos életfeladatra hívja fel a figyelmet. Az én feladatom az volt, hogy megtanuljam: a valódi öröm a szívből fakad és nem a hűtőszekrényből.

 

Detlef Riedel a legmélyebb kétségbeesés és elkeseredés közepette talált rá
gyógyulásának egyéni receptjére: taj-csi, kerékpározás és nyers ételek
segítségével visszanyerte egészségét

 

Egy estét tánccal, zenével, barátok társaságában töltöttem, boldog voltam. A következő reggel az addigi legjobb vércukorértéket mértem magamnál! Ekkor előszedtem a kerékpáromat a garázsból és teljes erőből tekerni kezdtem. Néhány nappal korábban még a járás is nehezemre esett. A megélt öröm hatására azonban motiváltnak és erősnek éreztem magam.

 

A csokoládéval, a süteményekkel, gyümölccsel, rizzsel és más gabonafélékkel végképp szakítottam, az egyetlen kivétel a teljes kiőrlésű tönkölybúzakenyér reggelire.

 

A reggeli után minden nap bioenergetikai gyakorlatokkal folytatódik. Utána puha kefével ledörzsölöm magam és jéghideg vízzel zuhanyozom. Ettől megtisztulnak a bőr pórusai, ami nélkülözhetetlen a bőrlégzés és a vízháztartás szabályozásához, és felpörög az anyagcsere.

 

Ebéd után, ami általában kevés szárnyasból vagy halból és párolt zöldségből áll, irány a kerékpár. Majd késő délután jönnek a taj-csi gyakorlatok és újabb bioenergetikai gyakorlatok. Legkésőbb este 9-kor fáradtan és éhesen zuhanok az ágyba, és úgy alszom, mint egy mormota. Reggel korgó gyomorral ébredek 6-6.30 körül, és minden kezdődik elölről.

 

Ezt a programot 11 hónapig folytattam, ez idő alatt közel 10 000 kilométert kerékpároztam. Több élelmiszert teszteltem, miként hatnak a vércukorértékekre. A cukorértékek magasba szöknek, ha melegített zöldséget, hüvelyeseket, halat, szárnyast vagy tojást eszem. Az avokádó, a nyers zöldség, a mandula, a napraforgómag, a diófélék, a szezámmag, a lenmag, a csírák ellenben alig emelik meg az értékeket.

 

Detlef reggeli müzlije gyümölcsökből készül, amit kókuszreszelékkel és szezámmaggal teszi ízletesebbé

 

2005. június 30-án spontán elhatároztam, hogy megpróbálok csak nyers ételeket fogyasztani. Töröltem étrendemből az állati eredetű fehérjéket, a kenyeret és minden főtt ételt. Már a következő napon olyan jelentős mértékben csökkent a vércukorszintem, hogy nem kellett kerékpároznom.

 

Új étrendem bázisa avokádó, napraforgómag, szezámmag, lenmag, szójaszósz és citromlé. Egy érett avokádót az említett összetevőkkel összekeverek, és az egészet szezonális zöldséggel egészítem ki. Ezeket reszelem, késsel aprítom, ahogy kedvem tartja. Fűszerezéshez friss fűszereket, fokhagymát, olívabogyót, és friss gyömbért használok. Finomabbá tehető, ha mandulapürét, kókusztejet vagy szezámmagból nyert pépet (tahini) adok hozzá. Ez ugyan feldolgozott élelmiszer, de ezt még megengedem magamnak, ugyanis rengeteg káliumot, magnéziumot és sok más ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak. Ráadásul finomak és nem emelik meg a vércukrot. Végezetül egy marék saját magam által hajtatott csírát szórok rá és napról napra élvezem az ízek újabbnál újabb kombinációját.

 

Reggelire almát reszelek. Adok hozzá szezámmagot, lenmagot és napraforgómagot, kókuszreszeléket, mákot, darált lenmagot és búzacsírát. Összekeverem, öntök hozzá mandulapépet és kókusztejet, megszórom kevés fahéjjal. Kevés meleg vizet adok hozzá, egy fél óráig állni hagyom. Alma helyett használhatok más gyümölcsöket is, mint pl. körtét, sárgabarackot, őszibarackot vagy fügét.

 

Detlef étrendjének alapját mogyoró- és diófélék, valamint különféle fűszerek adják.

 

Az ebédemet olykor hideg levessel kezdem uborkából és paradicsomból, amelyeket fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal és kókusztejjel gazdagítok. A kész levesre friss zöldfűszereket, csírákat és kevés koriandert szórok. Speciális préssel zellerzöldből, búzafűből és árpafűből nyert levet adok hozzá. Utóbbiak igen sok energiát és számtalan enzimet tartalmaznak, amelyek nélkül a vitaminok, nyomelemek és ásványi-anyagok nem tudják kifejteni hatásaikat, és amelyek igen fontosak az emésztési folyamatok szempontjából. Kizárólag bio- minőségű alapanyagokat vásárolok, mert ezek tápértéke és íze jobb, mint az egyéb termékeké.

 

Életörömöm nőtt, a vércukrom csökkent. Kilenc hónapja csak nyers ételeket fogyasztok. Korábban soha nem tapasztaltam étkezés után ilyen kellemes, nem megterhelő jóllakottságot, könnyűséget és kellemes közérzetet. Sok korábbi, évek óta fennálló, könnyebb és középsúlyos panaszom mindössze néhány heti nyerskoszt fogyasztás után teljesen megszűnt.

 

Most pedig egy állítólag gyógyíthatatlan betegséggel élek együtt, de teljesen tünetmentesen. A testem és a vércukorszintem egyértelműen jelzik, mire van szükségem: nyers ételekre. Most már nem kényszerből, hanem csak a magam örömére kerékpározom, ha kedvem tartja.

 

Fontos az okok kiderítése

A fentiek mellett azonban elengedhetetlen a betegség által üzent spirituális üzenet megértése és elfogadása is. Az üzenet megértése és az életfeladat követése a legfontosabb feladat – még akkor is, ha ez olykor kifejezetten kényelmetlen és fájdalmas.

 

Vércukorszintjének csökkentése érdekében Detlef az első 11 hónapban 10 000 km-t kerékpározott

 

A gyógyszerek életet menthetnek. Ezt elfogadom, és hálás vagyok érte. A gyógyszerek azonban minden esetben csak a panaszokat és tüneteket szüntetik meg, soha nem az okokat. Az ember a teremtés koronája, aki képes korlátlanul és szabadon megragadni számtalan lehetőséget. Ha nem hiszünk az elénk tálalt, a korlátokról és a szabadság hiányáról szóló tanításokban, nem kell mások keserű tapasztalatait újra és újra átélnünk, kihasználhatjuk a lényünkben rejlő teljes potenciált. Ugyanis a valódi tudás csak személyes megélésből és felismerésből származhat.

 

Forrás: BIO, 2006/2


XIII. évfolyam 3. szám

Címkék: cukorbetegség, diabétesz

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.