Betegségek A-tól Z-ig

Fertőző betegségek ellen

    Ajánlott cikkeink a témában:

Egy új módszer segítségével jelentősen csökken számos felső légúti betegség kialakulásának az esélye, valamint lerövidülhet a gyógyulási idő.


 

A közelmúlt egyik nagy jelentőségű orvosi felfedezése az LGG (Lactobacilus GG) nevű jótékony tejsavbacilus, amely új fejezetet nyithat a fertőző és számos más betegség elleni védekezésben. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy az LGG-t szedők kevesebbet betegedtek meg és gyorsabban gyógyultak meg a felső légúti betegségekből és egyes hasmenéses állapotokból.

 

Szomorú tény, hogy bár az orvostudomány előrehalad, a lakosságot egyre több betegség sújtja. Százszámra találkozhatunk különböző megoldásokat kínáló "csodaszerekkel", de elvétve fordul elő köztük olyan, amelynek hatásosságát megbízható tudományos eredmények támasztják alá. Az LGG felfedezése azon ritka eredmények egyike, amelyek valóban forradalmasíthatják a betegségek elleni küzdelmet. Felfedezése óta az LGG-ről több száz, klinikai vizsgálatokon alapuló tudományos cikk jelent meg. Az eredmények annyira meggyőzőek, hogy számos országban a betegségek elleni védekezés részévé vált.

 

 

Kevesebb betegség

Az LGG rendszeres szedése egy óvodások körében végzett vizsgálatban csökkentette a szövődményes felső légúti betegségek gyakoriságát és súlyosságát, valamint a betegségek miatti otthonmaradások számát. Ez örvendetes módon egyben csökkentette az antibiotikum-kezelések szükségességét is. Egy svájci vizsgálat kimutatta, hogy az LGG-t szedő felnőttek orrüregében csökkent a kórokozó baktériumok előfordulása.

 

Ugyancsak tudományos vizsgálatok igazolták, hogy az LGG rendszeres szedése gyorsítja a felépülést egyes vírusos hasmenésekből. Hasonlóképp elősegítheti az antibiotikum- kezelések során és után előforduló bélpanaszok, hasmenések rendeződését is. Az antibiotikumok ugyanis elpusztítják a szervezetben a kórokozó baktériumok egy részét, de ezzel együtt sok hasznos bélbaktérium is elpusztul. Ezért antibiotikum-kúra mellett és után nagyon fontos a probiotikumok (pl. LGG) szedése, mely segít a károsodott bélflóra helyreállításában.

 

 

Hogyan hat az LgGG?

Immunrendszerünk egyik fontos funkciója, hogy a betegségeket okozó vírusok és baktériumok ellen speciális antitesteket termel. Ezen antitestek feladata, hogy a véráramba kerülve, testünk minden részére eljutva elpusztítsák a kórokozókat. Az LGG fokozza ezeknek az antitesteknek a termelődését.

 

A jótékony bacilus emellett háromféle hatásmechanizmussal „harcol” egészségünkért: a bélfalra tapadva akadályozza a betegséget okozó baktériumok megtelepedését, olyan anyagokat termel, melyek gátolják egyes kórokozók növekedését és szaporodását, valamint elfogyasztja a táplálékot a kórokozó baktériumok elől. A fent említett hatások eredményeként ezen kórokozók kevésbé tudnak a szervezetben elszaporodni és betegségeket okozni.

 

Köztudott, hogy a vitaminok és ásványi anyagok szükségesek a szervezet egészséges működéséhez. Az LGG velük kombinálva fejti ki legjobban hatását. Tavaly óta a gyógyszertárakban forgalomban van egy olyan készítmény, amely vitaminok és ásványi anyagok mellett megfelelő mennyiségű LGG-t is tartalmaz. (X)

tgym
XII. évfolyam 12. szám

Címkék: fertőző betegség

    Ajánlott cikkeink a témában:

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.