Betegségek A-tól Z-ig
<< 1   2   3   4   5   6   7   ... >> 83 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A férfiak potenciaproblémái

A férfiak sokkal bonyolultabb és érzékenyebb lények, mint ahogyan ők maguk is gondolnák. Ennek megfelelően ha erekciós zavarok lépnek fel náluk, többnyire nem testi elváltozások húzódnak meg a háttérben, hanem mélyebben fekvő okok. Az impotencia azonban olyan probléma, amely alapvetően megváltoztatható. Segíthetnek például a szexuálterápiával párosított természetgyógyászati módszerek.

» Részletek

A fogíny betegsége

» Részletek

A fruktóz-intolerancia felismerése

» Részletek

A fülgyulladások kezelése

Fülgyulladások esetén az orvos reflexszerűen felírja az antibiotikumot, ami súlyos kórkép esetén ésszerű, de a leggyakoribb – és általában enyhébb – esetekben nem üdvözölhető megoldás. Az állandóan visszatérő középfülgyulladások szükségessé tehetik az általános kezelést, amelynek célja a nyirokrendszer és a nyálkahártyák erősítése. A tény, miszerint a fül és a belső szervek között kölcsönhatások állnak fenn, egyéni terápiás stratégiák ...

» Részletek

A gyermekbetegségek jelentősége

» Részletek

A gyomor hurutos megbetegedése

A különféle emésztőszervi problémák, emésztőszervi zavarok nagyon sok ember életét megkeserítik. A természetgyógyászati felfogás szerint szinte nincs olyan betegség, amely létrejöttében a rosszul megválasztott étrend, a helytelen táplálkozás ne játszana elsődleges szerepet. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy szinte minden emésztőszervi bántalom hátterében valamilyen pszichés ok is meghúzódik. Ebből az is következik, hogy a teljes gyógyulás érdekében a lelki-pszichés kezelésnek a terápia szerves részét kell ...

» Részletek

A gyomor szelíd gyógyítása

Gyomorfájás, telt ségérzet – aligha van olyan felnőtt, aki ne érezte volna életében legalább egyszer ezeket a pa - naszokat. Nagyon gyötrő, szúró, görcsös, húzó, égő vagy nyomó jellegű lehet, és többnyire a beteg hangulatát is teljesen tönkreteszi, ugyanis a has és a kedély egymástól elválaszthatatlan, hiszen többmilliónyi idegsejt kapcsolódik a hasüregben a tápcsatornához – ezt hívják egyesek újabban „zsigeri agynak”.

» Részletek

A hang - Elárulja személyiségünket

Hangunk zenéjével és hangzásával jeleket bocsátunk ki. Érzelmek, vitalitás, magabiztosság és erotika - mindez kiolvasható belőle. Minél oldottabb és autentikusabb a hang, annál rokonszenvesebbnek hat a beszélő. Cikkünkből kiderül, hogyan fejthetők meg a hang által küldött jelzések, és mit tehetünk azért, hogy beszédünk kifejező legyen.

» Részletek

A has önmasszázsa

Napi kétszeri 15-20 perces hasmasszázs elegendő ahhoz, hogy hozzájáruljon a bélrendszer tartós egészségéhez. Immunrendszerünk sejtjeinek 70 százaléka a bélben él ugyanis. Ám a többi testrésznek és a léleknek is előnyére válik ez a módszer, amelyet a német Doris Lorenzen fejlesztett ki.

» Részletek

A herpesz természetes gyógymódjai

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.