Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Ekcémás a gyerek

A szülők gyakran fordulnak azzal a problémával természetgyógyászhoz, hogy gyerekük bőrén ekcémát – kiütést vagy gyulladást – fedeztek fel. Sokan kétségbeesnek, hogy neurodermatitiszről van szó. Szerencsére az ilyen bőrtünetek az esetek többségében a banális kategóriába tartoznak. A gyógynövények ilyenkor jó eredménnyel vethetők be, és szelíd megoldást kínálnak. 

» Részletek

Neurodermatitisz

Sok neurodermatitiszben szenvedő betegnek a táplálkozás átállítása nagy esélyt kínál arra, hogy a betegsége lefutását kedvezően befolyásolja. Mai tudásunk szerint ezt az összefüggést a tudományos adatok is alátámasztják. Ahhoz azonban, hogy elkerüljük a helytelen táplálkozást és az érintettek fölösleges érzelmi megterhelését, egyéni szempontok mérlegelése szükséges: az étlap sikeres összeállításának kulcsa az egyéni érzékenység figyelembevétele.

» Részletek

Neurodermatitisz: amikor ég, viszket a bőr

Egyre több embert érint az allergia és az ekcéma valamilyen formája. Különösen kellemetlen betegség a  neurodermatitisznek vagy atópiás ekcémának nevezett betegség. Azonban még súlyos, krónikus esetekben is van segítség.

» Részletek

Neurodermitisz

A neurodermitisz a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartozik. A hat évesnél fiatalabb gyerekeknek több mint tíz százaléka szenved a kiütéssel és heves viszketéssel járó tünetektől. Az orvosi írásokban mindig azt olvashatjuk, hogy ennél a betegségnél nem lehetséges az oki terápia. Cikkünk arról szól, hogyan lehetséges a neurodermitiszt pszichoszomatikai kiindulásból, dietetikai támogatással meggyógyítani, pontosabban szólva rávenni arra, hogy magától meggyógyuljon.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.