Betegségek A-tól Z-ig

Méregtelenítő terápiák

  A méregtelenítés az emberi szervezet megtisztítása a számára szennyező, káros, ártalmas anyagoktól, gondolatoktól. A legfontosabb prevenciós és rehabilitációs eszköze a medicinának, minden krónikus  betegség kezelésének az alapja. Egészségesnek, betegnek egyaránt tavasszal és ősszel ajánlatos méregtelenítő kúrát tartani. Ügyeljünk azonban az ellenjavallatokra.  


   

   A helyes táplálkozás a méregtelenítés egyik lehetséges útja

   

  A mérgező anyag lehet:

  – szerves eredetű (kígyómérgek, gombamérgek, baktériumtoxinok, pl. tetanusz, botulinusz);

  – szervetlen eredetű (arzén, ciánkáli, ólom stb.);

  – műanyag (PVC, PCB, bifenolok stb.).

   

  Káros lebontási folyamatok a szervezetben:

  Erjedés – a gyümölcsök tökéletlen feldolgozásakor fellépő folyamat, melynek a végtermékei a mérgező metil-propil alkohol.

  Rothadás – a fehérjék tökéletlen lebontásakor fellépő folyamat, melynek a végtermékei a méreganyagok (putreszin, indol, skatol, tirozin).

   

  A mérgező anyagok hatásai:

  – hámtoxikus (bőrre és nyálkahártyára hat),

  – cytotoxikus (a test sejtjeire hat),

  – immunotoxikus (a védekezőképességet károsítja),

  – neurotoxikus (idegsejtekre hat),

  – cancerogen (rákkeltő).

   

  A méregtelenítés fajtái

  A testi méregtelenítés: a májon, a vesén, a bélrendszeren, a bőrön és a tüdőn keresztül különböző serkentő módszerekkel elért fokozott mértékű szennyezőanyag-kiválasztás, mely történhet gyógyszerekkel, gyógyfüvekkel, homeopatikus, spagyrikus szerekkel, valamint más gyógyhatású növényekkel, állati és ásványi anyagok segítségével vagy egyszerűen táplálék elvonása, redukálása útján.

   

  A lelki méregtelenítés: a káros, blokkoló gondolatok, lelki traumák feldolgozására különböző pszichoterápiás, meditatív technikák léteznek.

   

  Méregtelenítésre alkalmas egyebek között a csalánlevéltea

   

  A lelki méregtelenítés eredménye egy kreatív, megértő, kiegyensúlyozott, elégedett ember.

   

  A méregtelenítő módszerek használatának eredete az ősi vallások világában van, mindenütt megtalálhatók a böjt, a meditatív imádkozási technikák és a meditáció. A katolikus vallásban a gyónás és a vezeklés is egyfajta lelki méregtelenítés. Az igény s a szükségesség tehát már ősi.

   

  A méregtelenítés szükségessége, a környezet-szennyeződés fokozódása

  A természet a legtökéletesebb újrahasznosító, újrafeldolgozó (recycling) üzem. Ám az ipari forradalom kezdetével megindult a túltermelés, a föld ásványi anyagainak rabló, felelőtlen leépítése, feldolgozása. A robbanómotor feltalálása (kipufogógáz), a műanyagok, tisztítószerek, mosószerek kémiai előállítása, műtrágyák készítése s fokozott alkalmazása, kémiai gyógyszerek határtalan mértékű, felesleges termelése jellemző a mai korra. Ezzel a nagymértékű, a természeti törvények elleni gazdálkodással, azaz annak lesújtó következményeivel nem tudott sem a természet, sem az ember megbirkózni, s az ily módon keletkezett károk bizony igen sok esetben visszafordíthatatlan folyamatokat indítottak el.

   

  Németországban évente 1 000 000 tonna por rakódik le, mely 350 000 teherautó rakományának felel meg. Az autósztrádák közelében lévő zöldségekben, pl. 1 kiló káposztában 8 g benzpyrent találtak, ezt a méregmennyiséget 600 db cigaretta elszívása után találhatjuk meg a szervezetünkben. Több mint 13 000 000 bejegyzett új kémiai szer van, ebből kb. 100 000-rel kerülünk kapcsolatba, 90%-ban a táplálék útján.

   

  Egy német nőgyógyász a vagina (hüvely) nyálkahártyájában 40x magasabb PCB- és DDT-koncentrációt talált, mint a vérben (valószínű, hogy ennek a következményéből adódik, hogy az infertilitás [meddőség] a 40 évvel előtti 8%-ról, egy heidelbergi nőgyógyász vizsgálatai alapján, ma 15%-ra emelkedett).

   

  Életünk folyamán 50 kg szennyező anyag megy át a szervezetünkön, ebből kb. 25 kg rakódik le belső szerveinkben (máj, vese, csontok, ízületek, tüdő stb.).

   

  A rákos betegségek gyakorisága a kémiai szennyeződés mértékével lineárisan emelkedik. Iparvidékeken, atomreaktorok közelében nagyobb a rákos megbetegedések aránya. A rák keletkezésében a helyes táplálkozás (túlnyomóan vegetáriánus, kis részben laktovegetáriánus) 30-60%-ban csökkentheti a rákos megbetegedések keletkezésének gyakoriságát.

   

  Franz X. Mayr osztrák orvos az emberek hasformáját, tartását megfigyelve különböző típusokra osztotta őket

   

  Az adatok alátámasztják, hogy a helyes táplálkozás a méregtelenítés egyik lehetséges útja. Az antioxidánsok képesek a szabad gyökök megsemmisítésére, lekötésére. Ilyen a vörös káposzta, a paradicsom, a paprika, a brokkoli, a sárgarépa, a papaya, a spenót, a napraforgóolaj, a sárgabarack, a csipkebogyó, az algák, a sárgadinnye, a kelkáposzta stb.

   

  Azonban a táplálkozás méregtelenítő hatása csak úgy tud teljes mértékben érvényesülni, ha biológiai és kémiai méregtől (pl. műtrágya) mentes termékeket eszünk! A bélműködést javító táplálékok: káposzta, ananász, alma, brokkoli, aszalt szilva, kelkáposzta stb. Az articsóka csökkenti a koleszterinszintet. A fokhagymának kiváló vírus-, gomba-, baktériumölő hatása van. Az emésztést elősegítő fűszerek: menta, kapor, köménymag, babérlevél, torma, majoránna, fahéj, szegfűszeg stb. A kurkuma a májműködést serkentő fűszer. A májzsugorodás ellen burgonyát, barna rizst, teljes értékű gabonából készült kenyeret együnk. A hagymának vérhígító és az immunrendszert stimuláló hatása van. A spárga vizelethajtó és hashajtó, C- és E-vitamin-tartalmú eledel. A spenót kiváló antioxidáns, magas a ß-karotin-, a folsav- és a C-vitamin-tartalma. A tök is kiváló antioxidáns, magas A-vitamin-tartalmú, vizeleti és prosztatapanaszoknál hatásos.

   

  Méregtelenítésre alkalmas teák a bodzavirág (igen hatásos izzasztó), a csalánlevél (általánosan serkentő), a kakukkfű (nátha, influenza, hörghurut, arcüreggyulladás esetében kiváló). A vizelethajtó növények a zsurló, pitypang, medveszőlőlevél, lestyángyökér, tövises iglice, borostyánlevél, nyírfalevél, gyermekláncfű, tarackbúza stb.

   

   

  Étrendkúrák, böjtkúrák, ivókúrák

  Makrobiotikus étrendkúra

  Hántolatlan gabona és gyümölcs, magok, mogyorók, diók, tengeri algák, tehát többnyire nyers, teljes értékű étrend.

   

  A kúra során a táplálékot energetikusan osztályozzák, s ennek megfelelően csoportosítják jin és jang ételtípusokra, harmonikus energiájú táplálékokra.

   

  A táplálkozás lényege: jinhiánynál jin típusú ételt esznek, janghiánynál jang típusút.

  Jin-energiájú táplálékok: cukor, tea, alkohol, kávé, tej, joghurt, kefir.

  Jang-energiájú táplálékok: vörös hús, hal, kagyló, tojás, kemény sajt, só.

  Harmonikus energiájú táplálékok: gabona, kemény héjú gyümölcs, hüvelyesek, zöldségek, magok.

   

  Hay-féle választóétrend-kúra

  A szénhidráttartalmú ételt a fehérjetartalmú ételtől eltérő időben esszük, vagyis a kétféle táplálékot szétválasztjuk.

   

  Az alapgondolat lényege az, hogy a szénhidrátot gyorsabban tudjuk szervezetünkben lebontani, és más lebontó enzimekre van szükségünk, mint a fehérje lebontásánál. A szétválasztás útján a terhelést is csökkenteni lehet emésztőrendszerünkben. Könnyebben, jobban tudunk emészteni, s nehezebben hízunk meg, még ha a szükségesnél nagyobb mennyiségű táplálékot veszünk is magunkhoz.

   

  Fehérjetartalmú ételek: hús, hal, tojás, friss tejtermékek stb.

   

  Szénhidráttartalmú ételek: tésztafélék, rizs, burgonya stb., semleges ételek: zöldségfélék, különböző gyümölcsök, zsírok, olajok stb.

   

  Are Waerland-féle étrendkúra

  Are Waerland finn születésű, később Svédországban élő férfi indította be a Waerland-mozgalmat, mely nemcsak egy-egy egészséges étrendet, hanem egy egészséges életmódot is favorizál.

   

  Időközben Európában is elterjedt, még klinikáik is vannak.

   

  Lényege: túlnyomóan nyers, laktovegetáriánus (hús-, tojás- és halmentes) étrend. Nagyrészt növényi eredetű, állatifehérje-szegény, konzerválóanyag-mentes, konyhasószegény, kávé-, tea-, nikotin-, alkoholmentes.

   

  Abszolút fehérjementes böjtkúrával, ha negyven napig kibírjuk, elpusztíthatjuk a rákot is

   

  A filozófiája: a természetes, teljes értékű, nyers laktovegetáriánus táplálékban megvan minden, amire egy egészséges szervezetnek szüksége van. Ehhez a nyers ételhez a héjában főtt burgonya és a teljes értékű gabonából készült kenyér is hozzátartozik.

   

  A Waerland-étrendnek a szerves része a pozitív gondolatokkal teljes, egészséges beállítottság, a mozgás és a friss levegő.

   

  Gyümölcskúrák

  A grépfrútkúra, narancskúra stb. mind egyoldalú módszerek, nem ajánlatosak.

   

  Az Ahorn (juharfa) szirupkúra feltalálója szerint teljes értékű, hisz állítólag minden benne van, amire feltétlen szükségünk van a böjtnél.

   

  Receptje, folyamata a következő:

   

  2 evőkanál juharfaszirup, 2 evőkanál citromlé, 1 csipet cayenne borsot összekeverünk 0,2 l vízben. Ebből 4-6 pohárnyit iszunk naponta és még kb. 2-3 l folyadékot méregtelenítő teák formájában iszunk hozzá.

   

  A napi beöntés is szerves része a kúrának.

   

  A kúrát 2-3 hétig folytatjuk, s befejezésekor az első napon narancslét, a második napon zöldséglevet, s a harmadik napon zöldséglevest iszunk, azaz eszünk.

   

  Buchinger-féle léböjtkúra

  Az előböjt három napig tart.

  Az első napon nyers ételből 850 kcal-t fogyasszunk. A második nap 600 kcal-t, és a harmadik napon 1 kg gyümölcsöt vegyünk magunkhoz, hozzá glaubersót igyunk béltisztítás céljából. Egy 60-90 kg-s embernek kb. 40 g glaubersó kell naponta 1 liter langyos vízzel összekeverve. Alternatívaként ricinusolajat is használhatunk, vagy naponta 1-2 beöntést kamillateával. A napi 2-3 l folyadék elengedhetetlen!

   

  A főböjt folyamata: reggel 0,25 liter szűrt (főtt) paradicsom, krumpli vagy zellerlé plusz egy csipet só, délben 0,25 liter főtt meleg szűrt zöldséglé. A léböjtkúra mellett naponta 2-3 liter mennyiségben különböző méregtelenítő, vértisztító teát is kell innunk (köménymag, kamilla, csipkebogyó, mince, fenchel).

   

  A reggeli gyümölcslé lehet: alma, ananász, maracuja, narancs is. A déli zöldséglé lehet: sárgarépa, cékla, káposzta is. Idősebb emberek 1/8-1/4 l savanyú tejet és egy evőkanál napraforgóolajat egyenek hozzá naponta. A böjt tartama: 8–28 nap. A böjt befejezése: az utolsó délben zöldséglé helyett egy almát együnk, este pedig krumplilevest.

   

  A léböjtkúrák kontraindikációi: pajzsmirigygyulladás, növésben lévő kor, súlyos szervi betegség, pl. tuberkulózis, malignómák (rosszindulatú daganatok), időskor, degeneratív agykórok, előrehaladott érrendszeri betegségek, krónikus májbetegségek, gyulladásos kardiomyopatiák, anorexia nervosa, bulirexia nervosa, skizoid, paranoid pszichózisok, hiányos motiváció, disztrófiás állapotok, hiányos vagy helytelen táplálkozás következtében.

   

  A böjtkrízis tünetei és kezelése

  A böjtkrízis olyan állapot, mely többnyire a böjt kezdete után két-három nappal lép fel, egy-két napig tart, tulajdonképpen a szervezet átállásának a jele, s a fokozott méregtelenítésnek is a tünete. Nem ok a böjt megszakítására!

   

  A fejfájásra masszázs ajánlott, az éhségérzet elmulasztására érdemes teát, vizet kortyonként inni. Nyugtalanságra lábváltó zuhany javallt, vádligörcsre először magnéziumot adjunk, s ha nem javul, a vér K- és Na-szintjét ellenőrizni kell! Hajhullás esetén csak türelemre van szükség, mert általában 2-3 hét után a hajhullás megáll és a haj újra kinő.

   

  A léböjtkúra támogatására cinket és Dexpanthenolt (Bepanthen) adhatunk, álmatlanságra jó a meditáció, nyugtató zene hallgatása, baldrian-, passiflora-, melissatartamú nyugtató cseppeket, tablettákat is adhatunk. Hasmenésre jó a széntabletta.

   

  Mayr-kúra

  Franz Xavier Mayr (1875–1965) osztrák orvos találta és fejlesztette ki. Hosszú évekig figyelte meg az emberek habitusát, hasformáját, tartását, s arra a megállapításra jutott, hogy a helytelen táplálkozás következtében akut és krónikus gyulladás, renyheség lép fel az emésztőrendszerünkben, ami különböző tartási rendellenességekhez vezet.

   

  Megfigyelése alapján különböző típusokra osztotta be az embereket.

   

  A vigyázzálló ember – gyomor, hasnyálmirigy krónikus gyulladásának, állandó felfújt állapotnak a következménye. A laza állás – krónikus vékonybélrenyheség jele. A kacsaemberállás – gyulladásos vékonybél, székletlerakódással. A nagydobos ember – a vigyázzálló és a laza állás kombinált változata (gáz és széklet visszamaradásának a következménye).

   

  A Mayr-kúra lényege: fehér zsemlét vékony szeletekre vágva 2-3 napig a levegőn szárítunk, míg szikkadt állagúvá válik. Ezt a zsemlét napi 3-4 alkalommal jó alaposan, lassan megrágva (egy falatot 20-30-szor, míg édeskés pépessé válik) megesszük. A falat után kávéskanálnyi forralt tejet iszunk szürcsölve. Ha a tejre allergiásak vagyunk, növényi teával is helyettesíthetjük. 2-3 nap után tejfölös túrót vagy aludttejet, joghurtot is ehetünk a zsemléhez, minden falat után egy-egy evőkanállal. Csak a telítettség érzéséig együnk!

   

  A lelki méregtelenítés eszköze pl. a gyónás és a meditáció

   

  A kúra alatt napi 2-3 liter folyadékot igyunk, s a napi beöntés is szerves része a kúrának, esetleg glaubersó is szükséges, ha a széklet nem megfelelő.

   

  A Mayr-kúra után ajánlatos mikrobiologikus módon történő bélflóra-feljavítás.

   

  A Mayr-kúra 3 hétig tart, nem nagyon terhelő, így rákos, krónikus betegeknél is lehet egy-egy hétre méregtelenítés kezdetekor alkalmazni.

   

  A diéta után még 3 hetes enyhe kivezető diéta van, melynek a lényege: ne együnk nyers táplálékot még két hétig, és salátát, gyümölcsöt nyersen csak a harmadik héttől vegyünk magunkhoz! Ez az egyhangú, alacsony tápértékű zsemle kíméli a bélrendszert és az emésztőszerveket.

   

  Kontraindikáció: halálos betegek, növésben lévő gyerekek.

   

  A Mayr-kúrához is hozzátartoznak a légzési gyakorlatok, a meditáció és specialitása a bélmasszázs.

   

  Breuss-féle „vaskúra”

  Ennek a kúrának a feltalálója egy osztrák természetgyógyász volt, s az elmélete szerint evvel az abszolút fehérjementes böjtkúrával ha 42 napig kibírjuk, elpusztíthatjuk a rákot is.

   

  A Breuss-kúra receptje: 1000 g cékla, 250 g sárgarépa, 250 g zeller, 30 g retek és esetleg egy alma. Ezt a mennyiséget kipréseljük és leszűrjük, s ez a napi adagunk, melyet napi 6-7 alkalomra felosztva szürcsölgetve iszunk. Hozzá 1,5 liter méregtelenítő teát iszunk (zsálya, orbáncfű, melissza, menta – naponta másikat). Ha nagyon éhesek vagyunk, gabonamüzlit lehet a levekhez enni kávéskanalanként.

   

  Csak egészséges, vasakaratú embereknek lehet ajánlani ezt a kúrát fogyasztás, méregtelenítés céljára, de csak maximum 2-3 hétre.

   

  Itt még hozzátartozik a légzési gyakorlat, a mozgás mellett egy speciális bőrbekenés (olajjal) bőrtisztítás céljára.

   

   

  Egyéb méregtelenítő eljárások

  Colon-hidroterápia

  Célja a kolon tisztítása és a vékonybél ürítése. Kontraindikációi: divertikulitisz, divertikulosis, colitis, M. Crohn, a vastag- és vékonybél daganatos betegségei, alhasi-hasi sugárkezelés utáni állapot.

   

  A kolon-hidroterápia technikája: 28-32 °C hőmérsékletű vizet töltünk be a vastagbélrendszerbe gépi úton 2 atmoszféra nyomással a telítettségérzés határáig. Utána leeresztés, öblítés, szintén 2 atmoszféra nyomáson.

   

  Izzasztókúrák

  Végezhetők gőzben, szaunában.

  Cél: a vérkeringés javítása, a bőri úton való méregtelenítés serkentése. Kontraindikációk: lázas betegség, labilis vérnyomás, sugárkezelés utáni állapot, nyirokutak elzártsága, súlyos rákos betegség, hiperthireózis.

   

  Mozgásterápiák

  Sok formája lehet: kocogás, jóga, jogging, aerobik, gimnasztika, taj-csi, csi-kung, Wai Tan Kung stb. Hatásuk: vérkeringés-javító, harmonizáló, nyirokrendszer kiválasztását serkentő, izzasztó, anyagcsere-serkentő, tehát méregtelenítő. Kontraindikációja, ha mértékkel csináljuk, nincs.

   

  Tisztító légzőgyakorlatok

  Formái: jógalégzés, mélylégzési technika, forszírozott légzési technikák stb. Célja: a légzési utak és a tüdő méregtelenítése, helyes légzési technikák elsajátítása.

   

  Lelki méregtelenítés

  A tudatos és tudatalatti feldolgozatlan problémák, konfliktusok feldolgozása.

   

  Fontosabb módszerei: gyónás, beismerés-vezeklés, meditáció, párbeszéd, kinyilatkozás, diszkusszió, érzelmek, érzések kinyilvánítása, zene, tánc, dal, színjátszás, Bálint-csoport, pszichoterápiák: egyéni, csoportos beszélgetések a személy, csoport konfliktusairól, pszichoanalízis (2-3 évig tartó egyéni beszélgetés az analizálandó személy életéről évről évre visszamenőleg), pszichodráma (személyek, szituációk csoportos elemzése, lejátszása váltakozó szereposztásban), pszichokineziológia.

   

  Az átlagos életkor adatainak összehasonlítása

  ország férfi
  Magyarország 66,1 74,2
  Németország 72,9 79,1
  Franciaország 72,9 81,3
       

   A halálozás okai világviszonylatban (mortalitás)

  1. vérkeringési betegségek 51,5%
  2. daganatos betegségek 21,6%
  3. mérgezések, balesetek 8,2%
  4. emésztőszervi betegségek 8%
     

   A daganatos betegségek okozta halálozások rátája

  1970-ben 21,9%/10 000 fő
  1993-ban 31,6%/10 000 fő
     

  Alapja a megoldatlan lelki konfliktus. Célja: a megoldatlan panaszt, betegséget kiváltó lelki konfliktus keresése kineziológiai módszerekkel, a konfliktusok újra átélése és semlegesítése.

   

  Cranio-sacral terápia

  Minden embernek van egy cranio-sacral ritmusa, mely fejtől lábig tapintható. Ha blokkok vannak a szervezetben (mechanikus vagy lelki eredetűek), akkor ez a ritmus a blokk magasságában megáll vagy megváltozik. A terapeuta feladata: finom masszázstechnikával, esetleg verbális igenlő módszerrel (nagy empátiás készség szükséges hozzá!) ezeket a blokkokat feloldani.

   

  Talpmasszázs és az akupresszúra

  A talpmasszázs méregtelenítő módszerének a célja a nyirokutak, a bélrendszer, a vese, a máj kiválasztásának serkentése.

   

  Az akupresszúra célja ugyanaz, csak az ehhez szükséges pontokat a test akupunktúra- pontjaiból válogatja.

   

  Fitoterápiás méregtelenítés

  A bél- és májrendszer méregtelenítői: kömény, ánizs, papaya, máriatövis (carduus marianus), kurkuma domestika, fecskefű (chelidonium), articsóka (cinara skolimus), pestisgyökér (petasites), cickafarkfű (achilea millefolium), retek (raphanus sativus), gyermekláncfű (taraxacum off), levendula, szenna.

   

  A veseműködést elősegítők (diuretikumok): boróka (juniperus), lestyán (levistikum), petrezselyem (petrozelinum sativum), zsurló (equisetum arvense), aranyvesszőfű (solidago), fűrészpálma (sabal serrulata).

   

  Vértisztítók: csillagfürt (lupidum sativum), vízitorma (nasturicum off), kökény (prunus spinosa).

   

  Köptetők: hánytatógyökér (ipecacuahna), kankalin (primulus veris), ánizs (pimpinella).

   

  Ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok

  Méregtelenítés céljára felhasználható a cink, a szelénium, az algák (chlorella), ezek a nehézfémek kioldására is kiválóak, a vitaminok közül az A, E, C kiváló antioxidáns hatású.

   

  Homeopatikus méregtelenítés

  Homeopátiás méregtelenítés nem létezik, mert a homeopátia szerint a fellépő tüneteket kezeljük a megfelelő szerekkel, melyek hasonló tüneteket váltanának ki „hígítatlan”, koncentrált állapotban. Maximum a májjal és emésztőrendszerrel, a vese-húgyuti kiválasztó rendszerrel és a nyirokrendszerrel kapcsolatba hozható szereket adhatjuk serkentő céllal. Ilyen szerek pl.: nux vomica (hánytatódió), chelidonium (fecskefű), lycopodium (kapcsos korpafű), equisetum arvense (zsurló), solidago (aranyvesszőfű).

   

  Spagyrikus méregtelenítés

  A spagyrika az ősi alkímia filozófiáján alapuló szerek előállítási módja. Az alkimisták az arkánumot, az ősszert keresték, ami örök életet, egészséget ad és minden anyagnak az eredete. Az arkánum tulajdonképpen az egyes növények, fémek, ásványok lelke, hatóanyaga. Ebből a filozófiából kiindulva kísérletezték ki a spagyrikus gyógyszereket.

   

  Technikájuk a spaeo = válaszd szét, és az ageiro = egyesítsd újra elméleten alapul. Megvalósításához az erjesztést, a desztillációt, a kohabitációt stb. alkalmazzák.

   

  Cél: mindegyik növényből, ásványból a leghatásosabb anyagát (lelkét – arkánumát) kiválasztani, s az arkánumok összességéből egy új, komplex, átfogó hatású szert készíteni. A különbség a homeopatikus komplex szerek és a spagyrikus szerek között az, hogy a komplex homeopatikus szerek az egyes szerek összességéből állnak, míg a spagyrikus szerek előállítási módjuknál fogva egy új szerré válnak. Ezen túl a spagyrikus szerek speciálisan Phönix-termékek, alapmátrixuk folytán energetikusabbak, potensebbek.

   

  A Phönix méregtelenítő módszer az egyetlen, amelynek méregtelenítő hatását a szervezetünkre laborvizsgálatok bebizonyították.

   

  A talpmasszázs célja egyebek között a nyirok-utak megtisztítása

   

  Prof. Maiwald a würzburgi egyetemen egy betegénél a PCP (polychlorierte phenole) koncentrációt mérte a méregtelenítés kezdetekor és három hónapos Phönix-kúra után. A kezelés előtt 64,6 g/l volt a PCP-szint, s a kezelés után ez az érték 14 g/l-re csökkent. (A határérték 24 g/l.) Egy másik betegénél ez az érték 42,2 g/l-ről 9,4 g/l-re csökkent a Phönix-kúra eredményeként.

   

  Hazai kísérletek is voltak ez irányban, melyek még inkább alátámasztották a Phönix-termékek méregtelenítő hatását (a Phönix-termékek hazánkban is kaphatók).

   

  1997 és 1998 folyamán a vér ólomszintjét mérték meg több mint 40 ólommal dolgozó munkásnál a Phönix-cseppekkel való méregtelenítés előtt és után. A kontrollcsoport nem kapott Phönix-cseppeket, de nem dolgozott tovább ólomszennyezett környezetben.

   

  A Phönix-cseppeket szedő csoport dolgozott tovább, de szedte a cseppeket. Az eredmény megdöbbentően jó volt. A Phönix-cseppeket szedő csoport szignifikánsan gyorsabban választotta ki az ólmot ólomszennyezett környezetnek kitett állapota ellenére, mint a nem exponált, előterhelt csoport.

   

  Phönix méregtelenítő kúra

   

  3x40 csepp Phönix Phönohepan 3 napig (1–3 nap)
  3x40 csepp Phönix Solidago 3 napig (4–6 nap)
  3x40 csepp Phönix Antitox 3 napig (7–9 nap)
  3x40 csepp Phönix Lymphphön 3 napig (10–12 nap)
     

  Az egész kúra 45 napig tart, a 13. napon újra kezdjük az 1–3 napi adaggal (Phönohepan).  A cseppeket étkezéshez ne fémkanállal vegyük be.

  Dr. Sarkadi Ádám
  IX. évfolyam 2. szám

  Címkék: méregtelenítő terápiák

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.