Betegségek A-tól Z-ig
<< 1   2   3   4   5   6   7   8   9   ... >> 83 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A lábszárfekély kezelése 9. rész

» Részletek

A legjobb házi szerek megfázás ellen

Amikor a meleg évszak átadja a helyét a hidegnek, szervezetünk különösen könnyen esik áldozatul a köhögést, náthát és torokfájást előidéző vírusoknak. Ám nem vagyunk teljesen tehetetlenül kiszolgáltatva a vírusok támadásának. Védekezőrendszerünket többféle módon is erősíthetjük, például lábfürdővel, forró levessel, de a testhőmérséklet emelésével is hatástalaníthatjuk a kórokozókat.

» Részletek

A lélek S.O.S. jelei

Felfokozott élettempójú világunkban a stressz, a gond, a túlterheltség könnyen kárt tehet az ember legsérülékenyebb részében: a lelkében. A lélek vészjelzéseit, figyelmeztetéseit, segélykiáltásait gyakran figyelmen kívül hagyjuk.  

» Részletek

A lélek sötét éjszakája

Azzal az emberrel élek, akit szeretek? Azt a szakmát végzem, amelyhez kedvem van? Olyan helyen élek, amelyet szeretek? Mindeme kérdéseket a nálunk is ismert dr. Rüdiger Dahlke, holisztikus szemléletű orvos tette fel egy osztrák televíziós csatorna egészségügyi műsorában. Aki mindhárom kérdésre igennel válaszolt, annak boldog az élete - magyarázta a depresszió-szakértő terapeuta. Noha dr. Dahlke ad hoc tesztje mellőz minden tudományos alapot, mégis fontos pszichológiai kölcsönhatásokra világít rá. Ha a szeretet, foglalkozásunk és szociális ...

» Részletek

A magas vérnyomás csökkentése ájurvédával

A hagyományos indiai orvoslás nem ismeri a nyugati értelemben vett magas vérnyomás (hipertónia) fogalmát. Az ájurvédás orvos a szervezetet uraló három alapvető energia (dósa), a vata, a pitta és a kapha közötti egyensúlyt igyekszik helyreállítani. Az ájurvédában ez az egészség feltétele. Ezt azt jelenti, hogy a magas vérnyomás kezelése az ájurvédában mindig egyénre szabottan, személyenként más-más módon történik. Ettől függetlenül a terápia egyik kulcsmomentuma a „megnyugvás”, amelyet ...

» Részletek

A máj erősítése gyógynövényekkel

Azt valószínűleg sokan tudják, hogy a májat elsősorban az alkohol, a különféle mérgek, gyógyszerek és vírusok károsítják. Azzal azonban már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy a fáradtságnak, a levertségnek és a koncentrációzavaroknak is közük lehet a májhoz. A természet patikája a májbajokra a máriatövist, a pitypangot, a vérehulló fecskefüvet és az articsókát kínálja.

» Részletek

A megtalált energia

  A kró­ni­kus fá­radt­ság szind­ró­ma nem­csak tü­net, ha­nem ma­ga a be­teg­ség is.  

» Részletek

A mellrákszűrés hátterében

» Részletek

A migrén gyógyítható

Ha civilizációs betegségek – túlsúly, magas vérnyomás, kóros zsíranyagcsere – kezeléséről van szó, a hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat felfogása mindinkább közeledik egymáshoz: az egészséges életmód jelentőségét ma már senki nem kérdőjelezi meg. Más kórképek esetében azonban a kétféle álláspont, legalábbis első pillantásra, nem is lehetne eltérőbb. Jó példa erre a migrén.  

» Részletek

A mozgatórendszer krónikus betegségei

Ha végigtekintünk az idült betegségek listáján, a mozgásszervek fájdalmas elváltozásai az első között jutnak eszünkbe. Bár az idült mozgásszervi megbetegedések főként az idősebb korosztály tagjait érintik. Akkorra „érnek be” a korábbi évtizedek bűneinek gyümölcsei. Ezek a bűnöka helytelen táplálkozás, helytelen életmód, a mozgáshiány. Ez utóbbin belül kiváltképp a kiegyensúlyozott, minden ízületet, fő mozgató izomcsoportot céltudatosan igénybe vevő mozgás hiánya.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.