Betegségek A-tól Z-ig

Integrált tumorterápia

A hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat együttes hatása

  A tumoros megbetegedések kezelése a beteg és az orvos számára is különösen nagy kihívást jelent. A műtét és a megterhelő kemoterápiás és sugárkezelés mellett sok páciens vágyik rá, hogy valamilyen módon támogathassa az immunrendszerét, és a lelki megterhelésen is könnyíthessen valamelyest. Az integratív onkológia felismerte ezeket az igényeket, és azzal a céllal jött létre, hogy olyan egyéni terápiás programot nyújtson a betegeknek, amely kombinálja a hagyományos orvoslás és a tudományosan bizonyított hatású természetgyógyászat elemeit.


   

  Az utóbbi 25 évben az integratív onkológia (rákgyógyászat) új ágazattá nőtte ki magát. Mivel a tumoros betegek mintegy 80 százaléka a hagyományos gyógymódok mellett természetes terápiákat is használ, az orvosi képzések is felismerték a terület fontosságát. 2003 óta egyre több helyen nyílnak természetgyógyászati intézetek is az onkológiai központokban.

   

  Az integratív onkológia sok páciens számára fontos és egyenértékű terápiás lehetőség a klasszikus kezelés mellett. A hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat keverékének segítségével a betegek testi és lelki életminősége is javítható. A terápiás programot a páciensek egyéni igényei, panaszai és lehetőségei alapján dolgozzák ki. A kezelés részét gyakran képezik vitaminok, nyomelemek, növényi alapú gyógyszerek és válogatott homeopátiás  szerek.

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin  januári lapszámában olvashatják!

  -dr. ki-
  XXIV. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.