Biokörnyezet
<< 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Klímavédelem – késsel, villával

Az élelmiszerek előállítása során sok szén-dioxid keletkezhet, ami hatással van bolygónk légkörére. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden almát vagy sárgarépát patikamérlegre kell tennünk, hogy néhány grammnyi üvegházhatású gázt takarítsunk meg. A megoldás egyszerű: minél egészségesebben táplálkozunk, annál kevésbé terheljük légkörünket.

» Részletek

Kupolaházak - A csend és az erő helyei

A kupola általánosan elterjedt forma az egész világon. Öt kontinens őslakói ugyanúgy alkalmazzák, mint a monumentális templomok és katedrálisok emelői, ugyanakkor a természetben is minden forma legősibbjének számít. Két építész felismerte azt a lehetőséget, amely ebben a gömbölyű építészeti módszerben rejlik.  

» Részletek

Lakás-egészség-feng shui: Éljünk harmonikus környezetben! 1. rész

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, elsősorban harmonikus környezetre van szükségünk. A jól berendezett munkahely például egyformán fokozza a teljesítményt és a kellemes közérzetet. A harmonikus hálószobában jobban és egészségesebben alszunk. Mindezt az ázsiaiak már régóta felismerték. A klasszikus feng shuival olyan tudományt fejlesztettek ki, amely megmutatja, hogyan élhetünk összhangban a környezetünkkel. 

» Részletek

Lakberendezés a zen szellemében

A japán stílusú lakberendezés iránti érdeklődés az utóbbi években egyre szembetűnőbb. Van, aki járt már a távoli országban, ezért keresi az ott megismert berendezési tárgyakat, más a zen meditáció indíttatására tér be ilyen jellegű tárgyakat tartó boltba, vagy távol-keleti küzdősportok hatására érdeklődik a japán lakberendezés iránt.

» Részletek

Megnyugtató felfrissülés

» Részletek

Méreganyagok a lakásban

A lakásban található méreganyagok a legszebb otthont is lidércnyomássá változtathatják. Ha a lakás beteg, a benne élő emberek is szenvednek. Melyek a legfontosabb veszélyforrások, és mit tehetünk ellenük – erről szól cikkünk.      

» Részletek

Ökológiai lábnyomunk és a víz

» Részletek

Problémája van?

Ha találomra kinyitunk egy lakberendezési magazint, bizonyára találkozunk egy jókedvű lakás tulajdonossal, akinek vidámsága lakásának harmóniáját sugallja. Aztán, ha közelebbről szemügyre vesszük a berendezési tárgyakat, nem tűnik olybá, hogy ehhez az elrendezéshez a legkisebb köze lenne egy kínai feng shui szakértőnek, és ez nem is baj. A szakértő számára nyilvánvaló, hogy az egészség és a boldogság érzetét keltő lakások öntudatlanul is a feng shui szabályai szerint vannak berendezve, jól lehet nem nézhetnek ki ...

» Részletek

Szobanövényekkel kellemesebb az élet

A szobanövények látványa jót tesz a szemünknek és a lelkünknek egyaránt. Semlegesítik a levegőben lévő mérgező anyagokat, megkötik a port és elviselhetőbbé teszik a helyiség száraz levegőjét. Mindezt mára tudományos vizsgálatok is igazolták, és még számos olyan felfedezés létezik, amelyről nem is hallottunk korábban.

» Részletek

Télikertek - a zöld szalon

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.