Betegségek A-tól Z-ig
<< ...  2   3   4   5   6   7   8   9   10   ... >> 83 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A migrén gyógyítható

Ha civilizációs betegségek – túlsúly, magas vérnyomás, kóros zsíranyagcsere – kezeléséről van szó, a hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat felfogása mindinkább közeledik egymáshoz: az egészséges életmód jelentőségét ma már senki nem kérdőjelezi meg. Más kórképek esetében azonban a kétféle álláspont, legalábbis első pillantásra, nem is lehetne eltérőbb. Jó példa erre a migrén.  

» Részletek

A mozgatórendszer krónikus betegségei

Ha végigtekintünk az idült betegségek listáján, a mozgásszervek fájdalmas elváltozásai az első között jutnak eszünkbe. Bár az idült mozgásszervi megbetegedések főként az idősebb korosztály tagjait érintik. Akkorra „érnek be” a korábbi évtizedek bűneinek gyümölcsei. Ezek a bűnöka helytelen táplálkozás, helytelen életmód, a mozgáshiány. Ez utóbbin belül kiváltképp a kiegyensúlyozott, minden ízületet, fő mozgató izomcsoportot céltudatosan igénybe vevő mozgás hiánya.

» Részletek

A műtét még nem gyógyulás

Sokan úgy gondolják, hogy a rosszindulatú daganatok eltávolítása, a kemoterápia és a sugárkezelés után, a negatív laborlelet láttán a beteg meggyógyult. Hasonló a helyzet a gerinc-, porckorong-, csípőprotézis-, gyomor- és bélműtétek után. Pedig ez korántsem igaz. 

» Részletek

A nemzetközi rákkutatás legújabb hírei - 2002. április

» Részletek

A női medencealap gyengesége

» Részletek

A nyaki gerinc fájdalma

Az ülő életmód következtében egyre inkább nő azok száma, akik a nyaki gerincszakasz fájdalmára, nehezített mozgására panaszkodnak, amit a mozgáshiány csak súlyosbít. Egyfelől gyengülnek a nyakat támasztó izmok, másfelől a rossz testtartás következtében túl feszessé válnak a tarkótáji izmok.

» Részletek

A nyálmirigy betegségei

Az ember nagy nyálmirigyeinek nélkülözhetetlen szerep jut az emésztésben. Ezek a mirigyek naponta kb. 2 liter nyálat termelnek, amelyek nélkül a falatot egyszerűen nem tudnánk lenyelni. Amíg nyálmirigyeink gond nélkül ellátják feladatukat, nem is veszünk róluk tudomást, erre csak akkor kerül sor, ha valamilyen betegség éri azokat. Fertőzések mellett kőképződés vagy daganatos elfajulás is felléphet.

» Részletek

A pihentető alvás titka a jó fekhely

Életünk harmadát alvással töltjük. Nagyon fontos „egyharmadról” van szó, hiszen ez testünk regenerálódásának ideje. Ezért szinte kivétel nélkül egészségesebben ébredünk, mint ahogy lefeküdtünk. Jó, egészséges alvás azonban csak jó minőségű ágyban lehetséges!

» Részletek

A pikkelysömör gyógyítása

A pszoriázis, amit magyarul pikkelysömörnek hívunk, viszonylag elterjedt betegség, a népesség kéthárom százalékát érinti. Krónikus, nem ragályos bőrbetegségről van szó, amelyben nők és férfiak egyforma gyakorisággal betegszenek meg. A helyi kezelés általában nem elegendő, a kivezető kúrán alapuló anyagcsere-serkentés azonban a holisztikus terápiás koncepció alapját képezheti.

» Részletek

A prosztata betegségei

A férfiak húgy-ivarrendszeri problémái között vezető helyet foglalnak el a prosztata (dülmirigy) betegségei. A leggyakrabban előforduló betegségek: prosztatagyulladás (prostatitis), a prosztata jóindulatú megnagyobbodása és a rák. Valamennyire jellemző közös tünetek: a gyakori vizelés (főleg éjszaka), vizeletürítési nehézségek, a vizelet gyengén vagy csak cseppenként jön, valamint a vizelés közben jelentkező csípő, égető érzés, láz, hidegrázás. Fájdalom jelentkezhet a herezacskó mögötti területen, és ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.