Biológiai fogászat

A szék mellett...Dr. Csiszár Róbert biológiai fogász tanácsai


Tisztelt Doktor Úr!

 

Idén januárban folyamatos vesetáji fájdalmak, alhasi feszülés miatt, elmentem hasi ultrahangra, és a prosztatában találtak egy 12 mm átmérőjű csomót. Az urológus szerint egy gyulladás van a szervezetemben, amit valami fenntarthat. Szintén januárban a bal egyes, felső metszőfog felett megjelent egy sipoly. Ezt a fogat 4 éve gyökércsonkolták. Most megint csonkolás következett. A műtét után – 3 hét alatt – a húgyúti szervi panaszaim csökkentek, a prosztataultrahang 8 mm-es „oszló csomót” állapított meg. 3 hét után a pozitív folyamatok megfordultak, és ismét kezdődtek a vesetájéki panaszok.

 

 

A prosztatacsomó mérete ismételten 12 mm. Úgy döntöttem, hogy kihúzatom a metszőfogamat.

 

A foghúzás után fájdalmaim 3-4. napig erősödtek, majd csökkentek, és 8 nap után teljesen elmúltak. Még egy korábbi tünet: a jobb fül úszáskor rendszeresen begyullad. Csak füldugóval tudtam úszni. A foghúzás után ez is megszűnt.

 

Kérdésem, lehetett-e a probléma igazi oka a fog?

 

P. Imre

 

 

Tisztelt Uram!

 

Több összefüggés feltételezhető. A nyugati orvoslás által leírt „gócelmélet” szerint az állcsontokban lévő krónikus gyulladásos elváltozások, jelen esetben a bal felső egyes fogának gyökércsúcsa körüli területén kialakult, sipolyt fenntartó gennycsomó, folyamatosan vagy csak időnként, fehérjetoxinokat juttat a vér- és nyirokkeringésbe, és ezek a távolabb lévő szervekbe kerülve helyi gyulladásos elváltozásokat hozhatnak létre.

 

A hagyományos keleti belgyógyászat, mely a biológiai/komplementer fogászat egyik alapja is, más utakat is ismer; az akupunktúrás csatornahálózatot jelöli meg a terjedési útvonalnak, és ezzel pontosan behatárolja a megbetegedés lehetséges területeit.

 

A szervezetben lévő helyi gyulladások távolabbi területeken is elváltozásokat, fájdalmakat hozhatnak létre, a terjedés eszköze a csatornákban áramló energia (ezt az energiát nevezi a keleti gyógyászat ki/csi-nek). Ennek az energiaáramlásnak több összetevője van, az elektromos tulajdonságokat már bizonyították is. Az akupunktúrás gondolkodásmód természetesnek fogja fel a távolabbi kapcsolatokat, összefüggéseket, és a terápiában is a távolhatásokat helyezi előtérbe. Ennek a gondolkodásmódnak az előnye, hogy az emberi testet egységes egészként diagnosztizálja és kezeli.

 

Az egyes fogak, fogcsoportok más-más főcsatornapárokhoz kapcsolódnak. Az alsó és felső metszőfogak a vese-húgyhólyag akupunktúrás csatornahálózathoz tartoznak. Ennek a csatornarendszernek is rendkívül bonyolult a lefutása, a mellékelt ábrákból látszik, hogy az Ön által említett szervek – vese, húgycső, prosztata, fül – területét érinti, illetve ágakat ad le ezekhez a szervekhez.

 

A fogak területén bármilyen krónikus elváltozás – gyulladás, gennycsomó, elhalt fog, ciszta stb. – energiaáramlási zavarokat okozhat a csatornarendszerben, és erre a távolabbi területek fájdalommal, gyulladással reagálhatnak.

 

Az Ön esetében a prosztatacsomó valószínűleg fehérjetoxin-szóródás következménye, a vér-, esetleg nyirokkeringés által. Az egyéb Ön által leírt és tapasztalt tünetek pedig az akupunktúrás csatornarendszer menti terjedés következménye.

 

Ebben az esetben indokolt volt a beteg fog eltávolítása, mert nemcsak a nyugati diagnosztika szerinti góc fogalomnak felelt meg, hanem a keleti szerinti energetikai blokk fogalmának is. Mindkét orvoslás szerint ezeket minél előbb meg kell szüntetni.

 

Üdvözlettel, jó egészséget kíván:

Dr. Csiszár Róbert
IX. évfolyam 10. szám

Címkék: biológiai fogászat, méregtelenítés

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.