Betegségek A-tól Z-ig

Immunerősítés Joalis információs cseppekkel

Visszatérő légúti fertőzések

  Az őszi-téli időszak állandó kísérői a kisebb-nagyobb náthák, légúti fertőzések, visszatérő arcüreggyulladások, középfülgyulladások. Mind a gyermekek, mind a felnőttek körében gyakoriak ezek a problémák ebben az időszakban.


   

  Ennek elkerülésére számos jól bevált praktika áll a rendelkezésünkre. Probiotikumokkal rendben tartva a bélflórát, az emésztésünk segítése mellett az immunrendszerünk is erősebbé válik.

   

  Ebben segíthet az Actív-Col nevű Joalis készítmény, amely a probiotikum mellett a bél leggyakoribb terhelőitől is segít megszabadulni. A jól működő emésztés megfelelő aminosav, zsír és szénhidrát alapanyaggal látja el a szervezetet. Így a regenerációs folyamatok és a védekezés a kórokozókkal szemben zavartalan lehet. Ezt támogatja a jó minőségű és összetételű vitamin- és ásványianyag-pótlás, különös tekintettel a cink, szelén, magnézium, jód pótlására. A vitaminok közül a B-csoport, a C-, D-vitaminok bevitelére. A szabadban végzett rendszeres testmozgás, a szauna szintén kitűnő módszer az immunrendszer edzésére. Sokszor tapasztaljuk azonban, hogy mindez kevés. Mi állhat ennek a hátterében?

   

  Az immunrendszer erősítése ezekkel a módszerekkel nagyon fontos, de nem biztos, hogy elegendő. Olyan ez, mint amikor valaki az izmait edzi csak, de az elméje pallérozásáról elfeledkezik. Erős lesz ugyan, de csupán izomerővel nem oldható meg minden.

   

  Az Actív-Col segítségével tisztíthatjuk a bél nyirokplakkjait, az enterális idegrendszert, javíthatjuk az emésztést. Ha azonban még hatékonyabban működő immunrendszerre vágyunk, jó, ha gondoskodunk a nyirokrendszer megfelelő tisztításáról.

   

   

  Erre alkalmas a Lym nevű Joalis csepp a megfelelő mennyiségű folyadék és a rendszeresen végzett mozgás és szauna mellett. A nyirokrendszer irányítója a föld elem anyaszerve, a lép. Ennek a szervnek a tartós terhelése különféle anyagok által szintén az immunrendszer gyengeségéhez vezet. Ugyanezen szerv hosszan tartó alulműködése vezethet a különféle autoimmun folyamatok kialakulásához is. Ha tehát okos immunrendszert szeretnénk, fontos a lép tisztítása.

   

  Erre szolgál a Vel-dren. Kisgyermekeknél fontos, hogy a különféle fertőzések kiállása réven érik és erősödik az immunrendszerük. Különösen, amikor új közösségbe (bölcsi, óvoda, iskola, kollégium) kerülnek, gyakoriak a különféle felső légúti hurutok.

   

   

  Ha ezek gyorsan lezajlanak és maradvány tünetek nélkül gyógyulnak, nincs ok az aggodalomra. De ha elhúzódók a tünetek, akkor gondolni kell arra, hogy az immunrendszer segítségre szorul a tartós terhelés miatt.

   

  Gyermekeknél a bélrendszer tisztítására jól használható az Embrion vagy a Bambi Symbi nevű készítmény. Ha a visszatérő panasz az állandó orrfolyás, orrdugulás vagy az éjszakai köhögés, szükség lehet a Bambi nasal alkalmazására. Gyakori mandulagyulladások esetén a Bambi
  Anagin, míg visszatérő középfülgyulladás esetén a Bambi Auricul nyújthat segítséget. Gyakori és sok szülő számára félelmetes betegsége az őszi-téli szezonnak a visszatérő száraz köhögéssel járó betegség.

   

   

  Ebben az esetben a Bambi Laryng csepp szakíthatja meg a kiújulás ördögi körét. A tartós köhögések is visszamaradó tünetei lehetnek a különféle légúti fertőzéseknek. Ezekben az esetekben a Bambi Bront használhatjuk. A lépkör terheltségét sokféle, a nyákban megbújó kórokozó okozhatja, melyek a Salvia műszer segítségével felderíthetők, és ennek megfelelő kiegészítő cseppet kaphat a páciens a terápia során. Gyerekeknél gyakori a fülkürt védelmét ellátó, köznyelven orrmandulának hívott képletek tartós megnagyobbodása.

   

  Ennek jele a nazális beszédhang, a szájlégzés, emiatt rossz lehelet, szájszárazság, éjszakai horkolás. A megnagyobbodott nyirokszövet elzárja a dobüreg szellőzési útvonalát. Ezáltal a dobüregben vákuum alakul ki, ami fájdalmat okoz a dobhártya befelé történő elmozdítása révén. Ilyenkor, különösen a reggeli első nyelés fájdalmas, és kattogó, csiripelő hangokra panaszkodhatnak a betegek. Néhány nap alatt a vákuum hatására folyadék szaporodik fel a dobüregben, amit locsogásként élhetnek meg, és ami jelentős halláscsökkenést okozhat. Ekkor szokott felmerülni a megnagyobbodott nyirokszerv műtéti eltávolítása a probléma megoldására. Érdemes lenne megpróbálni tehermentesíteni a területet a Vel-dren+Auri-dren+Lym kombináció segítségével.

   

   

  Természetesen nem csak külső okok terhelhetik az immunrendszert. Nem feledkezhetünk meg a stressz immunműködést csökkentő hatásáról sem. Ilyenkor legelőször a bélrendszerben lakó baktériumok reagálnak leggyorsabban a tartós stresszre. Ebben az esetben a korábban már említett Actív-Col mellé a Stresson csepp is odakerülhet.

   

   


  A lép körének leginkább károsító érzelmei az állandó rágódás a problémákon, a problémakeresés, a bizonytalanság, az önbizalomhiány. Ilyenkor a Vel-dren mellé a megfelelő érzelmi készítményt is kombinálni kell, hogy a károsító érzelmi spirálból kiléphessen a páciens (Emoce,    Diamino,    Nodegen). Az érzelmek felismerése segít a megfelelő feldolgozásban és elengedésben, így kiegyensúlyozottan élhetjük az életünket és helyt tudunk állni a mindennapokban. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem leszünk betegek, hanem azt, hogy az immunrendszerünk képes lesz felismerni a betegségeket és megtenni a szükséges lépéseket a teljes gyógyulás érdekében.

   

   

  A holisztikus szemléletű Joalismódszer irányított és ellenőrzött méregtelenítéssel segít az egészség megőrzésében és a szervezet problémáinak megoldásában.

   

  További információ: www.joalis.hu; info@joalis.ju; mobil: 06-30-813-8676.

   

  Dr. Szabó Éva
  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.