Betegségek A-tól Z-ig

Tapasztalatok a biológiai daganatkezelésről

„Tévhit, hogy a biológiai rákkezelés nem árthat, csak használhat.”


 

Minden negyedik-ötödik ember rákos lesz élete folyamán. Mivel a rákos megbetegedés súlyos és gyakran halálhoz vezet, az emberek minden szalmaszálat megragadnak az életért való küzdelemben. Üzleti szempontból nézve a rákos betegség ellen gyógyszert készíteni érdemes, kifizetődő. Nem csoda, ha minden évben feltűnik néhány, rák elleni „csodaszer”, melyek igen drágák, de egy-két év múlva már nincsenek a piacon. A másik érdekes jelenség, hogy mindig újra meg újra akadnak „mestergyógyítók”, akik azt állítják, hogy több alkalommal is meggyógyítottak rákos beteget. Ezek az esetek sajnos többnyire nincsenek hitelesen dokumentálva.

 

Több ezer rákos beteg kezelése során szerencsére számos gyógyulást is láttam, de nem tudok egy olyan esetet, ahol tiszta szívvel állíthatnám, hogy én gyógyítottam meg őket. Általában több tényező játszik szerepet, és a gyógyulás pontos oka többnyire homályban marad. Nem szabad a beteget hitegetni, de a reményét sem vehetjük el. A mi dolgunk a rákos betegek gyógyításában mindig a beteg mellett állni, hinni a gyógyulásában, támogatni ebben a folyamatban. Ha pedig eljött az idő és a betegnek meg kell halni, akkor ezen az úton is el kell kísérni, segíteni abban, hogy emberhez méltóan, békében haljon meg.

 

A biológiai rákkezelés legfontosabb elemei

• Állapotfelmérés, góckeresés, egyedi terápiás terv felállítása

• Immunstimuláció (fagyöngy, láz stb.)

• Szubsztitúció (vitaminok, ásványi anyagok stb.)

• Táplálékátállítás

• Enzimterápia

• Dr. Koch-féle molekuláris terápia

• Ózonterápia

• Testi és lelki méregtelenítés – múltfeldolgozás (böjt, kúrák, meditáció, vizualizálás stb.)

• Anticandida-kúra bélflórarendezéssel

• Fájdalomterápia (allopátia, homeopátia, fitoterápia, neurálterápia, pszichoterápia stb.)

• Mozgás- és légzésterápia

• Relaxáció, lelki támogatatás, problémamegoldás (jelen és jövő), vizualizálás, immagináció

• Bioenergetikai kezelés

• Életmód-tanácsadás, oktatás a rák keletkezéséről, a kialakulását befolyásoló tényezőkről, az otthoni preventív és rehabilitatív lehetőségekről.

 

Óriási a terápiás választék, jobban mondva a feladat sokoldalú, és nagy gyakorlati tapasztalatot igényel. Tévhit, hogy a biológiai rákkezelés nem árthat, csak használhat. A rákos beteg szervezete sokszor igen túlterhelt és egy erős méregtelenítés, fokozott immunstimuláció fatális következményekkel járhat. Mégpedig azért, mert a méregtelenítés hatására nagymennyiségű méreganyag jelenik meg a vérben, a nyirokrendszerben, a kötőszöveti állományban, melynek lebontása, kiválasztása igen megterhelő lehet. Másrészt egy legyengült immunrendszernél, ahol a stimulálható immunsejtek száma csekély, a stimulálás helyett immunrendszeri blokkot is elérhetünk, mely a beteg állapotának rosszabbodásához vezet. Ugyanez történik az értelmetlen citosztatikus kezeléseknél is.

 

 

Vannak olyan rákos betegségek is, ahol a biológiai immunstimulálás egyértelműen ellenjavallt, ilyen például a gyerekkori akut lymfoid leukémia, melynél a modern medicina kiváló eredményeket ér el a kombinált citosztatikus-sugárkezeléses módszerrel. Ezeknél a betegeknél az összes többi biológiai gyógymód fontos része lehet a terápiának, de az immunstimuláció nem ajánlatos, mert csökkentheti a modern terápia pozitív eredményeit. A Hodkin- és non-Hodkin-limfómáknál (a nyirokrendszer rákos megbetegedései) is fokozott óvatosságra van szükség, akárcsak a többi felnőttkori vérrákfajtáknál. Általában csak módjával adjunk immunerősítőt, és azt előzze meg az egyénre-betegségre szabott méregtelenítés.

 

Előrehaladott, súlyos eseteknél a szubsztitúció (ásványi anyagok, vitaminok, aminosavak pótlása) kerül előtérbe. Itt a fokozott méregtelenítés, az immunrendszer stimulálása, a góckeresés már túl terhelővé is válhat. Ugyanígy, előrehaladott esetekben kevés értelme van a lelki méregtelenítésnek, amikor is a régi sérelmeket, megoldatlan lelki konfliktusokat dolgozzuk fel. Mindez igen hatásos lehet a betegség kevésbé súlyos fázisaiban.

 

A biológiai rákkezelés egyik elengedhetetlen része a lelki támogatás, az okok keresése, a problémamegoldás, a vizualizáció. (Ez vonatkozik minden krónikus betegségre is!) Igen fontos egy egészséges, reális gondolkodásmód elsajátítása a betegség lefolyása alatt.

 

 

Gondolkodási módok

negatív, káros: pl. bármit is teszek, 2 éven belül meghalok,

pozitív gondolkodási mód: pl. 2 éven belül meggyógyulok,

egészséges, realista: pl. 2 év múlva élek-e vagy sem, azt tetteimmel jelentősen befolyásolni tudom.

 

A gyógyulás folyamán tegyük fel újra és újra magunknak a Maultsby-féle belső bölcsességről szóló kérdéseket, értékeljük a válaszokat, s ha szükséges, ennek megfelelően változtassunk.

 

Maultsby kérdései:

A vizsgált nézetem

• segít-e a gyógyulásomban, óvja-e az egészségemet,

• segít-e elérni célomat,

• segít-e problémáim megoldásában,

• segít-e abban, hogy úgy érezzem magam, ahogy szeretném?

 

A kiértékelésnél, ha legalább 3 kérdésnél pozitív a válasz, akkor a gondolkodásmód megfelelő, ha nem, akkor változtatni kell.

 

Persze könnyű nekünk „egészségeseknek” azt mondani egy rákos betegnek, hogy gondolkozzon pozitívan, mert a negatív gondolatai gátolják őt a gyógyulásban. Egy rákos betegnek igenis joga van a negatív gondolatokhoz, hisz a betegsége komoly, és veszélyezteti az életét. A művészet abban rejlik, hogyan segítsük ki őt minél előbb a hullámvölgyből, a reménytelenségből.

 

A táplálkozásterápia magában is óriási, igen fontos fejezet. Egy jól beállított, átgondolt, individuális táplálkozási terv jelentősen hozzájárulhat a beteg gyógyulásához. Ide sorolandók a böjtök és a diéták is, köztük a Salzborn-féle diéta vagy a Breuss-féle vaskúra. Mindegyiknek a lényege, hogy fehérjementes táplálkozással „kiéheztetjük” a rákos sejteket és azok elpusztulnak. A Breuss-kúrával könyve szerint tízezreket gyógyított meg a szerző. Jó állapotban levő agydaganatos betegeimnél jómagam is tapasztaltam javulást, a kúra hatására a daganat évekig nem nőtt tovább, pedig az ilyen esetekben rendszerint 1-1,5 éves túlélésre lehet számítani. A kúra végrehajtásához tényleg vasakarat és jó közepes testi állapot szükséges. Az esetek többségében mégis inkább az egyéni adottságok – vércsoport, táplálkozási allergiák stb. – figyelembevételével meghatározott vegetáriánus táplálkozás javasolható. Természetesen olyan betegnél, akinél az étkezés nagyon fontos, adjunk arra is lehetőséget, hogy kedvenc ételeit időről időre ehesse lelkiismeret-furdalás nélkül. Ugyanez vonatkozik az alkoholra is. Kínáljuk fel a betegnek a gyógyulását elősegítő módszert, táplálékot, de ne vonjuk felelősségre, ha „vétkezik”.

 

A táplálkozási terápiával közvetlenül kapcsolatba hozható a candidadiéta, mely elengedhetetlen részét képezi a báziskezelésnek. Feltételezhető minden vizsgálat nélkül, hogy a rákos vagy krónikus betegeknél candidatúltengés van a bélrendszerben. Tehát átmenetileg anticandida-diétát kell alkalmaznunk, mely szénhidrátszegény, cukor-, élesztő-, ecetmentes táplálékból áll. Szerencsére a budapesti lakosoknak nem kell otthon bíbelődni a sok hibát magába rejtő saját főzőcskézéssel, mert a Napkonyha garantáltan az előírás szerint főz ebédet, uzsonnát, vacsorát, sőt még a vércsoport szerinti táplálkozást is figyelembe veszi és házhoz szállít.

 

A testi méregtelenítésnek számtalan fajtája van, kezdve a léböjtkúráktól a különböző fito- és homeopátiás szerekig. Hosszú kísérletezés után én a Phönix spagyrikus termékeket találtam leghatásosabbaknak. Ezek a Phönix Phönohepan, a Solidago, az Antitox és a Lymphophön, melyek hazánkban is kaphatóak vénymentesen a gyógyszertárban. (Lásd magazinunk 2003. februári számát.)

 

A fájdalomterápia szinte kizárólag az orvos dolga. A rákos betegségből eredő szervi fájdalmakat olykor igenis kémiai fájdalomcsillapítókkal (morfiummal) kell kezelni. A betegnek sosem szabad szenvedni, mert a fájdalommal való küzdelem felemészti erejét. Természetesen lehet próbálkozni bioszerekkel, pszichoterápiákkal, bioenergetikai és mágneses kezeléssel is. A cél mindig a gyors fájdalommentesség.

 

A mozgás, mozgatás és légzésterápia szintén a méregtelenítéshez, de a relaxációhoz, a fájdalomterápiához is sorolható. Csodálatos kiegészítés, szinte veszélytelen, kivéve a csontáttéteseknél, időseknél, ahol a mozgatást inkább mellőzzük, a csonttörés veszélye miatt.

 

Dr. Koch-féle molekuláris terápia

Szintén a báziskezelésekhez tartozik.

 

A megsérült, leblokkolt légzőláncra hat, mely a sejtek energiaszükségletét fedezi. Minden krónikus betegségnél sérült ez a biokémiai folyamat, pedig a krónikus betegségeknél fokozott az energiaigényünk.

 

Ezek a szerek homeopátiás kiszerelésben vannak. Hazánkban egyedi importként ivóampullaként beszerezhetők. A szerek neve Para-Benzochinon, Rhodizonsaure comp N. Carbonylgruppen comp. SSR. Természetesen több más kiváló, úgynevezett bázisszer is létezik, például a Q 10, nekem ezzel van a legnagyobb és a legjobb tapasztalatom.

 

 

Ózonterápia

Bázismódszer ez is, kiváló, lágy, veszélytelen immunstimuláló, vérkeringés-javító, azon kívül ösztönzi a szervezet szabadgyök-lebontó enzimjeit.

 

 

Szubsztitúció

Itt a hiányzó anyagok elengedhetetlen pótlásáról van szó, legyen az vitamin, ásványi anyag, aminosav stb. Citosztatikus kezelés alatt azonban nem javasolnám a gyökfogó vitaminok szedését. A citosztatikumok ugyanis többnyire szabad gyökök, agresszív anyagok, melyek az egészséges és a rákos sejtek falait roncsolják, hisz ez a cél. Szelektálni nem tudnak, tehát ha gyökfogó anyagokat szed a beteg, akkor csökkenhet a citosztatikus hatás. Ez nem vonatkozik az A-vitamin plusz sugárkezelés kombinációjára, valamint az ózonkezelés plusz sugárkezelésre. Itt éppen kumulatív, azaz hatásfokozó eredményt állapítottak meg.

 

Összességében a kombinált, azaz a modern medicina és a biológiai rákkezelés módszerei együttesen hozzák a legjobb eredményt, egyedi terápiás terv felállításával. Nem a mennyiség a mérvadó, sőt túl sok a jóból még káros is lehet. A módszerek helyes időzítésével és kombinációjával kb. 30%-kal jobb eredményt lehet elérni, mint egyedül a modern medicina módszereivel.

Dr. Sarkadi Ádám
IX. évfolyam 6. szám

Címkék: biológiai daganatkezelés

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.