Betegségek A-tól Z-ig

Tavaszi fáradtság ellen Joalis termékekkel


   

  A becslések szerint a tavaszi fáradtság a lakosság háromnegyedét érinti. Miért van az, hogy tavasszal, amikor ébred a természet, virágba borulnak a fák és egyre több a napsütés, sokan ingerlékenyebbnek, kimerültnek vagy rosszkedvűnek érzik magukat? Ez a tavaszi fáradtság, amely a szervezet természetes reakciója a változó környezeti hatásokra, az évszakváltás egyik jellemzője.

   


  Ha nem betegség, akkor mi?

  Minden kellemetlen tünet ellenére a tavaszi fáradtság nem betegség, mégis sokan annak élik meg. A szakemberek egyetértenek abban, hogy megjelenése a tél következménye. Kimerültek vagyunk mind fizikailag, mind mentálisan. Mindezért a hormonháztartásunk a felelős, most tér át téliről tavaszi üzemmódba. Az átmeneti idő pedig hormoningadozással jár.

   

  A tavaszi kimerültségért azonban nem csupán a hormonszintek változása a felelős, hanem a hideg hónapokban megszokott étrend is. A téli táplálkozásunk során általában kevesebb friss gyümölcsöt és zöldségfélét fogyasztunk, ennek következtében megfogyatkoznak szervezetünk vitamin- és ásványianyag-raktárai, ezért is érezzük magunkat gyengébbnek. Sokat segít, ha pótoljuk a hiányzó vitaminokat, figyeljük testünk jelzéseit, és elfogadjuk, hogy fáradtabbak vagyunk, és többet pihenünk. Az étkezés és a rendszeres testmozgás révén is rengeteget tehetünk a tavaszi fáradtság kellemetlen tünetei ellen.

   

   

   

  Mozogjunk minél többet a friss levegőn

  Válasszunk számunkra kellemes, képességeinkhez mért testmozgást: sétáljunk, kocogjunk, fussunk, kerékpározzunk. A rendszeres testmozgás nem csupán keringésünket, izmainkat, csontjainkat, immunrendszerünket erősíti, hanem a stresszválaszban részt vevő anyagok termelését is növeli.

   

   

   

  Változtassunk étkezési szokásainkon

  Javasolt a napi többszöri, kisebb mennyiségű étkezés, így a szervezet energiaellátása egyenletes lesz, a táplálék feldolgozása kevesebb megterhelést jelent számára. Fogyasszunk minél több gyümölcsöt, zöldségfélét. A bennük lévő vitaminok, ásványi anyagok részben pótolják mindazt, ami a télen elveszett. A sötétzöld és -piros levelű növények különösen sok antioxidánst tartalmaznak, ezért ideálisak a télen elsavasodott szervezet számára.

   

   

  Pótoljuk a hiányzó tápanyagokat, vitaminokat

  Az emberi szervezet egészséges működéséhez szükség van a megfelelő vitaminellátottságra. A vitaminok fontos szerepet töltenek be az immunrendszer megfelelő működésében, hozzájárulnak többek között a látás, az idegrendszer és sok más életfontosságú funkció működéséhez. Ezért nagyon fontos a vitaminok és ásványi anyagok pótlása.

   

   

  De milyen vitamint válasszunk?

  A kizárólag természetes alapanyagokból készült Joalis készítmények olyan étrend- kiegészítők, melyek információs méregtelenítési összetevővel vannak kiegészítve. Megszüntetik a felszívódási zavarokat, és teljes körű ellátást biztosítanak a szervezet számára a fontos vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből. A készítmények kedvező hatással bírnak a civilizációs betegségekkel, valamint a gyulladásos, fertőzéses, reumás és onkológiai problémákkal szemben.

  Vitavit

  Természetes, alkohol-szirup alapú komplex készítmény, amely B1-, B6-, B9-, B12-, E-vitamint, Q10 koenzimet és folsavat tartalmaz.

   

  Vitaton

  Természetes, alkohol- szirup alapú komplex készítmény, amely A-, B2-, B3-, B5-, C-, D3-, E-, H-, K-vitaminokat, L-karnitint és PABA-t tartalmaz.

   

  Minemax

  Természetes, alkohol-szirup alapú komplex készítmény, amely a C-vitamin mellett még rezet, jódot, szelént és krómot is tartalmaz.

   


  Élvezzük a tavaszt! Életöröm, boldogság és harmónia. Ez a tavasz üzenete. Panaszkodás helyett próbáljunk meg minél többet mosolyogni. Kövessük a természet példáját, összpontosítsunk az újrakezdésre!

   

  További információ: www.joalis.hu;

  info@joalis.hu; mobil: 06-30-813-8676

   

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin márciusi lapszámában olvashatják!

   

   

  Bódis Silvia
  XXVI. évfolyam 3. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.