Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Az allergia és a stressz is okozhat aknét

Ha valakinél az akné fokozatosan, lassanként alakult ki, nem is gondolja, hogy allergia állhat a háttérben. Holott nagyon könnyen előfordulhat, hogy a gyulladt faggyúmirigyekért nem a serdülőkori hormonháztartás a felelős, hanem az érzékenység a jódra vagy bizonyos ételféleségekre. Ilyenkor nem segítenek sem a különféle gyógyszerek, sem az alternatív módszerek, mint a sajátvér-kezelés, a homeopátia vagy az ájurvédikus diéta.

» Részletek

Pattanás és mitesszer ellen

Manapság, amikor a külső megjelenés gyakran döntő szerepet játszik munkahelyi és magánéleti sikereinkben, az akne problémáját komolyabban kell venni, mint valaha. A jelenség tipikusan a serdülőkorban lép fel, de idősebbeket is érinthet. A hagyományos és természetgyógyászati kezelések választéka széles, ugyanakkor nem mindegyik állja ki a kritikus vizsgálatot. Szakszerűtlen kezelés esetén pedig a páciensek akár egy életre szóló hegeket szerezhetnek az arcukra.

» Részletek

Pattanásos arcbőr és rosacea

» Részletek

Pattanásos bőr holisztikus szemmel

Ma már tudja az orvostudomány, hogy a test külső és belső zavara mögött meghúzódó, azokat kiváltó lelki okok feltárását követően a betegségek hatékonyan gyógyíthatók.   A bőr határolja testünket a külvilág felé, ugyanakkor a felszínén található nagyszámú idegvégződés révén fontos érzékszervünk is.

» Részletek

Rosacea – a középkorúak aknéja

A rosacea nevű bőrbetegség általában 40 és 50 éves kor között alakul ki, nőknél és férfiaknál egyaránt. Az arcon megjelenő piros foltokban apró érgomolyagok és mitesszerek láthatók. Ha a faggyúmirigyek és a kötőszövetek burjánzása nem marad abba, kialakulhat a rhinophyma (a rezes orr). Azonban nem célszerű ezt a kellemetlen fejleményt megvárni.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.