Betegségek A-tól Z-ig

Visszértágulat kezelése a természet erejével

A betegség észrevétlenül, a legvékonyabb kis hajszálérvénákban veszi kezdetét

  Míg artériáink oxigénben gazdag, élénkvörös színű vért szállítanak, a visszerek (vénák) sötétebb színű, oxigénben és tápanyagokban szegény vért továbbítanak a szív felé. A krónikus vénás elégtelenség fogalma az orvostudományban a vénás keringés zavara nyomán keletkezett összes észlelhető tünet összefoglaló neve.


   

  A túlsúly, az ülő- vagy állómunka, az egészségtelen lábbelik és a hőség mellett a vénás betegségek az esetek 80%-ában öröklött kötőszöveti gyengeség talaján alakulnak ki. Mindez azt jelenti, hogy a vénákat körülvevő kötőszövetek nem kellően feszesek, szilárdak, így nem biztosítanak kellő támasztékot a visszereknek. Előfordul az is, hogy egyeseknél a kelleténél kevesebb, visszaáramlást gátló vénabillentyű van jelen a visszerek belsejében.

   

  Ezek hiányában a vénás visszaáramlás nem lehet tökéletes. A kitágult visszerekben pang, áll vagy a kelleténél lassabban áramlik a vér, aminek hatására a vénafalra egyre nagyobb nyomás nehezedik. A véna kitágul, ami egy idő után már szabad szemmel is jó látszik. Amikor a visszértágulat a bőr alatt megjelenik, a mélyebben futó vénák már károsodtak. A betegség ugyanis észrevétlenül, a legvékonyabb kis hajszálérvénákban veszi kezdetét.

   

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin novemberi lapszámában olvashatják!

   

  –vörös–
  XXVI. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. december

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.