Betegségek A-tól Z-ig

Gerson-terápia

Tippek, receptek

    Sok betegség oka a helytelen, egészségtelen táplálkozás, aminek következtében szervezetünk sok fontos tápanyaghoz nem jut hozzá. A következmény sem marad el, a test ellenálló képessége és öngyógyító ereje legyengül. Ha egészségesek akarunk maradni, jól felszívódó tápanyagokat kell magunkhoz vennünk. Dióhéjban ez a Gerson-terápia lényege.


     

    Dr. Max Gerson (1881‒1959) a nyers táplálkozást propagáló iskola pionírja volt. A nevéhez fűződő terápiás rendszert az egészséges táplálkozásra alapozta. Ő maga súlyos migrénben szenvedett, ami újszerű gyógymódok felkutatására sarkallta. Gerson egész életét a rák és általában a degeneratív betegségek, pl. a szív- és érrendszeri megbetegedések, a migrén, a magas vérnyomás, az ízületi kopás, a remutaoid ízületi gyulladás és az autoimmun-betegségek gyógyításának szentelte. Terápiás módszerei között szerepelt a frissen facsart levek ivása, a nyers étrend és a kávébeöntések alkalmazása. Rendkívüli terápiás koncepciójával munkásságának 30 éve alatt számtalan betegét gyógyította meg. Köztük olyanokat is, akik akkoriban gyógyíthatatlannak minősültek. Lényegében természetes, biológiai alapokon nyugvó kezelésekről van szó, amelyeket a páciens – orvosi felügyelet mellett – maga is végezhet. Ezek célja a szervezet ellenálló képességének fokozása.

     

     A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin augusztusi lapszámában olvashatják!

    -dr. ki–
    XXIII. évfolyam 8. szám

      Aktuális lapszámunk:
      2017. december

      A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.