Betegségek A-tól Z-ig

Energiatartalékok és a fájdalomtűrő képesség

  A homeopátia tanítása szerint már több mint 200 éve tudjuk, hogy igazából nem fogalmazunk pontosan, ha jó és rossz tulajdonságokról beszélünk. Sokkal inkább ugyanazon alkatnak vannak magas és alacsony energiaszintű megnyilvánulásai. A fájdalomtűrő képesség is erősen megváltozik. Míg magas energiaszinten egy csomó apró sérülést észre sem vesz az ilyen személy, addig alacsony energiaszinten nyűgössé, túlérzékennyé válik.


   

  Ismert nevén boldogsághormon normális szintje stabil fájdalomküszöbbel jár. Ha az endorfin szintje csökken, akkor a fájdalomküszöb is lejjebb kerül, az érzékenység fokozódik. Fordítva is igaz, amennyiben sikerül az endorfinszintet növelni, akkor a fájdalomküszöb megemelkedik, és a korábbi érzetek már nem váltanak ki fájdalmat.

   

  Rendelőmben évek óta több high-tech eszközzel végzek méréseket. Soha nem egyféle technológiát alkalmazok, hanem többet párhuzamosan, mert ezzel jelentősen növelni lehet a mérés hitelességét, megbízhatóságát. Mára sikerült létrehozni olyan adatbázist, ami több műszer tudását egyesíti, így már egyféle mérésből is lényegesen részletesebb következtetést lehet levonni.

   

  Három év alatt kidolgoztunk egy mérési protokollt, ami kellő gyorsasággal képes az energia stabilitását meghatározni. Egyidejűleg az endorfinszintre is következtetni lehet. Az S3-módszer névre hallgató állapotfelmérő rendszer segítségével a fájdalomtűrő képességet is jellemezni tudjuk.

   

  Az S3-módszer számos más esetben használható, ideértve a fogyókúrák és a krónikus betegségekre ajánlott méregtelenítő kúrák nyomon követését, egyéni edzésprogramok kontrollálását, fokozott megterhelés, stressz miatti életvitel reformjának felépítését. Röviden, mindenkinek szüksége lehet arra, hogy ezt a technológiát megismerje, akár egészséges, akár beteg.

   

  Mérésekkel alátámasztott becslésem szerint ma Magyarországon az emberek túlnyomó többsége alacsonyabb endorfinszinten él és alacsonyabb fájdalomtűrő képességgel rendelkezik. Az alacsonyabbat önmagához képest kell érteni, azaz a saját erőforrásaihoz nem fér hozzá kellőképpen! Sem az alacsonyabb endorfinszintet, sem az alacsonyabb energiastabilitást nem érezzük. Nem fáj, nem okoz kellemetlen közérzetet, direktben nem változik semmiféle érzetünk, ha tovább csökken vagy ha emelkedik.

   

  Ez nagyon megtévesztő! Ráadásul van egy téves érzetünk, mégpedig a fáradtság. Ha kedélyzavarunk van, vagy az energiastabilitásunk csökken, akkor egyaránt fáradtnak érezzük magunkat. A pihenés és alvás ezen az állapoton nem segít, hiszen a normál regenerálódás is rendszerint lelassul, a szokásos alvásidő nem elegendő. A kezdeti példánál maradva a javulást az hozza, ha az adott személyt alkatában megerősítjük.

   

   

  Ha valakinek reumás fájdalmai vannak, fejfájós, izomfeszülésből adódóan gerincfájdalmai jelennek meg, de ugyanígy, ha daganatos betegség, illetve annak kezelése során a rossz közérzet mellett számos fájdalmas tünet jelenik meg egyszer itt, máskor ott, akkor gondolni kell arra, hogy az energia stabilitása lecsökkent, és vélhetően az endorfin szintjével is problémák adódtak. Ilyen esetben az S3-módszerrel meghatározhatjuk, hogy mennyire vált labilissá a páciens energia-egyensúlya.

   

  Számos terápiás lehetőség áll a rendelkezésünkre, amivel a stabilitás fokozható, melyekből személyre szóló programot lehet készíteni. Az S3-módszercsoport egymást erősítő terápiás kombinációt is kínál. Az eredményességet pedig már akkor érzékelni tudjuk a mérések révén, amikor a tünetek még esetleg aggasztóak, elveszik a reményt. 

   

  Az S3-módszer abban is segít, hogy a fájdalom elenyészésének hírét már akkor meghozza, amikor a jelét még nem láthatjuk. Az így fokozódó remény erőt ad, mégpedig olyan erőt, amivel saját energiánkhoz jobban hozzáférünk, a képességeinket hatékonyabban be tudjuk vetni, hogy ismét teljes életet éljünk, immár felvértezve a korábbi szenvedésekkel szemben. (X)

  Információ: 

  www.doktorbio.hu

  endorfintuning@gmail.com

  Facebook: Dr. Karácsony Ferenc

  Dr. Karácsony Ferenc
  XVII. évfolyam 6. szám

  Címkék: fájdalomtűrő képesség, scan-flow-solution system

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.