Betegségek A-tól Z-ig

Legyőzte a szalmonellát

A papaja segített

Egy ­forró ­nyári­ nap­ jó ­hangulatú ­étkezése ­sajnos­ könnyen­ végződhet ­súlyos­ szalmonella fertőzéssel. ­Bizonyos­ esetekben ­a­ cukormentes, ­lúgosító ­étrend,­ valamint ­a­ papaja­ hozza­ meg ­a ­várt ­gyógyulást.


 

Szalmonellafertőzés esetén a hagyományos orvoslás előszeretettel alkalmazza az antibiotikumokat. Csakhogy számos betegnél ennek az a következménye, hogy immunrendszere teljesen legyengül, és az antibiotikumra allergiás reakció alakul ki. A következő történet szereplője is hosszú kálváriát járt végig, míg sikerült meggyógyulnia.

 

– A bőrömön is gyulladásos területek ala- kultak ki, ráadásul manikűrös vagyok, vélhetően gombás fertőzött köröm kerülhetett az érzékeny részre, ami további gondokat okozott. A különböző gombaellenes gyógyszerek hatástalanoknak bizonyultak és bélrendszeri problémákat okoztak. A bőröm nem nyugodott meg, és a nyári párás melegben terjedni kezdett a gombásodás, főképp az emlők alatt voltak súlyosak a tünetek.

 

Amikor a zöldséges, akinél rendszeresen vásárolni szoktam, meghallotta, mi a probléma, azt tanácsolta, egyek mindennap egy nagy darab papaját csípős, sötét magjaival együtt, és fogyasszak hozzá némi citromlevet. Ez majd jót tesz a májamnak, s hamarosan egész testem rendbe jön. Természetgyógyásztól is tanácsot kértem, aki azt mondta, a szervezetem elsavasodott. A lúgosítás jót tesz. Bázikus sókat kell fogyasztani, amit sok burgonyát, zöldséget és salátát tartalmazó étrenddel egészítsek ki. Este azonban nem szabad nyers ételeket ennem, mert ezek a bélben erjedni kezdenek, és ennek hatására alkohol képződik, ami tovább ter- helné a májat. Tabu volt a cukor, mivel ez táplálja a gombák szaporodását. Fontos volt az élőflórás joghurt is, mivel ez segített regenerálni egészséges bélflórámat. Mindennap 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet ittam, valamint vértisztító teakeveréket, illetve csalánteát.

 

A szalmonella baktérium megfertőzi az ételt. A bélfertőzés súlyos hasmenést és émelygést okoz

 

Ezt a táplálkozási tanácsot következe- tesen betartottam. A hat hétig tartó kúra során minden reggel megettem egy nagy darab papaját, hozzá egy teáskanálnyit a borsra emlékeztető magjaiból, és reggel, délben, este két-két lúgosító tablettát vettem be.

 

A székletem megváltozott, a szaga is kellemesebb lett, és addig világos színe normálissá vált. Hígabb állaga szintén normális lett. Általános köz- érzetem is sokat javult, amit igazolt a vérvizsgálat eredménye is. Két további kúra után a vérben mért paraméterek teljesen normalizálódtak, és a székletből is teljesen eltűnt a szalmonella. A testem végleg legyűrte az ételmérgezést és az ahhoz társuló komplikációkat.

-tommy-
XVI. évfolyam 9. szám

Címkék: papaja, szalmonella

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.