Betegségek A-tól Z-ig

Megbetegítő hegek

A műtét utáni hegek blokkolják az energiaáramlást

    Ajánlott cikkeink a témában:

A legtöbb ember számára a hegek csak esztétikai szempontból zavaróak, mint egy-egy műtét vagy baleset ártalmatlan emlékei. Ugyanakkor a hegek betegségek okozóivá válhatnak és negatív hatással lehetnek az egészségi állapotra, ha befolyásolják a meridiánok energiaáramlását.


A hason lévő hegek hosszuktól függően akár öt meridián működését is befolyásolhatják

 

A legtöbb ember, ha operáció előtt áll, annak lehetséges orvosi vagy - szépészeti beavatkozások esetében - esztétikai előnyeit veszi fontolóra. Arra viszonylag kevesen gondolnak, milyen mellékhatásai lehetnek később a hegeknek még akkor is, ha maga a műtét sikerül.

 

• A műtét után hónapokkal vagy évekkel is jelentősen befolyásolhatják a test teljesen más helyen lévő részeit is.

 

• Néha krónikus fájdalmakat, fibromyalgiát, megmagyarázhatatlan gyengeséget, fáradtságot idézhetnek elő, illetve vegetatív tüneteket, mint hideg, forróság, lüktetés, zsibbadás.

 

• Bizonyos körülmények között részben vagy teljesen blokkolhatják testünk fontos biológiai információs pályáit, a meridiánokat.

 

• Lehetséges, hogy növelik a krónikus megbetegedések kockázatát.

 

• Kiválthatják a vegetatív idegrendszer olyan, gyakran pszichoszomatikusnak, azaz megmagyarázható okok nélkülinek minősített bántalmait, mint például a fülzúgás, szédülés vagy hólyagműködési zavarok.

 

Egyetlen injekció

Abból a tényből kiindulva, hogy a fenti panaszokkal jelentkező páciensek a hegek zavarmentesítésére egyértelműen és tartósan pozitívan reagálnak - nemritkán már az első kezelést követően, és egyetlen másodperc alatt -, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a hegek valóban erőteljes és többnyire figyelembe nem vett betegségkiváltó okok lehetnek. A helyesen kivitelezett heg-zavarmentesítés éppen ezért nagyon fontos szerepet játszhat a krónikus bántalmak felszámolásában.

 

Az ilyen jellegű kezelés leghatékonyabb technikája a Huneke-féle neurálterápia, amelynek során helyi érzéstelenítőszert fecskendeznek a hegbe. Ez az anyag behatol a mélyen fekvő szövetekbe is, és ezzel javítja a heg elektromos viszonyait a sejthártyánál és a meridiánoknál.

 

A meridiánokon a hagyományos kínai orvoslás tanítása szerint ugyanúgy áramlik az életenergia, a csi, mint az információk egy DSL-vezetéken. Ha ez a folyamat akadályokba ütközik, akkor bizonyos körülmények között zavar lép fel azoknál a szerveknél, amelyek a heg által zavart meridiánhoz tartoznak, vagy energetikai kapcsolatban állnak a szóban forgó meridiánnal. Még a meridiántól hat centiméter távolságban fekvő hegek is képesek ilyen zavaró hatást kifejteni.

 

A kezelés leghatékonyabb technikája a Huneke-féle neurálterápia, amelynek során helyi érzéstelenítőszert fecskendeznek a hegbe

 

A neurálterápia mellett további módszerek is léteznek, amelyek szintén a meridiánokról szóló tanításon alapulnak, de az esetek többségében nem hatolnak a szövetek mélyére, és ezért hatásuk nem olyan gyors, mélyreható és tartós. Idetartozik a Penzel-féle akupunktúramasszázs, az akupresszúra, az akupunktúra. Hónapokon át mindennap és szakszerűen alkalmazva tartósan zavarmentesítheti a hegeket a jin sin jutszu is, amely az életenergia harmonizálására szolgál légzéssel, ujjtartással és az energiaközpontok érintésével. Gyerekeknél a hegeket szoftlézerrel is kezelhetik, mivel a bőrükön könnyebben áthatol a lézer, és a meridiánenergia gyakran még felületesen áramlik. Így esetükben ez a nagyon kíméletes, fájdalommentes eljárás elegendő, bár csak körülbelül 3 mm mélyre hatol a szövetekbe.

 

Gyógyulás másodpercek alatt

A másodpercek alatti gyógyulás jelenségét már 1931-ben leírta a francia sebész, Leriche, később pedig, 1940-ben a német orvos, Ferdinand Huneke, azóta pedig orvosok és gyógyítók ezrei igazolták létét. A jelenség sajnos csak kevéssé ismert, bár a kezelési eredmények látványosak lehetnek, és vannak rá természettudományos magyarázatok ugyanúgy, mint biofizikális igazolási módszerek.

 

Mivel a panaszok már a kezelés közben eltűnnek, a módszert gyakran, félreértve, "csodás gyógyulásnak" titulálják. A csodáknak azonban nincsenek megmagyarázható okaik. A módszer által előidézett, másodpercek alatti gyógyulások ezzel szemben bizonyos törvényszerűségeket követnek. Egyfelől a hagyományos kínai orvoslás meridiánrendszerére, másfelől az elektromosan feltöltődött sejthártya és a vegetatív idegrendszer működési elveire vezethetők vissza. A heg zavarmentesítése hatalmas gyógyító erőket szabadít fel, amennyiben a meridiánokban megzavart energiaáramlást újra normalizálja.

 

Ha hiányzik az információ

A meridiánok fontos, egészségre vonatkozó információkat juttatnak el a szervekhez, nagy sebességgel. Ha a meridiánokon át elegendő energia áramlik át akadálytalanul, akkor az illető egészséges. Ha hegek blokkolják az energiaáramlást, akkor a test megbetegszik, mivel az információátadás nem működik megfelelően. Ezek a zavarok nemcsak klinikailag figyelhetők meg, hanem kineziológiai módszerekkel vagy a meridiánpontokon a bőrellenállás mérésével is igazolhatók. Speciális infravörös felvételekkel pedig a meridiánokhoz hasonlóan ábrázolhatók is.

 

Hogy a hegek megzavarják-e a test energiaáramlását vagy sem, azt egyfelől a heg külsején és az általa keltett érzésen mérhetjük le, másfelől a heg történetén. A hegzavarok a következőképpen oszthatók kategóriákba:

 

• Energiatolulás, az úgynevezett jang-tünetek: a hegszövet vastag, kipirosodott, viszket, nagyon fájdalmas vagy fájdalomra érzékeny.

 

• Az életenergia hiánya, jin-tünetek: a heg erősen behúzódott, az alatta levő szövetekhez szorosan hozzánőtt, sápadt vagy érzéketlen.

 

 

A hegek az egész testre hatnak

Mindkét esetben a megzavart heg időjárás-érzékenységet, energiahiányt, fájdalmat, depressziót, alvászavarokat és számtalan egyéb tünetet idézhet elő, attól függően, a test melyik részén található, és melyik meridiánokkal áll kapcsolatban. Még ha a panaszok egy-nyolc hónappal a műtét után lépnek is fel, gyanakodhatunk hegzavarra, amelyek gyakran csak az akut sebgyógyulási fázis után válnak érzékelhetővé.

 

 

 

A kép azt mutatja, hogy egyes operációk mely meridiánok működését befolyásolják. Néha többet is, nem csak egyet 

 

Sok elgennyesedett vagy elfertőződött seb (igen gyakran az oltási hegek is) válik zavaró mezővé, és legalább két-háromszor zavarmentesíteni kell, lehetőleg mepivacain-hidrokloriddal, amely ezekben az esetekben általában hatásosabb a procain-hidrokloridnál. Kétséges esetekben ki is próbálhatjuk, a szóban forgó heg zavaró mező-e, amennyiben egyszer-kétszer diagnosztikai szempontból kezeltetjük.

 

 

A műtéten átesett nők különösen veszélyben forognak

Mivel a 20 és 40 közötti nők gyakran esnek át operációkon (hastükrözés, császármetszés, melloperáció, pajzsmirigy-, petefészek-, epehólyag- vagy visszérműtét), a hegeiket időben és rendszeresen zavarmentesíttetniük kell, hogy később ne váljanak problémát előidéző zavaró mezővé.

 

Sok klinikán 30 százalékot is elér a császármetszések aránya, az ilyen beavatkozás után ugyanúgy a meridiánokat zavaró hegek maradhatnak vissza, mint a szépségoperációk után. A következmény fáradtság, levertség, krónikus fájdalmak, emésztési problémák, hólyagbántalmak, depresszió, alvászavarok és szédülés lehet.

 

A rákos esetek műtétekor is több meridiánt át szoktak vágni, és ezzel zavaró mezővé váló hegek alakulnak ki. Ezek megzavarják a test saját regulációs képességét, és növelik a kiújulás veszélyét. A korai heg-zavarmentesítés ilyenkor nagyon gyakran nemcsak a fájdalom csökkentéséhez járul hozzá, hanem egyidejűleg javítja a test saját regulációs képességét, azaz csökkenti a kiújulás veszélyét.

 

Alapvetően elmondható, minél több meridián érintett, és minél erősebb a heghez kötődő lelki trauma, annál nagyobb a szövődmények kialakulásának veszélye.

 

A heg zavarmentesítésének sokféle gyógyító hatása van a szervezetre nézve, de a lélekre is, főleg ha olyan betegségekről van szó, amelyekkel a hagyományos orvostudomány nem nagyon tud mit kezdeni: reuma, artrózis, krónikus neuralgia és egyéb fájdalmak. A módszer javítja a szervezet öngyógyító erejét és megelőz számos betegséget.

 

Amikor a hegek emlékeket tárolnak

Az agyhoz hasonlóan a hegek is tárolják a lelki és testi emlékeket, mint ahogyan ezt a heg-zavarmentesítés utáni reakciók mutatják. A heg keletkezésekor átélt testi vagy lelki trauma, valamint a sebgyógyulás idején átélt élmények a hozzájuk tartozó képekkel, érzésekkel, mint fázás, izzadás, szívdobogás, hányinger, valamilyen szinten tárolódnak a hegben.

 


Előfordulhatnak tudattalan traumák is, amelyek csak a műtét után 1–8 hónappal jelentkeznek. Például ha mély altatásban végezték a műtétet, az tudattalan, erős fájdalmakhoz vezethet. Ezek a heg-zavarmentesítés során irracionális és megmagyarázhatatlan szapora szívverés és vérnyomás-emelkedés formájában nyilvánulhatnak meg.

 


A zavarmentesítés során előfordulhat, hogy a heghez kötődő valamennyi élmény néhány percre újra felidéződik, például a baleset során érzett félelem, a fájdalom, a mozgáskorlátozottság, az egyedüllét a kórházban – akkor is, ha az élmény óta már jó néhány év eltelt. Ez általában ártalmatlan és néhány perc alatt magától is eltűnik. A folyamat azonban arra mutat rá, milyen mély öngyógyító erőket serkent a heg zavarmentesítése.

 


Ha a hegek viszont életveszélyes balesetek, operációk, erőszakos cselekedetek vagy intenzív orvosi kezelés során keletkeztek, akkor az élmények felelevenedése túl erős lehet és új traumához vezethet. Ilyenkor a heg zavarmentesítését tapasztalt terapeuta segítségével kell végezni.

- mörk -
XV. évfolyam 7. szám

Címkék: energiablokkok, hegek

    Ajánlott cikkeink a témában:

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.