Betegségek A-tól Z-ig

Nőgyógyászati betegségek más szemmel

Akárcsak a többi betegség esetében, a nőgyógyászati problémáknál is az okokra kell rábukkannunk és azokat megszüntetnünk, amennyiben a tünetektől hosszú távon meg szeretnénk szabadulni. A nőgyógyászati betegségek többségének oka a nők jelenlegi egészségtelen, mozgásszegény életmódjában keresendő: a méhnek és az ivarszerveknek bőséges vérellátásra van szükségük, ám a nap nagy részében a szabad véráramlás gátolt. A megfelelő táplálkozás, a sport és az Aviva módszer gyakorlatai sokszor megszüntetik az okokat, és a női működés helyreáll.


A mióma kialakulásának okai

Egy barátnőm évekig élt kiegyensúlyozottnak tűnő párkapcsolatban egy olyan férfival, akibe nem volt szerelmes, de a szex tökéletesen működött kettejük között. Amikor azonban megtalálta a szerelem, elhagyta társát, és a nagy Ő-höz költözött. Csakhogy kiderült: ő bizony szexpartnerként nagyon gyenge. A méhben folyamatosan felhalmozódott a feszültség, ami miómához vezetett. Miómája lett egy másik barátnőmnek is, aki boldog házasságban élt, ám a férje autóbalesetben meghalt. A kiegyensúlyozott, kornak és temperamentumnak megfelelő szexuális élet az egyik feltétele a női szervek egészségének, és ennek megszakadása bizony a mióma kialakulásának egyik oka lehet.

 

Dr. Hanish szerint a méh három legfontosabb feladata a következő:

1. A sárgatesthormon keletkezésekor a nő szervezetének a megújítása.

2. A havi tisztulás (a szervezet megtisztítása a méreganyagoktól).

3. A szaporodás.

 

A törzsfejlődés folyamán a méh úgy alakult ki, hogy ezen funkcióit tökéletesen el tudja látni. Az évezredek során a nők mindennapi tevékenysége és életmódja bőséges vérellátáshoz juttatta a női szerveket, ez azonban ma többnyire sajnos nincs így. Ráadásul hason vagy oldalt fekvéskor is terhet kell viselnie a méhnek, ezért ajánlatosabb a hanyatt fekve alvás. Amikor a méh vérellátottsága gátolt, energiablokk alakul ki. A szervezet azt a mérget, amitől természetes úton nem tud megszabadulni, a szervezetben a meggyengült helyekre rakja le - például az energetikailag blokkolt méhben. Ez is mióma kialakulásához vezethet. A székrekedés szintén a mozgásszegény életmód és az alhasi energiák blokkolása miatt bekövetkező kellemetlenség, ami szintén elősegítheti a mióma kialakulását. Az egész nap gömbölyű háttal ülve dolgozó nőnek jóval nagyobb az esélye e betegségre, mint annak, aki állva vagy járva, mozgással járó munkával keresi a kenyerét. Az egészségtelen táplálkozás mindezekhez járulva fokozza a mióma kialakulásának kockázatát. A rosszul összepárosított vagy bomlása során sok toxint kibocsátó ételek rothadást okoznak a bélrendszerben, és szaporítják a méreganyagokat, amik a genitáliás zónát is károsítják.

 

Hőhullám a változókorban

A méh a Hold ciklusainak megfelelően havonta tisztul. Amikor elmarad a peteérés és a tüszőrepedés, ez a tisztulási lehetőség is megszűnik, a lebonthatatlan anyagcseretermékek felhalmozódnak, és a szervezet mint "intelligens kemence" felfűti magát, hogy elégesse a toxinokat. Az egyetlen lehetőség a védekezésre az, hogy minél kevesebb mérget juttatunk a szervezetünkbe, és gondoskodunk a méregtelenítés egyéb formáiról. A megfelelő táplálkozás és testmozgás mellett, továbbá az Aviva gyakorlatok alkalmazásával teljes mértékben megelőzhető a hőhullámok kialakulása.

 

Savasodás okozza a legtöbb cisztát

A négyféle ciszta közül három a szervezet elsavasodásának a következménye.

 

1. A dermociszta egy ikerterhesség maradványa a hasüregben, amit tünetek esetén mindenképpen el kell távolítani.

 

2. A hasüregi ciszták kialakulásának az oka a vér elsavasodása. A savasság miatt a méh belső felületét borító erecskék sérülnek és véreznek, ez a vér megalvad és nehezen távozik a szervezetből. A menstruációs görcsöket nem a normális tisztulási folyamat, hanem a pangás során keletkező alvadt vérrögök kiürítése okozza. A vérsavó pedig a petevezetéken keresztül kifolyik a hasüregbe, ahol ciszták keletkeznek.

 

3. Endometriózis esetén az előbb említett módon kerül a vérsavó a hasüregbe, és ha tartalmaz a savasság miatt roncsolódott méhnyálkahártyából akár egy gombostűnyit is, már ott a csokiciszta. Ha megműtik, de az egészségtelen életmód folytatódik, bármikor visszatérhet.

 

4. Policisztás óvárium akkor jön létre, ha a petefészek az anyukajelölt vérének savasságát észlelve beburkolja magát egy vékony hártyával. A havi ciklus hormonjainak hatására keletkezett petesejt ott marad a hártya alatt, és funkcióját vesztve, élettelenné válva elnyálkásodik.,

 

Ezek a nagyon egyszerű nyújtózó mozdulatok a genitális zóna izmait, energiablokkjait is megmozgatják

 

A savasodás elleni védekezés tehát a legeredményesebb módszer a ciszta kialakulása ellen. Ennek érdekében gondoljuk át az alábbiakat:

 

1. Megfelelő-e a légzéstechnikánk?

 

Ha csak felületi légzést végzünk, jószerével pihenünk, tüdőnk vitálkapacitása kihasználatlan marad.

 

2. Egészségesen táplálkozunk-e?

 

Bizonyos ételkombinációk és túl sok savasító étel fogyasztása esetén erjedés, rothadás folyamata megy végbe a bélben, nem pedig emésztés. Pl. túl sok hús, ecet, más savasító ételek túlsúlya.

 

3. Megfelelően fogyasztjuk-e az ételt?

 

A túl gyors étkezés savassághoz vezet, mert az emésztés nem kezdődik el a szájban, ahogy kellene. Ha szinte rágás nélkül nyelünk, az a cukorbetegséget is megalapozza.

 

4. Mentesek vagyunk-e az allergiáktól?

 

Dr. Hanish szerint abban az esetben, ha valamilyen allergiát okozó tényező bekerül a szervezetünkbe a szájon, a bőr ön át vagy légzéssel - márpedig ez napjainkban igen gyakori -, akkor szervezetünk a bekerült méreganyag közömbösítésére savas reakcióval válaszol. A savasodás megszüntetésének legfontosabb módszerei tehát: a helyes légzés, táplálkozás, az elegendő testmozgás.

 

Ezek a nagyon egyszerű nyújtózó mozdulatok a genitális zóna izmait, energiablokkjait is megmozgatják

 

Gyermektelenséghez vezethet a savasodás

Sok olyan nő van, aki párjával együtt fogamzóképes, mégsem kerül másállapotba jó ideje. Gyakran kiderül: a kisbaba azért nem fogan meg, mert a leendő édesanya szervezete elsavasodott a túl sok savanyúságtól és a savasságot okozó ételektől. A meddőségnek ugyanis oka lehet a savasság olyan módon, hogy a keletkezett petesejt burka megvastagodik, hogy védekezzék a savasság ellen, és ezzel egyúttal a megtermékenyülés lehetőségét is kivédi. Éppen úgy, mint amikor a tojást ecetbe tesszük, és az többé nem költhető ki. Erre sok nő nem gondol. Ilyenkor a megoldást a lúgosító ételekre való áttérés hozza meg, ilyen például többek között az alma, a bab, a banán, a borsó, a kajszibarack, a káposzta, a karalábé, a karfiol, a kelkáposzta, a köles, a körte, a retek, a sárgarépa.

 

Tornával a meddőség ellen

- Egy asszonynál megállapították: azért nem lehet gyermeke, mert nem járható a petevezetéke. Ma a második babáját várja.

 

- Egy férfi a feleségével érkezett az Aviva tornára. Három hónap alatt 4 millióról 10 millióra nőtt a spermaszáma, és a felesége hosszú meddőség után teherbe esett.

 

- A szegedi Anitának egy nőgyógyászati műtétet követően azt mondták az orvosok: kicsi a valószínűsége még annak is, hogy a lombikprogram eredményes lesz nála. Négy hónap után az Aviva módszer alkalmazásával természetes úton teherbe esett.

 

- "Én vagyok az a szőke, tüsihajú lány, aki gyógyszert szedett - sárgatest- alultermelés miatt -, hogy megjöjjön a menstruációm. A torna segített, hogy magától megjöjjön!" - írta egy lány az Aviva tanfolyam után.

 

A láblengetős gyakorlat kinyithatja a letapadt petevezetéket és görcsnélkülivé teheti a menstruációt

 

- S egy másik levél: "Megszületett a lányunk, Hanga. Avivával négy hónap alatt sikerült megfogannom. Remélem, az én esetem segít kitartani azoknak, akik hasonló cipőben járnak!" 

 

Se szeri, se száma a hasonló köszönőleveleknek. Az Aviva módszert Izraelben tanultam, és olyan lehetőséget kaptam ezáltal, hogy megtaníthatom a nőket ciklusuk szabályozására, és arra, ami a nők életében a legfontosabb: hogyan legyen, illetve hogyan ne legyen gyermekük! A torna megfelelő alhasi vérbőséget teremt, és ezáltal a mirigyek és hormonok működését szabályozza. De ez nem csak a nők számára eredményes módszer! Egy ízben egy házaspár azzal jött hozzám, hogy nem fogan gyermekük, és a nő rendszertelen menstruációját tartotta az okozónak, ugyanakkor kiderült: férje pici korában elnyomta a heréjét. A tornán részt vett a feleségével együtt, és rövidesen bekövetkezett az olyannyira várt áldott állapot.

 

- Egy másik esetben egy férfi arra panaszkodott, hogy a katonaságnál heresérvvel operálták, és azóta fájdalmai vannak, sőt impotens, ezáltal depressziós lett. Már a negyedik állógyakorlatnál megdöbbenve tapasztalta, hogy az évek óta fennálló fájdalom elmúlt. Háromnaponként megismételte a tornát, és a szexuális élete rendbe jött.

 

Elvem az, hogy ismerd és gyógyítsd meg magad! Én szívesen megmutatom a gyakorlatokat, könyvet adok, életmód- és táplálkozási tanácsokkal egészítem ki az Aviva módszert, de mindenkin magán múlik, akar-e meggyógyulni, akar-e változtatni a sorsán. Hiszem, hogy mindenkinek a saját kezében van az egészsége. 

 

Tóth Lívia egészségtan-tanár, rekreációs sportoktató, az Aviva módszer hivatalos magyarországi oktatója, a Mazdaznan indiai egészségmegőrző, öngyógyító módszer híve. 1965-ben nyirokmirigy-, borda- és tüdő-tbc-t diagnosztizáltak nála. Két műtét és sok-sok gyógyszer segítségével felépült ebből, de a gyógyszeres kezeléseknek számos kellemetlen és fájdalmas mellékhatása volt. 23 évvel ezelőtt talált rá arra az útra, amelyen járva tünetmentes, jól érzi magát. Vegetáriánus, elsősorban nyers zöldféléket és gyümölcsöket fogyaszt, rendszeresen sportol, jógázik. Három felnőtt gyermeke van. Elérhetősége: 06-30-475-2267, e-mail: toth.livia1@chello.hu

Tóth Lívia
XIV. évfolyam 5. szám

Címkék: Aviva-módszer, meddőség, mióma, női betegségek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.