Betegségek A-tól Z-ig

Joalis termékek az időjárás hatásainak a kivédésére


   

  Az őszi zimankós napok sokunkra kellemetlen hatással vannak, fáradtabbnak érezzük magukat, mintha elfogyott volna egyszerre az összes energiánk, hangulatunkról már nem is beszélve. Úgy tűnik, mintha a felhős égbolt a lelkünket is elhomályosította volna. Valaki pedig, éppen ellenkezőleg, a nyári napsütésre panaszkodik. Nos akkor, hogy van ez? Az időjárás valóban befolyásolja az egészségünket és a pszichénket? Az időjárási viszonyok nagy hatással vannak a szervezetünkre és a közérzetünke. A többi külső hatáshoz (például a környezetünk, az emberek, akik körülvesznek minket, az étel, amit elfogyasztunk stb.) hasonlóan működik. A szabadban eltöltött kevés idő és a csekély fizikai aktivitás kevésbé veszi igénybe a szervezetet, amelynek alapvető feladata lenne, hogy folyamatosan alkalmazkodjon az időjáráshoz. Ezért amikor a természetes környezeti hatásoktól tartósan elszigeteljük magunkat, megnő az érzékenységünk a környezeti hatásokkal szemben.

   

  Az időjárás befolyásolja a hangulatunkat, amely közvetlen hatással bír az immunitásra. Amikor bosszankodunk, szomorúak vagy fáradtak vagyunk, csökken az immunrendszer védekezőképessége, könnyebben elkapunk egy fertőző betegséget. Az öröm és a jó közérzet ellenben a legjobb módszer az immunrendszer támogatására. Gyakran azt hallani, hogy az emberi szervezetre a nyári hőség van negatív hatással. Ez azonban közel sem ilyen egyértelmű. Minden szervezet másra érzékeny, tehát egyénileg kell a kérdést megvizsgálni. Az emberi szervezet a kínai pentagram elvén működik. A pentagram mind az öt csúcsán egy-egy anyaszerv található, amely bizonyos alapelv alapján működik és egy alapérzelemhez köthető: szív – szeretet, öröm lép – együttérzés, ellenállás tüdő – szomorúság és akarat vesék – félelmek és ihlet máj – agresszió és kreativitás.

   

  Ha az érzelmek nincsenek egyensúlyban, az az alapelven alapuló, hozzájuk tartozó szervek elgyengülését okozza. Általában az az időjárás okoz gondot, mely az adott alapelvhez kapcsolódik. A magas hőmérséklet a szív- és keringési problémákkal küzdő emberek terheli. Ellenben az aggódó embereknek, akiknél a hideg és a nedvesség vált ki negatív reakciót, jól viselik a nyári meleget. Általában, aki szereti a meleget, annak a nap és a forróság nem okoz problémát. Úgy vélem, hogy a nyári hőség problematikája már kissé misztifikált. A negatív kampányoknak köszönhetően egyre kevesebben mennek a napra, ennek okán pedig sajnos sokan D-vitamin-hiánnyal küzdenek, és mint köztudott, ez a vitamin kulcsszerepet játszik az immunitás aktivitásában.

   

   

  A hideg, párás levegő elsősorban a nagyvárosokban, a szmoggal keveredve fejti ki negatív hatását. Megterheli a légutak nyálkahártyáját, az nem képes kiszűrni a szennyező anyagokat és a kórokozó részecskéket, ezáltal növekedik a fertőző megbetegedések kockázata, újra aktiválódnak a krónikus fertőzések, mikrobiális gócok alakulnak ki a szervezetben. Nem feledkezhetünk meg a stressz hatásáról sem, amely gyakran a gócok kialakulásának meleg ágyát képezi. A jelenlegi, pandémiás időszakban ezek még nagyobb veszélyt jelentenek az emberi szervezetre. Mit tehetünk, hogy megvédjük szervezetünket, növeljük az immunitásunk aktivitását és egészségben átvészeljük a zimankós időszakot? 1. Járjunk minél többet a természetbe.

   

  Mindennap, időjárástól függetlenül, iktassunk be egy legalább 30 perces sétát a parkban. Ha hozzászokunk az eltérő időjárási viszonyokhoz, szervezetünket többé nem fogja stresszelni az időjárás-változás. Ha netán egy kutyus boldog tulajdonosai vagyunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a négylábú társunk is díjazni fogja eme aktivitásunkat! 2.  Teremtsünk harmóniát a szervezetünkben – tehermentesítsük szerveinket. A toxikus terhelés eltávolítása azért is nagyon fontos, mert nemcsak a szervezetünkre, hanem az érzelmeinkre is negatív hatással bír. A Joalis készítmények a gyógynövények és az információ erejét egyesítve, célzottan tehermentesítik szervezetünket. Gyengéden, ugyanakkor hatékonyan távolítják el a nem kívánatos toxinokat.

   


  Az őszi időszakra ajánlott, immunerősítő kúra:

  IM – az immunitás általános javítása és erősítése, az egyensúly beállítása.

  CE – légzési problémákra, hozzájárul a mikrobiális terhelés, a szmogból, dohányzásból és levegőből származó egyéb toxinok tehermentesítéséhez.

  Emoce – normális szellemi tevékenység fenntartását segítheti.

  Lym – hozzájárul a nyirokrendszer megfelelő működéséhez.

   

   

  A készítmények webshopunkban: www.joalis.hu weboldalon,

  vagy személyesen a Ráday u. 5. szám alatti irodánkban

  (előre egyeztetett időpontban) vásárolhatók meg.

  Info: info@joalis.hu; 06-30-813-8676

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin októberi lapszámában olvashatják!

  Bódis Silvia
  XXVI. évfolyam 10. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. október

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.